08.10.24 / 08:24
נהג טרקטור בשנות ה-30 שקפץ מטרקטור יזכה לפיצוי כולל של כ-280 אלף שקלים.
כך עולה בעקבות תביעה שהגיש באמצעות עורך דין דותן לינדנברג - העוסק בתביעות בגין נזקי גוף וביניהן נזקי גוף כתוצאה מתאונות עבודה - לבית משפט השלום באשדוד נגד חברת הביטוח הראל שבטחה את הטרקטור ובמקביל נגד הביטוח הלאומי.
נהג הטרקטור נפגע לפני כ-4 שנים בשעות אחר הצהריים המאוחרת בתאונת דרכים שארעה בקיבוץ ברור חיל, כאשר במהלך עבודתו, הטרקטור החל לעלות באש ובניסיון להיחלץ מהשריפה הוא קפץ ממנו והתגלגל על פני האדמה.
למקום התאונה הוזעק צוות מד"א אשר פינה אותו לחדר מיון בבית חולים 'ברזילי' בעיר אשקלון בשל תלונות על כאבים, פגיעה בראש, בכתף ימין, בעמוד השדרה ובברך ימין. הצעיר התלונן פעמים רבות בקופת החולים בשל כאבים ומגבלות תנועה בכתף וברך ימין ובגין כאבים בעמוד השדרה שהקרינו לרגליים. בהדמיית CT הודגם כי כתוצאה מהקפיצה מהטרקטור והנחיתה על האדמה, נוצרו בלטי דיסק במספר חוליות ובדיקת EMG הדגימה פגיעה עצבית.
כתוצאה מהתאונה הוא חווה פלאשבקים והתעוררות בלילה מתוך 'קפיצה' ונמנע מלחזור לעבודתו. ענף נפגעי עבודה במוסד לביטוח הלאומי הכיר בתאונה כתאונת עבודה וועדה רפואית מטעמו קבעה לו נכות קבועה בשל הפגיעה הפיזית ופוסט טראומה מהתאונה.
כאמור נהג הטרקטור זכה לפיצוי כולל של 280 אלף שקלים מהביטוח הלאומי ומחברת הראל.
חשוב לציין כי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מגדיר תאונת דרכים כמאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה. בנוסף כמו במיקרה של נהג הטרקטור, יראו כתאונת דרכים גם מאורע שאירע עקב התפוצצות או התלקחות של הרכב, שנגרמו בשל רכיב של הרכב או בשל חומר אחר שהם חיוניים לכושר נסיעתו, אף אם אירעו על-ידי גורם שמחוץ לרכב.
תאונת דרכים תיחשב גם במיקרה של פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו או מאורע שנגרם עקב ניצול הכוח המיכני של הרכב. זאת, בלבד שבעת השימוש בו, לא שינה הרכב את ייעודו המקורי.
כאן המקום להדגיש כי לא יראו כתאונת דרכים מאורע שאירע כתוצאה ממעשה שנעשה במתכוון כדי לגרום נזק לגופו או לרכושו של אותו אדם והנזק נגרם על ידי המעשה עצמו ולא על ידי השפעתו של המעשה על השימוש ברכב.
שימוש ברכב במסגרת תאונת דרכים לא חייב לקרות תוך כדי נהיגה ונסיעה בו: גם פגיעה בגוף בעת כניסה לתוכו או ירידה ממנו, החנייתו, דחיפתו או גרירתו, טיפול-דרך או תיקון-דרך ברכב, שנעשה בידי המשתמש בו או בידי אדם אחר שלא במסגרת עבודתו, יחשב כתאונת דרכים.
גם הידרדרות או התהפכות של הרכב או התנתקות או נפילה של חלק מהרכב או מטענו תוך כדי נסיעה וכן הינתקות או נפילה מרכב עומד או חונה, שלא תוך כדי טיפולו של אדם ברכב במסגרת עבודתו ולמעט טעינתו של מטען או פריקתו, כשהרכב עומד, ייחשב לתאונת דרכים.
מי שנפגע בתאונת דרכים יכול לתבוע פיצויים לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים מביטוח החובה ובמקרה בו המדובר בתאונת דרכים במהלך העבודה או בדרכו מהבית לעבודה או מהעבודה הביתה יש לתבוע גם את ביטוח לאומי.