27.12.18 / 15:36
השופטת ענת אלפסי מבית המשפט למשפחה באשדוד, דחתה עתירה שהגישה הקרן לחסויים, שמונתה כאפוטרופא לניצולת שואה בת 82. הקרן ביקשה להעביר את הקשישה לבית אבות, שהתנגדה לכך. השופטת אלפסי כתבה בהחלטתה: "ניתוקה מהבית ומהמטפלת עלולים להיות בבחינת גזר דין סופי עבור הגברת פ' וברור שמצב זה אינו פועל לטובתה"
הקרן לחסויים עתרה לבית המשפט לענייני משפחה באשדוד, כדי שזה יאפשר לה להעביר לבית אבות קשישה בת 82 מאשדוד - ניצולת שואה. הקשישה הביעה התנגדות למעבר זה ורצון מפורש להישאר בביתה. עוד מצוין בפסק הדין כי בביתה של הקשישה קיימת פינת זכרון לבתה שנפטרה לפני כ-10 שנים.
במצב דברים זה מונתה אפוטרופא לדין על מנת לבדוק את רצונה וטובתה של הגברת פ'. מהודעותיה עולה כי הגברת פ' מצליחה להתנהל בביתה בסיוע המטפלות הקיימות ואיננה מעוניינת לעבור לבית אבות בשום פנים ואופן.
מי שדנה בעתירה הייתה השופטת ענת אלפסי מבית המשפט לענייני משפחה באשדוד. בפסק הדין כתבה השופטת אלפסי: "עולה כי הגברת פ' מתפקדת היטב כאשר נמצאת בביתה מטפלת, גם אם לא במשך כל שעות היום, אך קיים קושי כאשר המטפלת אינה נמצאת ולכן רצוי לפזר את שעות הנוכחות של המטפלות באופן בו תימצאנה פעמיים ביום במשך מספר רב יותר של שעות אחר הצהריים".
בנוסף מציינת השופטת אלפסי בהחלטתה: "הגברת פ' היא אישה בודדה, המטפלת מטעם המוסד לביטוח לאומי היא הדמות הקרובה
ביותר אליה, כמו גם ביתה שהוא מבצרה, בו גרה וגידלה את ביתה שאותה גם שכלה. ניתוקה מהבית ומהמטפלת עלולים להיות בבחינת גזר דין סופי עבור הגברת פ' וברור שמצב זה אינו פועל לטובתה".
בסופו של דבר קובעת שופטת אלפסי כי הקרן לחסויים תפעל על מנת לאפשר פריסה מאוזנת יותר של שעות הטיפול בגברת פ', באופן שבו בכל יום תימצא מטפלת גם בבוקר וגם אחר הצהריים בהיקף דומה של שעות. בנוסף מבקשת השופטת לברר לגבי ביקור סדיר של מתנדבת או מתנדב וכן סיוע של אחד השכנים במקרה של הסלמה ביטחונית או במידה והיא זקוקה לכך. בנוסף מורה השופטת לקרן לחסויים לבדוק בכל יום בשעה 10 בבוקר אם המטפלת של הגברת פ. הגיעה, על מנת שלא תיוותר לבדה.
"בשלב זה הגברת פ' תישאר בביתה ולא תועבר לבית אבות", קבע בסוף החלטתה השופטת אלפסי.