08.02.21 / 19:06
לפני כחצי שנה הגיע אל משרדו עורכי הדין רוקח ושות' לקוח מיואש, אשר נפלט מהליך פשיטת רגל וביקש שיגישו אותו שוב להליך פשיטת רגל.
בדיקה יסודית שנערכ בתיק ההוצאה לפועל העלתה כי תיק ההוצאה לפועל פתוח מזה 4 שנים, וכי לחייב אין כל רכוש ממנו ניתן להיפרע.
"הומלץ ללקוח, כי בטרם נגיש אותו להליך פשיטת רגל, הליך אשר לוקח שנים, נבצע בדיקה מקדמית בתיק ההוצאה לפועל", סיפר עורך הדין רוקח לאשדוד נט.
לאחר בדיקה התברר שמחצית מהחוב בלשכת ההוצאה לפועל, הנו כתוצאה מריביות, ובמשרדו של רוקח ידעו כי ככל שישכילו לקיים הליך משא ומתן אינטנסיבי, הם יוכלו לגרום לבנק להסכים להפחית את החוב אף מתחת לקרן תיק ההוצאה לפועל, וכך היה - במשך חצי שנה ניהלו במשרדו של רוקח ושות' הליכי משא ומתן, תוך שהם מבהירים לבנק כי ככל שלא יגיע עמם להסכם, הלקוח יפנה להליך חדלות פירעון, ובסופו של דבר הבנק השתכנע, וחסך מהלקוח וגם מעצמו ניהול הליך משפטי מייגע שבסופו של דבר שני הצדדים היו יוצאים נפסדים.
"ככל שמתנהלים הליכי משא ומתן זה זמן רב, והחייב מגיע למבוי סתום, ניתן בסופו של דבר, להוציא מכתב כי בלית ברירה בכוונת החייב לפנות להליכי חדלות פירעון, ויש בהודעה זו פעמים רבות להביא את החייב לסיום חובותיו. וככל שלא עלה בידו לעשות כן, מומלץ יהא להיוועץ קודם וככל שצריך לפנות להליך משפטי אשר מחד יגן עליו, ומאידך יביא למחיקת חובותיו", מסביר עורך הדין רוקח לאשדוד נט.
קיימים מספר דרכים ואפשרויות לסגור תיקים בהוצאה לפועל - עורך הדין רוקח מציג את הדרכים לטובת קוראי אשדוד נט:
ראשית, כאשר ניגשים לסגור תיקי הוצאה לפועל חשוב להבין כי לזוכה תמיד קיים אינטרס לסגור את תיק ההוצאה לפועל, אך בטרם ניגשים לסגור את התיק חשוב לבחור אסטרטגיה טובה.
חשוב לדעת כי לפי תקנה 126ד' כל תיק הוצאה לפועל שאינו פעיל מעל שנתיים, ניתן להגיש בקשה לסגור אותו מחמת חוסר מעש.
תקנה זו, הביאה לסגירתם של מעל 1,000,000 תיקים בלשכות ההוצאה לפועל ברחבי הארץ, ולכן חשוב לבדוק אם התיק פעיל או לא, כבר בהתחלה.
ככל שהתיק פעיל, יש לבחון מהו אורך חייו של תיק ההוצאה לפועל. ככל שתיק ההוצאה לפועל פתוח זמן רב יותר, כך עולים הסיכויים שייסגר בסכום נמוך יותר. לכן יש להביא עובדה זו בראש ובראשונה כאשר בודקים נתון זה, קל יותר לדעת מה הסכום אותו יש להציע לזוכה.
כמו כן, ככל שקיימים מספר תיקי הוצאה לפועל נוספים, אזי ניתן להשתמש בכך, ולצרף לזוכה את רשימת תיקיו של החייב, ע"מ להוכיח כי אין מדובר בחוב בודד, אלא מדובר באדם שהסתבך כלכלית, ומכאן שיש להיעתר להצעתו לסגירת התיק.
ככל שקיימים מסמכים תומכים בבעיות של החייב, ובין היתר, מסמכים סוציאליים, מסמכים רפואיים, מסמכים המעידים על יכולת החזר נמוכה וכו', אזי גם את המסמכים הללו יש לצרף להצעת הפשרה לנושה, ויש בכך כדי לעזור ולסייע לחייב לסגור את תיק ההוצאה לפועל.
מלכתחילה, מומלץ לנהל את הליך המשא ומתן באמצעות הצעה נמוכה יחסית, על מנת שיהא מקום לניהול משא ומתן, בו יוכל החייב לעמוד. שהרי אם יציע את הסכום המקסימאלי ברשותו, פעמים רבות ימצא את עצמו ללא יכולת לשפר את הצעתו ומכאן שברבים מהתיקים נגדו לא יעלה בידו לסגור את תיק ההוצאה לפועל.
ככל שמדובר בחוב לבנקים, מומלץ לשלוח מכתב ולפרט את מצבו של החייב, לצרף אסמכתאות תומכות, ולבקש להגיע לפגישה עם הבנק במסגרת "יום חייבים", שם הסיכויים לסגור את תיק ההוצאה לפועל עולים משמעותית, שכן לבנק סמכות נרחבת לסגור את תיק ההוצאה לפועל ביום זה.
באופן כללי, ומניסיוננו, רוב רובם של החובות כלפי הבנקים, נסגרים בסופו של דבר, לכן חשוב מאוד להתחיל לנהל את הליך המשא ומתן בהקדם האפשרי, ע"מ שניתן יהא להגיע להסדר בסופו של דבר.
המידע בידיעה באדיבות עו"ד עידן רוקח ממשרד עורכי הדין רוקח ושות' למחיקת חובות - לפרטים נוספים לחצו כאן!