22.03.22 / 06:48

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי נכנס לתוקפו בשנת 2019, הליך חדלות הפירעון החליף את הליכי פשיטת הרגל. הליך חדלות הפירעון הביא עימו שינויים רבים, השינוי המהותי הוא שיקומו הכלכלי של החייב, החוק הביא עימו שינוי בתפיסה לגבי חייבים, אדם שנקלע לכשל בהחזר האשראי אינו בהכרח אשם בכך, ייתכן כי מדובר בכשל חד פעמי ולא צפוי, החוק ביקש לשנות את התפיסה כי מדובר בפגם מוסרי, כאשר אדם נקלע לתאונה כלכלית יש לעזור לו להיחלץ מכך ולא להביאו למצב חמור יותר.
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי הביא עימו שינוי נוסף בעניין הסדר החוב, החוק מאפשר לאדם לנהל הסדר נושים תוך עיכוב הליכים מלא, מדוע העניין חשוב? במצב בו אדם מנהל עסק ונקלע למצב בו לא עומד בהחזר האשראי, ייתכן ויהיה ניתן להימנע ממצב של חדלות פירעון, ניתן להגיע להסדר מול הנושים וזאת חלף הליך חדלות פירעון.
עיכוב ההליכים מהווה חלק מהותי בעניין וזאת משום שללא עיכוב הליכים החייב חשוף לכל הנושים, כל נושה פועל בדרכו והחייב לא מצליח לצאת מהצב אליו נקלע, בהליך הנ"ל ישנו כ=עיכוב הליכים, החייב מתמודד מול כל נושיו בהליך מאוחד וייעודי.
עניין חשוב נוסף הוא עניין כפיית ההסדר, במידה וישנו רוב להסדר הנושים ניתן יהיה להחיל את את ההסדר גם על נושים שלא תמכו בהצעת החייב (בהתקיים התנאים הקבועים בחוק). הסדר במסגרת ההליך מעמדו כהפטר, החייב יהיה פטור מכל חובות העבר ויוכל לצאת לדרך חדשה.
מומלץ ואף חייב לתכנן את ההליך כבר מיום הגשת הבקש, ייצוג משפטי בכלל ובחדלות הפירעון בפרט מנחה את ההליך, יכול למנוע בעיות עתידיות, לקצר את תקופת ההליך וקבלת ההפטר
ליצירת קשר: 08-8666011
מייל: IDANROKACH@YAHOO.COM
עידן רוקח- משרד עו"ד
