29.06.22 / 09:46
כאשר בני זוג עומדים בפני הליך גירושין, הם עשויים להיות חלוקים בדעותיהם לגבי חלוקת הרכוש והכספים, חלוקת האחריות על הילדים וזמני השהות של כל אחד מהם עמם ותשלום המזונות. אולם, לא תמיד חייבים להגיע לבית המשפט על מנת לפתור מחלוקות אלו. בתהליך גישור איכותי המבוצע בידי מגשר מקצועי מוסמך, ניתן להגיע להסכמות בדרכי שלום ופשרה ולערוך יחד הסכם גירושין שיהיה מקובל על שני הצדדים.
"היתרונות של גישור על פני בית המשפט, הם רבים ומהותיים" אומרת עו"ד ומגשרת טלי ורד-קינן, "שופט בבית משפט פשוט לא יכול להכיר את הצדדים שבפניו לעומק, ופוסק בדרך כלל רק בהתאם לסוגיה המשפטית ובהתאם לחוקים ולפסיקה. אצל מגשר לעומת זאת, ישנה היכרות עמוקה הרבה יותר עם בני הזוג והבנת צרכיהם, רצונותיהם וחששותיהם וכל אלו נלקחים בחשבון, טרם הכנת ההסכם".
מהם היתרונות הנוספים של הליך גישור על פני הליך גירושין בבית המשפט?
תהליך הגישור נעשה תוך שיחות של המגשר עם בני הזוג והבנת צרכיהם ורצונותיהם לגבי כל הסוגיות הקשורות לגירושין: אחריות הורית וחלוקת זמני שהות עם הילדים, תשלומי מזונות, חלוקת הרכוש ועוד. מאחר והתהליך נעשות בדרך של הקשבה, הכלה, תיווך ותקשור הצרכים של כל אחד מבני הזוג לצד השני (ע"י המגשר), ההסכמות מתקבלות בדרך של פשרות ורצון משותף להסכם הוגן. כך, בני הזוג שיוצאים מתהליך הגישור, יכולים במקרים רבים לשמור על מערכת יחסים טובה ומכבדת בהמשך – זאת לעומת 'מלחמות הדדיות' בבתי המשפט, שיוצרים לרוב קרע בלתי ניתן לאיחוי. מערכת יחסים טובה לאורך שנים היא חשובה וקריטית כשיש להם ילדים משותפים. יתרונות נוספים הם בהיבט הזמן והעלויות – הליך גישור הוא קצר לעומת הליך משפטי שיכול להימשך שנים ארוכות, ואין בכלל מה להשוות מבחינת העלויות.
מי בעיקר פונה לגישור?
זוגות שמשכילים להבין שזו הדרך הנכונה והטובה ביותר לסיים את הנישואין. שמבינים שלא צריך להגיע למלחמות מיותרות ושאפשר בדרך של הידברות, הקשבה ומו"מ להגיע לתוצאות טובות אפילו יותר. זוגות שרואים את טובת ילדיהם לפני הכל ומבינים שהידברות טובה ביניהם תביא בהכרח לתוצאה טובה עבור ילדיהם, שיחוו את פירוק המשפחה והפרידה בין הוריהם בצורה הרבה פחות קשה וטראומטית.
כיצד נעשה התהליך?
התהליך נעשה לרוב בפגישות שבועיות עם בני הזוג, חלקן משותפות וחלקן נפרדות עם כל צד וניתן על פי רוב לסיים את התהליך תוך שבועות ספורים. בתום תהליך הגישור, יקבלו הצדדים הסכם גירושין מלא, הכולל את ההסכמות שהושגו בגישור ונותן להן מענה משפטי מלא. ההסכם כולל את ההחלטות שהתקבלו במשותף באשר לכל הסיטואציות שיכולות להתרחש בין הצדדים בעתיד, הן מבחינת זמני השהות עם הילדים, מימון הצרכים שלהם ו חלוקת הרכוש. את ההסכם מאשרים בבית המשפט (או בבית הדין הרבני) והוא מקבל תוקף משפטי של פסק דין.
אצל מי כדאי לבצע הליך גישור? אצל מגשר או אצל עו"ד לענייני משפחה שהוא גם מגשר?
מאחר ועו"ד לענייני משפחה בדרך כלל גם מייצגים בבתי המשפט, לרוב הם יהיו בעלי ראייה רחבה יותר לגבי כל מה שצריך לעלות בחדר גישור ולגבי מחלוקות עתידיות שעלולות לצוץ במהלך חיי הגירושין. הסכם גירושין טוב חייב לכלול את פתרונות משפטיים לסיטואציות עתידיות אפשריות רבות ככל הניתן.
משרד עורכי דין טלי ורד קינן מתמחה בתחום דיני המשפחה, גישור וגירושין.
טלפון :052-6316633
לפרטים נוספים לחצו כאן