06.06.18 / 11:47
כאשר אין לנו ילדים או כשאנחנו רק במהלך הריון, ויש לנו כלב או חתול בבית, אנחנו מתייחסים אליהם כאילו הם הילדים שלנו. אנחנו מבטיחים לעצמנו שהיחס שלנו אליהם לא ישתנה, לא משנה מה, גם כאשר ייוולד התינוק. אבל לפני שזה קורה (וזה בדרך כלל משתנה, זה פשוט בלתי נשלט, והגיוני בהחלט שזה יקרה), יש הרבה יתרונות בכך שיש סביבך חיות מחמד במהלך ההריון וגם לאחר הלידה, אבל גם מספר דברים שצריך לדעת ולהיזהר מהם
יש מספר דברים שכדאי שתדעי לגבי חיות מחמד, כאשר את בהריון:
1. את יכולה להמשיך לטייל עם הכלב לאורך כל ההריון. הוא אפילו יכול להיות בן זוג אידיאלי להליכות, שגם ככה מומלץ לך לעשות במהלך ההריון. רק חשוב שהכלב יהיה רגוע וכמה שיותר מאולף, ולא יקפוץ וישתולל, וחלילה לא יגרום למצב שתפלי או תקבלי מכה. אם יש לכם כלב גדול או פרוע, בזמן ההריון העבירי את משימת הטיול איתו לבן זוגך. מומלץ מאוד לאלף את הכלב בלי קשר, כדי שיהיה רגוע גם לאחר שהתינוק ייוולד…
2. אמנם הכלב או החתול היה הבייבי הקטן שלכם עד שנולד התינוק, אבל עכשיו כל תשומת הלב נתונה לתינוק הקטן, ולכן סביר להניח שחיית המחמד שלכם תקנא. אל תאבדו את הסבלנות שלכם, זכרו שהם סך הכל רוצים תשומת לב. חיית המחמד שעד כה היתה מרכז העניינים, איבדה את מעמדה לטובת התינוק החדש שהצטרף למשפחה.
3. לא מסוכן לגדל כלב עם תינוק, אבל אל תשאירו אותם לבד ללא השגחה. אם הכלב גדל אתכם מגיל אפס, הוא לא יפגע בתינוק ורק יגן עליו. אך, כלבים שבאו ממכלאות או מהרחוב וההיסטוריה שלהם לא ידועה לנו, עלולים להגיב אחרת. לא משנה מה סוג הכלב, אם הוא כלב ביתי או לא, רצוי תמיד להיות בהשגחה מלאה על הילד, עם או בלי כלב.
4. הידבקות בטוקסופלסמוס. זוהי מחלה שנגרמת על ידי חיידק הטוקסופלסמה, שאחת מהדרכים להידבק בו היא אם באים במגע עם צואת חתולים. לא כל חתול נגוע בנגיף, ולא כל חתול נגוע מפריש את החיידק בצואה. אין זה אומר שאישה בהריון צריכה להיפטר מהחתול שלה במהלך הריון, אבל צריך לנקוט אמצעי זהירות. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בחיידק קטלני העלול לגרום למומים בעובר והפלות. רצוי לתת למישהו אחר לנקות את ארגז החול של החתול, ולעשות זאת פעם ביום לפחות. אך אם אין ברירה, השתמשו בכפפות בעת ניקוי הארגז, ושטפו ידיים היטב לאחר מכן. רצוי לעשות בדיקה לנוגדנים טרום ההריון ובמהלך ההריון, לוודא שלא נדבקתן בטפיל.
5. גידול חיית מחמד במהלך ההריון מקטין את הסיכוי לאסטמה אצל תינוקות. מחקרים מראים שתינוקות מסגלים את עצמם לתנאים אליהם הם אמורים להיוולד, ומגיל אפס מתאימים את המערכת שלהם לסביבה. כך, שאם גידלתם חיה בהריון, לאחר שילדתם הסיכוי של הילד להגיב בתגובה אלרגית או התקף אסטמה לחשיפה שכזו לחיית המחמד הוא קטן מאוד. כמו כן, המחקרים גילו שחשיפה גדולה ורחבה לסוגים שונים של מיקרו בקטריות, מחסנת את האם ואת התינוק. דאגו לנקות משיערות והפרשות של אותה חיית מחמד, על מנת שהתינוק הרך לא ידבק בזיהומים ודלקות מיותרות.
6. ילדים שגדלו עם אותה חיה מגיל אפס מפתחים כלפיה אהבה, אחריות ורגישות, דבר התורם להם רבות בהתמודדות עם העולם. החיה היא בגובה שלהם, ומשמשת כשותפה בעולם שלהם. כמו כן, כשיגדלו, ההתנהלות עם חיית המחמד תלמד אותם על לקיחת אחריות והתחשבות באחר.
יש נשים שנפטרות מחיית המחמד כאשר הן יולדות, או לחילופין מפחדות להביא חיית מחמד כאשר הן בהריון או עם תינוק בן יום בבית, וחבל. חיית מחמד תתרום לכם ולתינוק רבות, אם תקפידו על כללי היגיינה ומשנה זהירות.