יוליה וול- רקדנית הבטן המצליחה מאשדוד
09.07.16 / 10:13
יוליה וול (36), נשואה+ 2 היא מדריכת זומבה, פילאטיס, עיצוב, אירובי וריקודי בטן. את תחום ריקודי הבטן היא מפתחת ואוהבת במיוחד והפכה לקריירה ודרך חיים ונחשבת כיום לאחת ממדריכות ורקדניות הבטן הטובות והמצליחות בישראל. תתפלאו או לא, יוצאות "חבר העמים" כבשו את תחום ריקודי הבטן, אולי פחות בגלל האהבה לצליל נגינת דרבוקות בבית בו גדלו ויותר בגלל חינוך מוזיקלי, התמדה ומשמעת עצמית מאוד גבוהה
(תמונות מעמוד הפייסבוק של יוליה)
טרנד עולמי
תאמינו או לא, אבל הרקדניות ורקדנים מאוקראינה ורוסיה נחשבים היום להכי מפורסמים בעולם. פעם בשנה רקדנים מכל העולם מגיעים לפסטיבל בינלאומי לריקודי בטן שמתקיים בעיר אילת, בו מתקיימים שיעורי, סדנאות ואפילו תחרות בינלאומית בין הרקדנים. וול אגב, זכתה במקום הראשון בתחרות בשנת 2010 ונחשבת כיום לאחת מהצוות. במקביל אליה מגיעים מדריכים מובילים מכל העולם.
וול עובדת בחדרי כושר באשדוד ("גו אקטיב"), גן יבנה ("לזוז") ואשקלון ("בודי שייפ" וב-six pack"") ומעבר לכל המקומות הללו היא רקדנית בטן שמופיעה באירועים במופעים על במות. היא בתחום המחול המזרחי מזה כ- 13 שנה ולקחה חלק בקורס הראשון שנפתח בווינגייט למדריכות ריקודי בטן, עד אז ה"מורות", הוכשרו מצפייה בריקודים שסביר שראו במופעים או בטלוויזיה..
איך את מסבירה את החיבור האישי שלך לריקודי בטן?
"ראשית אני מתייחסת לריקודי בטן כמחול לכל דבר, ממש כמו ריקודים סלוניים או כל ריקוד אחר. עוד באוקראינה, בגיל מאוד קטן, אהבתי ריקודים הודיים ולטיניים והייתי מוצאת עצמי רוקדת מול המראה במשך שעות ולומדת לעשות שמיניות באגן מהריקוד הלטיני, או את הראש מצד לצד בתנועה ההודית שהייתי רואה בסרטים והתאמנתי מידי יום כשהייתי חוזרת מבית הספר עד שהצלחתי.
עוד לא הכרתי את המחול המזרחי אבל מאוד התחברתי לתנועות כבר אז. עליתי לישראל בגיל 15 היישר לקיבוץ ולא נחשפתי למוזיקה מזרחית אבל אחרי הצבא עברתי לעיר אשדוד והייתי כבר מדריכת מחול אירובי וכך הגעתי למחול מזרחי. היה שיעור מחול מזרחי אחרי שיעור שהעברתי ומיד הבנתי שבזה אני רוצה להתמקצע".
מחול מזרחי- שיעור לנשים בלבד?
"בעיקר נשים- בכל הגילאים מגיעות לשיעור אבל לא רק. מידי פעם יש גברים שמגיעים ומתמידים בשיעורים אבל זה לא קורה בכל מקום. יש ילדות שאני מלמדת מגילאי חמש ויש סבתות שמגיעות אליי לשיעורים ומאוד נהנות. במחול מזרחי יש עבודה אירובית ואנאירובית, הרבה עבודה על קרקעית האגן- שחשובה לנשים, סיבולת לב ריאה, גמישות- עבודה על טווחי תנועה של המפרקים, חיזוק של שרירים ובניית העצם כיוון שיש הרבה רוטציות".
מה את יותר? רקדנית או מדריכה?
"אני מלמדת מידי יום, כמה שיעורים ביום. ההופעות בעיקר באירועים פרטיים כמו חתונות, חינות וכדומה.. אני בעצמי רוקדת/ מתאמנת בין 5-7 שעות ביום. בחדרי כושר נוצרת בעיה לפעמים כי יש כאלה שמגיעים לחוויה ולעשות שמח ויש שמגיעות בהתמדה ולומדות ממש, העניין שצריך להתייחס לחדשות תמיד ולחזור פעמים רבות לבסיס. אישית הייתי שמחה לפתוח בעתיד חוג במקום ייחודי עבור חתום המחול המזרחי".
