12.09.16 / 16:20
יאנה קולנצ'נקו אמלין מאשקלון (24) מתגוררת באשקלון ומגיעה במיוחד לאשדוד להדריך בסטודיו הכושר לנשים- "שייפ ליין". חוץ מזה- היא רוקדת בלט קלאסי ומודרני מגיל תשע ופתחה סטודיו משלה בקיבוץ יד מרדכי- סניף של פרסטיז'- בית הספר לריקוד של אמה
יאנה קולנצ'נקו אמלין תמיד הייתה ספורטיבית ואהבה להתאמן אבל מעולם לא התעסקה בזה בצורה מקצועית עד שהחליטה שהיא רוצה ללמוד את התחום, עברה קורס מדריכות אירובי של וינגייט, שם גם הכירה את בעלה ומעבירה בסטודיו שייפ ליין לנשים באשדוד את כל השיעורים הקיימים (מלבד ריקוד על עמוד).
"בשייפ ליין אני עובדת כשנתיים. אני מרגישה ביטחון בסטודיו שייפ ליין וזה מקום שבו קיבלתי המון ביטחון. הגעתי לסטודיו אחרי תעודה שהודפסה כמה דקות לפני. מריאנה, מנהלת הסטודיו קיבלה אותי, לימדה אותי והכשירה אותי מקצועית להיות מדריכה מיומנת ומקצועית. מעבר לכך, הסטודיו מרגיש לי כמו הבית ואני מוקירה ואוהבת את הצוות והמתאמנות ומאוד כיף לי שם", אומרת קולנצ'נקו אמלין.
מה מיוחד בשיטת האימונים של סטודיו שייפ ליין?
"מדובר בצורת אימון לא קונבנציונלית, כאשר כל אימון בנוי מרצף של כמה שיעורים שונים, במעבר מפעילות אחת לאחרת- שונה לגמרי. מגוון השיעורים גדל כל העת ומתחדש לאימונים הכי חמים ופופולאריים בתחום. מעבר לכך, האימונים מתקיימים בקבוצות קטנות של עד 12 בנות- כמו אימון אישי- קבוצתי, דבר המאפשר מתן יחס אישי לכל מתאמנת- בהתאמה של תרגול לכל אחת בהתאם לרמה והיכולת שלה במהלך כל שיעור ושיעור".
למה דווקא בסטודיו שייפ ליין באשדוד ולא במקום אחר, נגיד באשקלון, עיר מגוריך?
"העברתי כמה שיעורים אחרים בחדרי כושר אחרים ומעבר לזה לבעלי יש חדר כושר באשקלון. העניין הוא שבשום מקום אין את אותה האווירה ויחס אישי וחם ללקוחות. ניסיתי במקומות אחרים- זה פשוט לא מתקרב לתחושה הטובה שיש ב'שייפ ליין'. ברוב חדרי הכושר או הסטודיו האחרים מעבירים את השיעור ולא מתייחסים באופן אישי- המדריכה מעבירה את השיעור וכל אחת עושה כפי שביכולה. בשייפ ליין אם מישהי לא יכולה לעשות תרגיל מסוים בגלל מצב בריאותי למשל- בעיות גב או ברכיים... היא מקבלת במיוחד תרגיל אחר".
אמא של יאנה היא מורה לריקוד וכוריאוגרפית כבר שנים ארוכות בסגנונות: בלט קלאסי ומודרני, ריקוד אופי והיפ- הופ. מגיל צעיר היה ברור לכולם שיאנה, שקיבלה את הגנים של אמה תמשיך את דרכה כשתגדל, אולם יאנה הסתייגה בהתחלה ולא ממש ראתה עצמה עובדת ומלמדת ילדים. בגיל 18, אחרי שסיימה את הבגרות החליטה שתמשיך בתחום הביוטכנולוגיה וההנדסה הגנטית אחרי הצבא אבל במהלך השירות הצבאי משהו השתנה בה והיא הבינה שהיא לא מסוגלת שלא לרקוד. "חשבתי שאם אתחיל תחום אחר אצטרך להפוך את חיי ב- 180 מעלות והייתי צריכה לקחת החלטה שאני שמחה שבחרתי בה ואני לא מתחרטת עליה ולו לרגע", אומרת קולנצ'נקו אמלין.
