יום ראשון אש באשדוד - 360 שוטרים, 320 סדרנים, פרשים, 7000 אוהדים נלהבים ו 22 שחקנים על כר הדשא
23.01.26 / 08:52
בית"ר ירושלים בטירוף למשחק באשדוד, שמבחינתה לא מתכוונת להיות חלק מהתפאורה אלא להתפוצץ בחזרה על בית"ר שמריחה אליפות אחרי שנים של יובש.
מול ההתלהבות של ירושלים, אשדוד תעמיד לראשונה העונה את כל הגלדיאטורים שלה, שלא יאפשרו לכוכבי בית"ר לנשום.
יום ראשון (20:15, שידור ישיר ב ספורט 3) יהיה אש
אומנם אוהדי ושחקני בית"ר ירושלים בטירוף לקראת המשחק באשדוד לאחר הקבוצה עלתה למקום הראשון בטבלה, אחרי שנים של דשדוש, אבל היא תמצא את עצמה מול הרכב כמעט מלא של אשדוד (סוף, סוף אחרי הרבה זמן) ובו חבורת גלדיאטורים שלא יאפשרו לשחקני בית"ר לנשום.

אשדוד צריכה את הנקודות כמו אוויר לנשימה כדי לברוח ממאבקי התחתית, בית"ר צריכה את הניצחון כדי להמשיך לדהור לאליפות.
שחקנים קשוחים כמו – הבלמים - טימותי אוואני ואיבריהם דיאקטה, המגן חמודי עמאר, הקשרים - עמנואל אג'יי ורועי גורדנה, הם מסוג השחקנים שלא רואים בעיניים וכשהם משחקים כולם יחדיו, מדובר בהרכב מאוד פיזי ואיכותי שקשה מאוד לפתח משחק מולו.
במקביל אשדוד תוציא למתפרצת את יוג'ין אנסה הטיל בליסטי שבמחזורים האחרונים לא מצליח להבקיע אבל עם האווירה באצטדיון נקווה שהוא יחזור להיות השחקן שהיה בתחילת העונה.
גם החלוץ/ קיצוני, עילי חג'ג', שהגיע לפני מספר מחזורים מבית"ר ירצה להוכיח להם – איזו טעות הם עשו כשוויתרו עליו ולא נתנו לו הזדמנות והשאלה אם הוא יפתח במקום החלוץ באטום שנעלם זמן רב, או שיעלה מהספסל.

המאמן החדש והצעיר, בן העיר אשדוד ותוצר האקדמיה של מ.ס - ניר ביטון, שהוא גם הכדורגלן המעוטר ביותר בכדורגל הישראלי, מקבל סוף סוף סגל שחקנים מגוון והוא יצטרך לקבל החלטה מי יהיו הקשרים המשלימים – האם נעם מוצ'ה, האנג'ייזר והיצירתי, יפתח במקום הזר החדש, הייפורד בוהאן או יעלה מהספסל? או שאולי הפעם עילי טמם יד לספסל לאחר הירידה בכושרו?
השוער קרול נמצ'ייסקי, חייב לאשדוד הרבה נקודות, אך הוא שוער מעולה שיהיה חייב להיות בכושר שלו מעונה שעברה, כדי שאשדוד תעצור את הביתרים.
המגן אבישי כהן, שהגיע ממכבי תל אביב למ.ס – רעב לכדור ומול הבמה הגדולה והרייטינג שיהיה בשידור הישיר, הוא ירצה להראות מדוע הוא זומן בעונה שעברה לנבחרת ישראל – ושהוא עדין השחקן המעולה שמכבי השקיעה בו הרבה מאוד כסף.

בית"ר ירושלים מצידה תבוא עם הכוכבים הנוצצים שלה אבל בעיקר עם קהל נלהב אליו מתכוננים במשטרה שהציגה היערכות שטרם נראתה במחוז למשחק כדורגל - עם מאות שוטרים, סדרנים, כלבנים ופרשים, מעגלי בידוק ואיסור עלייה על גגות הבניינים הסמוכים. עלות האבטחה מגיעה למאות אלפי שקלים שיצאו מקופתה של מ.ס אשדוד שבמקום להרוויח מהכרטיסים, תוציא כסף מכיסה כדי לארח את מי שרוצה להיות האלופה לשנת 2025/26
הדיון סביב האפשרות שאשדוד תארח את בית"ר באצטדיון גדול יותר עורר סערה בכדורגל הישראלי ורק הגבירה עוד יותר את ההתעניינות הרבה שכבר הייתה סביב המשחק.
מחיר הכרטיס לאוהדי בית"ר ירושלים יעמוד על 100 שקלים, כולל כל העמלות.
יום ראשון (20:15, שידור ישיר ב ספורט3) אוהדי אשדוד יבואו גם כדי להוכיח שיש להם מה לומר ואיך לעודד את שחקניהם בהצגה הכי מדוברת במדינה.
טבלת ליגת העל

