15.05.12 / 12:38
טענה זו הינה אחת משרשרת טענות שציין עו''ד גיל שחף מחברת עורכי הדין ''שחף ושות''' העוסקת בדיני משפחה, בעקבות המצוקה הגדולה בה נמצאים שופטים ועורכי הדין הנותנים שירותיהם בבית המשפט לענייני משפחה באשדוד. במכתב ששלח בסוף השבוע למנהל בתי המשפט בארץ וראש לשכת עורכי הדין כתב: "הנתונים מצביעים על עינוי דין, במיוחד שעה שמדובר בדיני משפחה, במשפחות מתפרקות, בילדים, במזונות, בעיכוב אדיר ביכולת של הציבור המצוי בשבר עמוק לפתוח בחיים חדשים"
עו''ד גיל שחף, פנה בסוף השבוע בקריאה נרגשת למנהל בתי המשפט בארץ כב' השופט מיכאל שפיצר ולראש לשכת עורכי הדין, עוה"ד דורון ברזילי, להוסיף שופטים בבית המשפט לענייני משפחה בעיר אשדוד. הקריאה באה בעקבות המצוקה הגדולה בה השופטים, עורכי הדין הנותנים את השירות ובעיקר הציבור נמצאים בה.
"בעיר החמישית בגודלה בארץ, אשר מספר תושביה עולה על 210,000 איש, שקצב גידול האוכלוסייה בה, גדול פי חמש מכל קצב גידולה של כל עיר אחרת במחוז דרום, מספר התיקים המנוהלים על ידי כל שופט גדול בעשרות אחוזים מכל שופט משפחה אחר בארץ", כתב עו''ד שחף, וחידד: "מדובר בהרבה מעל אלף תיקים לכל שופט".
בהמשך פירט עו''ד שחף את הסחבת בתיקים: "קדם משפט ראשון נקבע כעבור שישה חודשים מרגע הגשת התביעה, דיון הוכחות נקבע כשנה לאחר ישיבת קדם משפט, פסקי דין ניתנים כעבור למעלה מתשעה חודשים ובמצב דברים זה, השירות אשר ניתן לציבור הוא רע".
"צדק ומשפט צריכים להראות ובוודאי צריכים להיעשות, וצריכים להיעשות מהר. הנתונים הללו מצביעים על עינוי דין, במיוחד שעה שמדובר בדיני משפחה, במשפחות מתפרקות, בילדים, במזונות, בעיכוב אדיר ביכולת של הציבור המצוי בשבר עמוק (הליכי גירושין כואבים) לפתוח בחיים חדשים. לא יעלה על הדעת שמשפט העוסק בענייני משפחה ימשך שנתיים ושלוש והפתרון המתחייב הוא הוספת שופטי משפחה לאלתר לבית המשפט לענייני משפחה בעיר אשדוד".
לשם השוואה ציין עו''ד שחף כי בעיר קריית גת שבה 50,000 תושבים יש שופט משפחה אחד. לפי מפתח זה בבית המשפט באשדוד צריכים להיות ארבע שופטים לפחות ולא שניים.
עו''ד שחף פועל רבות כדי לקדם את ענייני המשפט בישראל. כזכור, בחודש שעבר פנה שחף אל שר המשפטים והפנה את תשומת ליבו לעיכובים בלשכות ההוצאה לפועל בישראל כי ראשיה משחררים חייבי מזונות, בעקבות כך לא ניתן לגבות מהם תשלום מזונות והמצב קשה ומידרדר גם בקרב נשים עובדות אל מתחת לקו העוני.