במקביל היא פגשה מורה מקצועית לבלט שעשתה פרויקט משותף עם הסטודיו של אמא שלה "פרסטיז'" שדחקה בה ש"יש לה את זה" והציעה לה לנסוע לרוסיה ולנסות להתקבל שם לאוניברסיטה הפתוחה. היא טסה לקראת סיום השירות הצבאי מבלי לדעת מה מצפה לה.
"פתחתי במקביל סטודיו משלי לריקוד עם אותו שם כמו של אמא שלי (פרסטיז') בקיבוץ יד מרדכי- סניף נוסף בעצם שבו יש לי שלוש קבוצות של ילדות בגילאים 4.5-16".
קרדיט צילום: אלכס מלינסקי
איך את חיה בארץ ומצליחה ללמוד ברוסיה?
"טסתי לכמה ימים למבחני קבלה באוניברסיטה, עשיתי מבחן בשפה הרוסית ואודישן ומאז אני לומדת שם. מדובר בלימודים שאורכים חמש שנים ובסופם מקבלים דיפלומה אקדמאית ותואר ראשון בכוריאוגרפיה, שכבר אחרי שלוש שנים אני מוסמכת לפתוח סטודיו משלי. אני מגיעה לשם פעמיים בשנה, כל פעם למשך חודש ועכשיו אני בשנה האחרונה ללימודים".
מה הבאת מהרקע שלך בריקוד לסטודיו 'שייפ ליין'?
"אני מעבירה שם 'בודי בלט' – שזה שיעור בסגנון מתיחות על בר בלט, דבר מאוד חשוב שהרבה מתאמנים בכל התחומים שוכחים לעשות ומאוד תורם לחיזוק שריר הגב. בגדול עולם הבלט והאימונים האחרים מנוגדים האחד לשני. בקרב ספורטאים השרירים נוטים להתכווץ ואצל רקדניות, בעיקר בבלט עובדים יותר על גמישות ומתיחות וכיווץ השרירים קצת שונה. אני אוהבת את שני התחומים ומשלבת בין שניהם".
יותר מדריכה פחות רוקדת
כיום יאנה מעבירה בסטודיו שייפ ליין שיעורים מגוונים: פילאטיס, טרמפולינות, TRX, קרדיו שייק, קיק בוקסינג, נעלי 'קנגו' וכמובן 'בודי בלט', כשהיא בעצמה רוקדת כל חייה כמעט בבית הספר של אמא - בלט קלאסי, בלט מודרני מגיל 9 בערך. היא הכירה את הבמה מגיל מאוד קטן וכל הזמן המשיכה לרקוד. "הייתי עוזרת לאמא שלי כל הזמן. ממציאה ריקודים, מחליפה, מלמדת ילדים אבל זה היה כתחביב- מהניסיון שרכשתי עם השנים. אהבתי את זה אבל חשבתי שללמד ילדים זה לא לי והעדפתי לרקוד. אני כבר לא רוקדת ברמה מקצועית כעיקרון אלא מתמקדת בללמד וזה עושה אותי מאושרת. מעבר לזה התלמידים שלי זכו בפרסים בתחרויות באילת ובספרד במקומות הראשונים, בריקודים שאני בניתי להם את הכוריאוגרפיה ואין גאווה גדולה מזו".
ביום ראשון, 30 באוקטובר יתקיים מופע לציון עשור לפעילות הסטודיו לריקוד פרסטיז'.
בשעה 19.30. כל ההכנסות ממכירת הכרטיסים יועברו כתרומה לחולי סרטן.
עלות כרטיס: 40 ₪
ניתן להשיג כרטיסים בטל': 054-6602239/ 054-8084540