איך מקבלים את זה שאת רקדנית בטן?
"יש כאלה שהרימו גבה, בעיקר בהתחלה. היו מתייחסים לזה כמשהו אולי קצת זול ופחות באמנות. זה לא רק לנענע מול הקהל- יש טכניקה קשה ויכולות של שליטה והפרדה של כל חלק בגוף בנפרד וללמוד לחבר אחר כך הכל לריקוד עם 'זרימה'. עד היום יש כאלה ששואלים אותי איך זה הגיוני שאני "יוליה" ורקדנית בטן... אני מניחה שכשרואים אותי רוקדת מבינים שזה יותר מהגיוני. מדובר פה בהרבה שעות של אימונים והתמדה. אני מאמינה שכולם יכולים ללמוד לרקוד ריקודי בטן אבל ההבדל היחידי הוא בין מי מתמיד ומתאמן. זה דורש הרבה שיעורי בית, כמו שאני אומרת לתלמידות שלי".
מוזיקה ערבית קלאסית
יוליה לא רוקדת לצלילי עומר אדם או "מלכת השושנים", לא בשיעורים ובטח שלא בהופעות. היא מאזינה למוזיקה ערבית קלאסית כדוגמת 'אום כולתום' ומתחברת לצלילי הדרבוקות ופריטת ה'עוד'. בדיוק כמו מוזיקה קלאסית מערבית היא מחוברת למוזיקה הקלאסית הערבית- הצלילים וה"חוקים" לטענתה מאוד דומים.
איך התגובות? זה ריקוד מלאה בתשוקה וסקסיות, לא?
"בעלי מפרגן לי מאוד. בכלל, לרוב מפרגנים לי. יש מקרים בודדים שבהם אנשים מעירים לי וזה פחות נעים אבל אני יודעת לתת מבט אחד שיגרום להם להבין שזה לא לעניין".
איפה את מופיעה?
"אני מופיעה בלהקות ומופעים גדולים על במות נותנים חשיפה מדהימה לאמנות שבמחול המזרחי. יש את ה'פאן' והתחושה הכיפית הזו בלרקוד ולשמח אנשים באירועים. אני מתארגנת במשך של לפחות שלוש שעות לפני כל הופעה ומתאמנת, מכינה ריקודים... יש הרבה מאחורי ה"ניענוע"... הופעתי השבוע באירוע של 'רוסים' והזמינו אותי לרקוד יחד עם חברה, רקדנית נוספת בהפתעה לזוג שהתחתן. באתי לתת "שואו" והייתה דאגה של איך יקבלו את זה... למרבה ההפתעה והמזל מאוד התלהבו- עשינו מופע "שואו" ולאחר מכן כל האורחים הצטרפו אלינו ורקדנו יחד לצלילי מוזיקה ערבית קלאסית במשך של לפחות שישה שירים. שמחה ואושר מגיעים ו'נוגעים' בכל העדות".
קרדיט צילום: רעות ברששת
מאיפה כל התלבושות המיוחדות?
"בדרך כלל אני תופרת ופעמים רבות אני מוצאת עצמי יושבת, תופרת ומדביקה אבנים. יש לי כל הזמן משהו כמו עשר תלבושות שונות שאני מוכרת, מחליפה ומשנה עם הזמן. זה גם עולה הרבה מאוד כסף וגם מצריך השקעה גדולה של זמן להכין אותן. יש כמה אתרים שניתן להזמין דרכם לפי מידות- תודה לאינטרנט".
מה החלום שלך?
"אין לי איזה חלום להופיע מול שייח'ים במזרח התיכון... יותר בכיוון של לפתוח מקום משלי וללמד אנשים בכל הגילאים- מגיל ילדות ועד בגרות. לפתוח סטודיו לנשים וילדות ולהעביר שיעורים לקבוצות שונות ואפילו לאימהות ובנותיהן ביחד".
חוגגים אירוע בקרוב? רוצים ללמוד לרקוד ריקודי בטן?
תוכלו לפנות ליוליה בפייסבוק