13.02.22 / 11:38
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי נכנס לתוקף במהלך 2018, החוק הביא עימו שינויים רבים והשינוי המשמעותי ביותר הוא שיקומו הכלכלי של החייב.
בעבר, במסגרת הליכי פשיטת הרגל, החייב היה נותן את כל נכסיו לנושים, ההסתכלות על החייב הייתה אחרת, בעבר היו רואים פושט רגל כאדם שאינו אחראי, אדם אשר מתחמק מתשלום לנושיו.
כיום ניתן לראות הסתכלות אחרת על החייב, החוק מציע הסתכלות שונה ומכיר במצב של "תאונה כלכלית", הכוונה היא להכיר במצב של כשל כלכלי כחלק מהסיכון של נותני ההלוואות. ראייה זו משנה את התפיסה הישנה ובכך מביאה תקווה לאדם אשר נקלע לחובות.
במסגרת ההליך נדרש החייב לשלם תשלום חודשי ולהגיש דוחות כלכלים. דוח כלכלי פירושו פירוט הכנסות והוצאות התא המשפחתי, כך בעלי התפקיד ובית המשפט יוכלו לעקוב אחר התנהלותו הכלכלית של החייב ולבחון אם החובות נוצרו במרמה ואם נוצרו בתום לב.
במסגרת בחינת הדוחות הכלכליים ייבחן האם החייב מבין את הליכי חדלות הפירעון והאם עושה כל שביכולתו ע"מ לשלם לנושיו. החייב נדרש לחיות חיים צנועים ולהימנע מהוצאות שאינן נדרשות לצרכיו האישיים.
יש לדעת שצרכים אישיים באים לידי ביטוי בהרכב התא המשפחתי ובמיקום הגיאוגרפי, עניינים אלו באים לידי ביטוי במסגרת דרישות החייב, אך כל שעל החייב לעשות זה לנהוג בתום לב ומתוך רצון לסיים עם חובות העבר ולהתחיל חיים חדשים ללא חובות.
במקרים בהם החובות נוצרו בתום לב בית המשפט יראה לנכון לשחרר את החייב מחובות העבר ולתת לו אפשרות לפתוח דף חדש בחייו.
חשוב לציין כי ישנן דרכים נוספות להתמודד עם חובות, חלקן ארוכות וחלקן קצרות. במצב בו אדם שקוע בחובות או עלול להיות שקוע בחובות, רצוי לפנות לעו"ד אשר מתמחה בתחום חדלות הפירעון וההוצאה לפועל. ייצוג מקצועי ונכון יביא לאיזון ולתוצאה ראויה אשר תתאים לחייב ולבני משפחתו.
ליצירת קשר: 08-8666011
מייל: [email protected]
עידן רוקח- משרד עו"ד