30.05.24 / 08:27
רבות נחשפות לסיכונים הפיזיים של הפלה, במיוחד במדינות המתקדמות. יחד עם זאת, רבות לא מודעות להיבטים הנפשיים, דבר שחשוב לקחת בחשבון כדי לשקול שוב את ההליך וגם במטרה לתת מענה במידה ומבוצע
לפי פרסומי איגוד הפסיכולוגים האמריקאי (APA) , גורמי סיכון כדוגמת היעדר תמיכה, חשש מיצירת סטיגמה, בעיות נפשיות או רגשיות, רצון לשמור על הריון וחשש מהפלה חוזרת, הם רק חלק מההיבטים שעלולים להוביל לפגיעה בבריאות, שיכולה להיווצר בעקבות הפלה. ארגון הבריאות העולמי מגדיר בריאות נפשית כ: ׳רווחה רגשית, פסיכולוגית וחברתית שלנו, שמשפיעה כל ההרגשה הכללית וההתנהגות״ ולכן, כשאישה בוחרת לעבור הפסקת הריון יזומה, באמצעות כדורים או הליך כירורגית, או אישה שעוברת הפלה טבעית ולא רצונית, היא עלולה להיקלע למצב מאתגר ובעל השפעות נפשיות שחשוב להכיר ולטפל.
ההשלכות ארוכות הטווח על בריאות הנפש לאחר הפלה
במידה ואת שוקלת לעבור הפלה יזומה, חשוב להבין מהן תופעות הלוואי הרגשיות האפשריות, כחלק מקבלת ההחלטה הסופית. מחקר מסוימים שנערכו בתחום הראו לא פעם כי נשים שעברו הפלות נמצאות בסיכון גדול יותר לפתח בעיות נפשיות מאשר נשים אחרות.
סימנים שכיחים שיכולים להעיד על מתח נפשי לאחר הפלה כוללים אחד או יותר מהבאים:
o רגשות אשם.
o הפרעות אכילה.
o קשיי הירדמות ושינה.
o סיוטים.
o אדישות.
o תחושת בדידות.
o התפרצויות בכי.
o דיכאון.
o מחשבות אובדניות.
חשיבות המענה הרגשי לאחר ההפלה טבעית או יזומה
הדרך למענה רגשי עוברת בשיח, מעטפת תומכת ולעיתים גם מענה תרופתי, באישור רופא בלבד. למרות שחשוב למנוע התפשטות רגשות שליליים, כן הכרחי לדבר על מה שעברת, כי העיסוק ברגשות שלך הוא חלק חשוב מההתקדמות. השלב הראשון הוא להרשות לעצמך להיות עצובה ולבכות. בנוסף, מומלץ שתמצאי מרחב בטוח ונכון לך, בו תוכלי לשתף ולעבד את רגשותיך, החל מבן או בת משפחה, חברים ורופא.ת הנשים שלך, ועד לקבוצת תמיכה וירטואלית או פיזית, וטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי. זכרי כי התמיכה בה תבחרי, מומלץ שלא תכלול שיפוטיות, ותהיה דיסקרטית ומכילה.
והכי חשוב שתזכרי שאת לא צריכה לעבור את זה לבד...
לשאלות נוספות וקבלת ייעוץ, את מוזמנת לדבר איתנו.. תמיד
את המאמר כתב ד"ר גיא גוטמן, רופא נשים פרטי
היי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!