שבו לגור בווילה של ההורים בסמוך לפטירתם וטענו שהיא שלהם - זה מה שפסק בית המשפט
15.08.23 / 12:15
סכסוך ירושה על ווילה שהותירו הורים באשדוד פרץ בין 6 אחים אחרי ששניים מהם שבו מחו"ל אחרי שנים בערוב ימיהם של ההורים, התנחלו בביתם ודרשו אותו לעצמם. אחות אחרת טענה כי 60% מהבית שלה ושל בעלה כי רכשו אותו יחד עם ההורים. זה מה שפסק בית המשפט לענייני משפחה באשדוד
תביעה שנדונה לאחרונה בבית המשפט לענייני משפחה באשדוד חושפת סכסוך ירושה שהתגלע בין 6 אחים על הווילה שהותירו הוריהם באשדוד עם לכתם.
תחילתו של הסיפור בסוף שנת 2015 – אז החליטו ההורים למכור את הדירה בה הם חיו ברחוב הראשונים בעיר ולרכוש בית גדול יותר. יחד עם בתם ובעלה הם רכשו קרקע ובנו מעליה את ביתם – וילה ששוויה היום עומד על 6.2 מיליון שקלים.
החלוקה ביניהם הייתה 40% להורים ו-60% לבת ובעלה, כאשר הצדדים התחייבו להימנע מעשיית עסקה בנכס, וסיכמו ביניהם כי הבית יעמוד למכירה רק בהסכמת שני הצדדים והתמורה שתתקבל ממכירתו תתחלק בחלקים הנקובים בהסכם, לאחר ניכוי המשכנתא כולה מחלקם של הבת ובעלה.
הסיפור החל להסתבך לאחר ששניים מהאחים שבו לישראל אחרי שנים רבות בחו"ל, התנחלו בבית ההורים בערוב ימיהם ועם פטירתם טענו כי אלו הורישו להם את הווילה במתנה. לראיה הם הציגו מסמך שבו ההורים התחייבו לכאורה להעניק להם את הנכס במתנה.
השניים הגישו תביעה לבית המשפט, אלא שככל המשפט התקדם התגלו עוד ועוד חורים בעלילה, ביניהם בין השאר הודאה של אחת האחים על כך שהוא הכין בכלל את המכתב והתאריך המצוין במכתב שאינו תאם למועד הקמת הווילה.
הבת ובעלה הגישו תביעת הגנה ושלושת האחים הנוספים במשפחה טענו כי שני האחים ששבו מחו"ל והתנחלו אצל ההורים, מנסים לנשלם מיורשת ההורים שאמורה להתחלק באופן שווה באותם 40% השייכים להם.
מה גם, טענת שני האחים לגבי הטיפול שהעניקו להורים המנוחים עומדות בסתירה לעדויות אחרות לפיהם מערכת היחסים בינם לבין האב הייתה עכורה ורוויית מתחים.
אחת הבנות העידה כי "כשהייתי באה לבקר אותם ומביאה אותם, אבא שלי תמיד היה מתלונן שרע לו וכי אחד משני האחים תמיד מאיים עליו, וכשרציתי לקחת אותו לדיור מוגן, אותו אח רצה להרוג אותי, צרחות. הם לא דאגו לו בכלל, כשהייתי באה היא הייתה יושבת מהגב ולא היו מסתכלים עליו".
לבסוף השופטת ענת אלפסי דחתה את תביעת שני האחים. "השיתוף יפורק על דרך של מכירה למרבה במחיר וחלוקת התמורה באופן בו הבת ובעלה יקבלו יחדיו 60% בהפחתת תשלומי המשכנתא, בעוד ששת האחים יקבלו 40% אשר יחולקו שווה בשווה בין שישתם, כל שכל אחד מהם יקבל 6.7% משווי הנכס" - היא ציינה בהחלטתה.
עוד היא ציינה כי "הואיל ומדובר בחלוקת עזבון בין היורשים, תתבצע תחילה התמחרות פנימית בין ששת היורשים, כאשר מי מהם שיציע לרכוש הנכס בתנאים הטובים ביותר יזכה בהתמחרות. היה והדבר לא יעלה יפה תוך 90 יום, עורכי הדין של הצדדים ימונו כמנהלי עזבון ולחלופין יוכלו לעתור למינוי מנהל עזבון חיצוני, במסגרת הליך נפרד של מתן הוראות למנהל עזבון".