מאשדוד לפסגת העולם: קווין קוזמיצ׳וב עשה היסטוריה בכדורעף החופים הישראלי


להאזנה לתוכן:

קווין קוזמיצ׳וב מאשדוד ואילון אלעזר רשמו הישג חסר תקדים לכדורעף החופים הישראלי עם זכייה היסטורית במדליית הזהב בטורניר הצ׳אלנג׳ בסין • השניים, שנחשבים כיום לתקווה הגדולה של הענף, מסומנים גם כמועמדים הראשונים של ישראל להגיע לאולימפיאדת לוס אנג׳לס. תכירו את האלוף האשדודי, שבדרך לעשות עוד היסטוריה ולהשתתף באולימפיאדה

קווין ואיילון אחרי הזכיה בסין (צילום: fivb)
היסטוריה ישראלית בכדורעף החופים: הצמד הישראלי קווין קוזמיצ׳וב ואילון אלעזר, בהובלת המאמן מטאו ורניאר, זכה במדליית הזהב בטורניר הצ׳אלנג׳ של הסבב העולמי בסין – ההישג הגדול ביותר של כדורעף החופים הישראלי אי פעם ברמה הזו.

במשחק הגמר פגשו השניים את הזוג האוסטרלי פוטס ופירס, ובסיומו של קרב מותח ומרשים ניצחו הישראלים 0:2. המערכה הראשונה הייתה צמודה במיוחד והסתיימה ב-22:24 דרמטי לזכות הצמד הישראלי, בעוד שבמערכה השנייה כבר השתלטו קוזמיצ׳וב ואלעזר על המשחק בדרך לניצחון 15:21 ולמדליית הזהב ההיסטורית.

הזכייה הנוכחית מסמנת רגע שיא לענף כולו וממשיכה את ההתקדמות המרשימה של הצמד הישראלי, שנחשב כיום לאחד הזוגות העולים והמבטיחים בסבב העולמי. ערב הטורניר דורגו השניים במקום ה-24 בעולם, אך בעקבות ההישג והניקוד שצברו, הם צפויים לבצע קפיצה משמעותית בדירוג הרשמי הקרוב של ה-FIVB.

מעבר להישג עצמו, קוזמיצ׳וב ואלעזר כבר מסומנים כתקווה הגדולה ביותר של ישראל להגיע לראשונה אי פעם לטורניר האולימפי בכדורעף חופים. היעד הבא מבחינתם הוא אולימפיאדת לוס אנג׳לס 2028, כאשר כדי להעפיל יצטרכו להתברג לפחות בין 14 הזוגות הראשונים בעולם.

בחמשת טורנירי הצ׳אלנג׳ האחרונים שלהם הצליחו השניים לזכות בשלוש מדליות – שתי מדליות ארד בהודו ובמקסיקו, וכעת הזהב ההיסטורי בסין. בנוסף רשמו גם הישגים בטורנירי פיוצ׳ר, הדרג הראשון של הסבב העולמי.

צילום: fivb

מאחורי ההצלחה הגדולה עומד גם סיפורו של קווין קוזמיצ׳וב, בן 22 מאשדוד, שגדל בעיר ועשה בה את צעדיו הראשונים בעולם הספורט. קוזמיצ׳וב למד עד כיתה ח׳ במקיף ח׳ בעיר, לפני שעבר למכון וינגייט והמשיך את לימודיו בבית הספר חוף השרון – כחלק מההשקעה המלאה בקריירה הספורטיבית שלו.

החיבור שלו לענף החל כבר בילדות. אביו, שחקן כדורעף בעצמו, הכניס אותו לעולם הכדורעף מגיל צעיר מאוד. במקביל שיחק גם כדורסל במכבי אשדוד, אך בהמשך בחר להתמקד בכדורעף החופים.

״לקחתי את כל הידע מאבא שלי״, מספר קוזמיצ׳וב. ״שיחקתי איתו גם בחוף וגם באולם עם הקבוצה שלו, ומשם הכול התחיל״.

קוזמיצ׳וב כבר זכה שלוש פעמים באליפות ישראל לבוגרים – שתיים מהן באליפות שנערכה באשדוד – וכעת, יחד עם אלעזר, הוא מסמן יעד ברור: להביא את ישראל לבמה האולימפית הגדולה ביותר בעולם.

$(function(){})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה