28.10.13 / 22:27
בני זוג מצרפת, שכל רצונם היה לשפץ את ביתם, מצאו עצמם קרבן לעבודת שיפוץ רשלנית של קבלן, אשר הובילה לנזק של מאות אלפי שקלים ועוגמת נפש רבה. כעת הם תובעים אותו בבית משפט השלום באשדוד
עליזה אסרף ובעלה, חוטה בנימין ברונו, אזרחים ותושבי צרפת, המחזיקים בתעודת זהות ישראלית, רכשו לפני מספר שנים בית פרטי, בו הם יוכלו לשהות בעת ביקוריהם התכופים בישראל.
בחודש אוגוסט 2012, כחלק מעבודות שיפוץ ועיצוב הבית מחדש, בני הזוג פנו לנגר דובר צרפתית לצורך שיפוץ המטבח בביתם. השיפוץ כלל בין היתר, החלפת שיש וארונות המטבח, בניית תקרת גבס דקורטיבית והתקנת תאורה חדשה. בין הצדדים סוכם בעל פה, כי עלות השיפוץ תעמוד על 98 אלף ₪. בהמשך, בפגישה שנערכה בין הזוג לנגר, האחרון טען בפניהם כי הוא גם ארכיטקט ובעל תעודות והכשרות לביצוע עבודות בניה, שיפוץ וגמר. בכך הצליח לשכנע את בני הזוג להרחיב את השיפוץ לשאר חלקי הבית בעלות כוללת של 500 אלף ₪ והבטיח כי תוך מספר חודשים כל העבודות יבוצעו כמתוכנן.
כעבור כחצי שנה מרגע ההסכם, בחודש אפריל 2013, הזוג הגיע לביקור בישראל ונדהם לגלות כי מרבית העבודות טרם הוצאו לפועל. לאחר שפנו לקבלת הסברים, בחר ה"ארכיטקט" להתחמק ממתן הסבר ראוי לעיכוב ואף שכנע את בני הזוג להרחיב את היקף עבודות השיפוץ, אשר כלל החלפת הריצוף בפנים הבית, החלפת המדרגות ועוד שינויים רבים. כמו כן, התחייב לסיים את כל עבודות השיפוץ בתוך כ- 3 חודשים, עד לחודש יולי.
במהלך תקופה זו, לאור הסחבת המתמשכת בביצוע העבודה, הזוג ניסה לברר באיזה שלב נמצא שיפוץ הנכס, אולם כל שהוא קיבל הוא התחמקות ותירוצים חוזרים ונשנים. כחודש לפני המועד שנקבע לסיום השיפוץ, בנימין ברונו, הגיע לישראל בכדי לראות במו עיניו את התקדמות הבנייה. לדאבונו הרב, הוא גילה כי עבודות השיפוץ רחוקות מסיום וכי חלק מהמוצרים שהותקנו בדירה, כגון הריצוף, היו שונים לחלוטין ממה שהוזמן על ידי הזוג. הנגר/ארכיטקט אשר שמע את תלונותיו של בנימין, הבטיח לתקן את כל הליקויים ולסיים את השיפוץ בתוך חודש, כאשר באותה הזדמנות הוא דרש מהזוג להוסיף תשלום בסך 145 אלף ₪ בכדי לסיים את העבודה כהלכה.
הזוג, אשר תכנן לארח בראש השנה לחנוכת בית את בני המשפחה מצרפת ומישראל, נכנע לדרישותיו של האיש, כל זאת במטרה להימנע מביטול המאורע המשמח שנקבע מבעוד מועד. הזוג עדכן אותו, כי עד לתחילת חודש יולי 2013, עליו לסיים את כל עבודות השיפוץ, כפי שסוכם על ידי שני הצדדים ובסכום שנקבע מראש. כאשר עליזה הגיעה במועד שנקבע, חשכו עיניה. האמבטיה רוצפה בריצוף שונה ממה שהזמינה, העבודות במטבח בוצעו בצורה רשלנית, הדלתות והמשקופים לא הוחלפו כמתבקש, ובכלל, העבודות בבית היו ברמה ירודה, כאשר חלק מהריהוט נפגם כתוצאה מהעבודה הרשלנית.
עליזה פנתה לנגר בדרישה לתקן את הליקויים שנוצרו ואף סיכמה עמו על הצעת מחיר להזמנת ריצוף חדש. לאחר שהעבירה את הסכום הנדרש, עליזה הופתעה לגלות כי ההזמנה כלל לא נעשתה וכי היא איננה יודעת לאן הכסף הלך. כתוצאה מכך, עליזה פנתה לנגר בבקשה לקבל חשבוניות מס על הסכום הכולל של השיפוץ. מהקבלות שהמציא הקבלן, נמצא כי העלות הכוללת של השיפוץ עמדה על 972 אלף שקל, מאות אלפי שקלים מעבר לסכום שנקבע בתחילת הדרך.
לאור התרחשויות אלו, הזוג הזמין את שירותיו של מהנדס מומחה אשר ביצע בדיקה מקצועית ומקיפה ומצא כי העבודות שנעשו על ידי הנגר בוצעו בצורה לקויה , כאשר רק עלות תיקונם עומדת על סך 600 אלף ₪. בני הזוג הבינו כי נפלו קורבן בידי מהאיש והגישו תביעה לבית משפט השלום באשדוד. בכתב התביעה שהוגש על ידי עורך דין עמנואל יוזוק, טוענת התובעת לרשלנות בביצוע העבודה בניגוד לתקנים הרלוונטיים, ובדרישה לפיצויים בגובה עלות תיקון הליקויים, התשלום שהעבירו לחוות דעת מומחה ועוגמת הנפש שנגרמה להם ולבני ביתם. לטענת בני הזוג, הקבלן ניצל את קשיי השפה שלהם ואי נוכחותם בישראל ופעל בחוסר תום לב לאורך כל תקופת השיפוץ. כיום, מתנהל משפט בעניין זה.
עו"ד עמנואל ינאי יוזוק:"בשנים האחרונות ניתן לראות ריבוי מקרים בהם יהודי צרפת שמשקיעים את הונם בנכסי מקרקעין בישראל, נופלים קורבנות לעסקנים שונים שמציגים עצמם כמומחים בתחומים שונים, דבר שבהמשך מתברר כבדיה אחת גדולה. אני ממליץ לכל אחד ובעיקר לתושבים זרים לבחור בעלי מקצוע מתאימים ובעלה הכשרה רלבנטית, תעודות והמלצות לעסקה אותם הם מבקשים לבצע".
צילום: אינטרנט