[object HTMLHeadingElement]

אימת המסתננים ברבעים הוותיקים


להאזנה לתוכן:

אלפי מסתננים מתגוררים ברבעים הישנים בעיר ובעיקר ברובע ב', תושבי האזור מספרים על פחד לצאת מהבית בשעות הערב, ביום ראשון הקרוב יכנס לתוקף שעון החורף והחושך ירד בשעה מוקדמת יותר, תושבי רובע ב' זועמים: "תעשו משהו, אנחנו פוחדים לצאת לקנות חלב בשש בערב"

החלטת בית המשפט העליון שביטלה את חוק המסתנים, עלולה להחריף את בעיית המסתננים בעיר.

אם התופעה נחשבת היום לחמורה, אזי בעקבות החלטת העליון ישתחררו אלפי מסתננים זרה לגבולות ישראל ומאות נוספים יצטרפו לחבריהם באשדוד.

כבר היום, תושבי הרבעים הישנים, בהם מתגוררים מסתננים רבים ממדינות אפריקה, חוששים לצאת מהבתים בשעות הערב, הם מספרים על אזורים מלאים במסתננים שזורקים לעברם היערות מאיימות ומשתלטים על חנויות ופארקים ציבוריים. ביום ראשון הקרוב שעון החורף יכנס לתוקף והתושבים באזור טוענים שכאשר החושך יורד, הם לא יוצאים מהבתים.

א', סטודנטית הלומדת במכללת "סמי שמעון", עברה לאשדוד לפני כשנה מדימונה, היא מספרת על אורח החיים באזור ב':
"כשיש חושך אני לא יוצאת מהבית, אני מבקשת מהחבר שלי לעשות הכל, כשהוא יוצא אני נועלת את הדלת בשני מנעולים. לפעמים חסר לי מוצרים בסיסיים כמו חלב ולחם אבל אני מעדיפה לחכות לבוקר כדי לקנות, אני מעדיפה לא להיתקל במסתננים, אני מתה מפחד. בשבוע הבא אנחנו חוזרים ללימודים, יש מצבים שבהם אני צריכה להישאר במכללה גם בשעות החושך ואני לא יודעת איך אתמודד עם זה, כנראה שאחזור לבית מוקדם למרות שיהיה שיעור".תמונה ללא תיאור

-
בסיור קצר ברובע ב' ניתן לראות פאבים של מסתננים, הם יושבים שם בלילות, שותים וחוגגים בעוד תושבי האזור מפחדים לצאת מהבתים. תושבי האזור מעידים על היערות מפחידות מצד המסתננים: "הם מתחילים עם בחורות, צועקים דברים מוזרים בשפה שלהם ואפילו כמה קללות שלא נעים לי להגיד בעברית, זה פחד מוות לצאת מהבית בחושך".

הסובלים העיקריים מתופעת המסתננים הם תושבי האזורים היותר ותיקים בעיר. שם הדירות לשכירות זולות יותר ושם הם נתקלים בתושבים שקשה להם להלחם בתופעה, האוכלוסיה באזורים אלו מורכבת בעיקר מאנשים מבוגרים ואף הסטודנטים המתגוררים באזור מספרים שכבר איבדו תקווה. 

תמונה ללא תיאור

בשיחה אקראית עם קבוצת וותיקים בבית קפה הם מספרים שהם מחפשים כבר הרבה זמן לעבור לאזורים דרומיים יותר, בהם הבעיה כמעט ולא מורגשת, אך אף אחד לא ממהר לקנות מהם את הדירות, וגם במקרה שמישהו יקנה, מחירי הדירות נמוכים מאוד ולא מאפשרים להם לרכוש דירה באזור בו יוכלו לצאת מהבית גם אחרי השעה שש בערב.

מה עושים?

אחד הרעיונות לעצירת התופעה ולעידוד חזרתם לארצות מוצאם היא - הקמת קרן ממשלתית אליה יופרשו 40% משכרם של מהגרי העבודה ישירות מהמעסיקים. הסכום שייצבר ישוחרר רק בעת יציאה מהארץ או לחלופין בעת קבלת מעמד פליטות בישראל.

הפקדת ארבעים אחוז מהמשכורת של מהגרי העבודה בקרן, תשלול ממהגרי העבודה מתוך המסתננים את הכספים שהם שולחים חזרה למדינות המוצא, אך ללא פגיעה מהותית וקבועה בזכויות הקניין שלהם. בנוסף, הסכום שיצטבר יאפשר להם לחזור למדינות מוצאם, ותחסוך לישראל את תשלום מענק עידוד היציאה, דבר שיחסוך לתקציב המדינה מאות מיליוני דולרים. מדיניות זו, תהיה פוגענית פחות ממתקני השהייה, אך יש בה פוטנציאל הצלחה גבוה וניתן להחיל אותה על כל אוכלוסיית המסתננים תוך זמן קצר יחסית.

 

-

 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות