06.04.22 / 19:05
הפרקליטות עתרה היום בבית המשפט המחוזי בב"ש להשית על הנאשמים עמרם כנפו ויצחק דרי עונש של 9 שנות מאסר בפועל. כמו כן, עתרה הפרקליטות להטיל על הנאשמים, כל אחד לפי חלקו, קנסות בסך כולל של כ-4 מיליון ₪, וחילוט רכושם המסתכם בכ-2 מיליון ש"ח.
השניים הורשעו בקבלת שוחד והפרת אמונים בעת שמילאו תפקידים בעיריית אשדוד
לקראת גזר הדין של עמרם כנפו ויצחק דרי, עתרה הפרקליטות לבית המשפט המחוזי ודרשה להטיל על השניים עונש מאסר כבד במיוחד של תשע שנות מאסר. בנוסף, ביקשה הפרקליטות מבית המשפט להטיל הנאשמים קלון, וכן לפסול אותם לכהונה כחברי ועדה לתכנון ובנייה.
בטיעונים לעונש שהגיש עו"ד שלום שיפר מפרקליטות מחוז דרום לבית המשפט נטען, כי הנאשמים לא רק חטאו בעבירות שחיתות הקשות ביותר וביצעו אותן בנסיבות חמורות במיוחד... חומרה יתרה נודעת לעובדה שעובר העבירה הוא עובד ציבור, ונבחר ציבור בפרט, אשר אמור לשמש דוגמא ומופת לציבור".
לעמדת הפרקליטות ובהתאם לפסיקת בית המשפט העליון, עבירות שחיתות ציבורית הן רעה חולה שיש להילחם בה באמצעות ענישה משמעותית. המדינה טענה, כי "עבירות השוחד, כמו יתר עבירות השחיתות השלטונית, מתאפיינות בקושי מיוחד שקיים בחשיפתן על ידי מערכת אכיפת החוק. שכן בניגוד לעבירות "רגילות", בעבירות אלו אין קורבן מוגדר, כל המעורבים הם עושי עבירה שאין להם כמובן ענין בחשיפת המעשים, וקורבן העבירה האמיתי של עבירות השחיתות השלטונית הוא למעשה הציבור כולו".
כזכור, בית המשפט המחוזי בב"ש קיבל את עמדת הפרקליטות והרשיע את עמרם כנפו, לשעבר ממלא מקום ראש העיר אשדוד ואת יצחק דרי, לשעבר חבר מועצת העיר וסגן ראש העיר, בכל העבירות שיוחסו להם בכתב האישום- שוחד, מרמה והפרת אמונים. דרי הורשע בנוסף גם בעבירות מס והלבנת הון.
בהתאם להכרעת הדין, יצחק דרי, בהיותו עובד ציבור, קיבל כספי שוחד מהקבלנים בעיר אשדוד, בסך של למעלה מ-2.5 מיליון ₪. עמרם כנפו הורשע בקבלת שוחד בסכום כולל של מאות אלפי שקלים. בית המשפט קבע כי, הנאשמים סטו מהשורה וסיפקו תמורה לשוחד שקיבלו.
בית המשפט המחוזי העביר מסר חד וברור, לפיו עיסוק בנדל"ן של חבר מועצה באופן שבו פעלו הנאשמים בקידום פרוייקטים של קבלנים, מהווה שוחד והפרת אמונים. בית המשפט קבע, כי הנאשמים היו "בניגוד עניינים חריף" עם הקבלנים בעיר אשדוד ולכן אסור היה להם לעסוק בקידום פרוייקטים של נדל"ן בעיר אשדוד.
בית המשפט הדגיש, כי החוק אוסר על חבר מועצה לא רק להצביע בוועדה לטובת מי שמעסיק אותו, אלא גם לפעול מחוץ לוועדה. בית המשפט התייחס להיקף העצום של פרוייקטים קבלניים בהם עסקו הנאשמים, בשכר, ובניגוד לחוק.
המדובר בפרשייה רחבת היקף, שעניינה שוחד בעיריית אשדוד במספר רב של פרוייקטים וקבלנים מעורבים. בשנת 2017, פרקליטות מחוז דרום (פלילי) הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע 5 כתבי אישום נגד 21 נאשמים- נותני ומקבלי השוחד, ובהם כנפו, דרי, שלמה אלבז, שכיהן אף הוא כחבר מועצת העיר אשדוד, קבלנים וחברות שבבעלותם, בגין מעורבותם, כל אחד לפי חלקו, בפרשת השוחד.
מרבית הנאשמים הודו במסגרת הסדרי טיעון, הורשעו בעבירות שונות, כל אחד לפי חלקו, והוטלו עליהם עונשים שונים ובהם קנסות וחילוטים בסך כולל של כ-20 מיליון ₪. במסגרת הפרשה, הורשעו גם הקבלנים, שאינם עובדי ציבור, בעבירות של שוחד, הפרת אמונים או סיוע להפרת אמונים, כל אחד לפי חלקו.
כתב האישום, בו הורשעו הנאשמים לאחר ניהול הוכחות, מתאר כיצד הנאשמים עמרם כנפו ויצחק דרי, בעת שכיהנו בתפקידים שונים בעיריית אשדוד ובמועצת העיר, קיבלו לכאורה שוחד מהיזמים ומהקבלנים – אם בכסף ואם בטובות הנאה - בתמורה לקידום ענייניהם העסקיים בפרויקטים נדל"ניים בעיר אשדוד ובוועדות התכנון והבנייה, לעיתים קרובות תוך שהם פועלים בניגוד עניינים.