יש לך רעיון לעסק? מצוין! כיצד מתקדמים מכאן?
09.11.16 / 15:01
בת- שבע גרינברג (43) בטור ראשון שייתן לכם טיפים להקמת העסק שתמיד חלמתם. גרינברג בעלת עסק לייעוץ ארגוני ועסקי MOVING UP- ממריאים ארגונים ואנשים להצלחה, גדלה והקימה את משפחתה באשדוד וכיום מתגוררת במועצה אזורית חוף אשקלון בתלמי יפה. עם ניסיון של מעל ל- 20 בניהול, ייעוץ והדרכה, בעלת תואר שני במנהל עסקים MBA , תואר ראשון בניהול BA , יעוץ ארגוני והנחיית קבוצות.
בת שבע גרינברג בטיפים לכיצד ניתן למנף רעיון להקמת עסק עד לכדי הקמתו- כל השלבים שכל בעל עסק עתידי צריך להכיר:
בדיקת צורך בשוק :ראשית יש לבדוק אם יש צורך לרעיון /שירות /מוצר בשוק-היום האינטרנט הוא מקור למידע אין סופי זהו מקום מצוין לבדיקת צורך בשוק על ידי חיפוש לפי מילות מפתח של הרעיון העסקי .
בדיקת עסקים קיימים (מתחרים פוטנציאלים )-בדיקה נוספת שיש לבצע זה מתחרים פוטנציאלים. יש לערוך רשימה של המתחרים כולל מה המטרות שלהם ,החזון ,שירותים ,מוצרים ומחירים.
בחירת קהל היעד-יש לבחור לאיזה קהל יעד מכוונים את העסק לדוגמא צעירים מתחת לגיל 18 ,אימהות עם ילדים וכו'.
בדיקת כדאיות -יש לבצע בדיקה האם העסק הוא כדאי וזאת על ידי בדיקת הסביבה העסקית שאנו מעוניינים לפתוח בו את העסק האם האזור/ השוק רווי או יש מקום לעסק חדש .יש לקחת בחשבון גם את עלות הקמה ועלות השוטפת לעומת פוטנציאל הכנסה הצפויה .
יש להתייחס להוצאות הקבועות והוצאות משתנות .
חזון ומטרות העסק – לאחר בדיקת הצורך והכדאיות בשוק ומתחרים פוטנציאלים .
יש לכתוב את החזון האישי של העסק ומה המטרות המרכזיות של העסק תוך שימת לב לערך המוסף והשונה מהמתחרים .
מיקום העסק -לאחר הגדרת קהל היעד מטרות ,חזון ואזור בו אנו רוצים לפתוח את העסק במידה וצריך לשכור נכס לעסק יש לקחת בחשבון מספר פרמטרים גישה למקום מבחינה תחבורה ונתיבי הגעה ,האם יש בסביבה מתחרים ישירים וכמובן עלויות ההשכרה שהן קבועות.
בידול העסק מהמתחרים – הדבר צריך להתבטא כבר בחזון ובמטרות וכן גם בשירות /מוצר עצמו שאנו רוצים למכור .
הדבר יכול לבוא לידי ביטוי בתכונות המוצר ,השירות, האריזה ,עיצוב , מיתוג ועוד.
הגדרת סל המוצרים והשירותים כולל תמחור– יש להגדיר את סל המוצרים או השירותים כולל תמחורם לאחר שבחרנו את שיטת התמחור שאנו רוצים לנקוט .
יש לאגד את המוצרים והשירותים בסלי מוצר במידת האפשר ולדאוג שיהיה מגוון סלים בטווח מחירים שונה.
הגדרת תמהיל השיווק-יש להכין תוכנית שיווק שבה חייבת להיות התייחסות לערוצי השיווק שבהם אנו נשתמש על מנת לשווק ולקדם את העסק .אציין כי חייבים לעשות שימוש במספר ערוצי שיווק במקביל, הרחבה בפרק שיווק.
תוכנית עסקית-לאחר שהגדרנו את כל הפרמטרים ,יש להכין תוכנית עסקית שנתית אשר תכלול את מטרות העסק, יעדי הכנסות ברמה השנתית, חודשית. שבועית אשר יכלול פירוט על פי מוצרים /שירותים שלוקחת כמובן את ההוצאות ועונתיות העסק (שיא ,שפל ).
וכן תוכנית שיווקית שנתית ,חודשי, שבועית שגם מתייחסת לעונות שיא ושפל.
בהצלחה!!