[object HTMLHeadingElement]

האהבה התגברה על המכשולים – יצא מזה ספר


להאזנה לתוכן:

עומרית קאלק, תושבת אשדוד לשעבר, מצאה את אהבת חייה דווקא בגרמניה. האהבה שפרחה בין השניים הובילה לחתונה ושתי ילדות מקסימות. אך כישראלית, יהודיה בארץ זרה, היא נתקלה בקשיים לא פשוטים והתמודדות עם הקניית חינוך יהודי לבנותיה. בבית בו היא מגדלת את בנותיה התגורר בעבר פעיל נאצי, והיא גאה שדווקא בבית זה היא שמה מזוזות, "זה הניצחון הקטן שלי", למרות פערי התרבויות והקשיים בארץ זרה, האהבה ניצחה ומנצחת את כל המכשולים

תיאור אפשרי של תמונה: עומרית קאלק על רקע העיירה בגרמניה
עומרית קאלק על רקע העיירה בגרמניה
בעוד כחודש ב- 9 לאפריל אם נדייק, תגיע לארץ עומרית קאלק כדי להשיק את ספרה "שינקן עם סחוג", שמביא את סיפור של דורית (הדמות בספר) ישראלית ממוצא תימני שחולמת לכבוש את העולם. תלאותיה בעולם מובילים אותה לגרמניה, שם היא מכירה את קלאוס, שלימים הפך לאהבת חייה. הם נישאים ומקים משפחה בגרמניה. דווקא כשדורית חשה שכל חלומותיה מתגשמים, המציאות טופחת על פניה. היא נאלצת להתמודד עם חמותה, נוצריה קתולית עם עבר נאצי, אשר עושה הכל כדי להפריד בין דורית לקלאוס ולהקנות לבנותיה חינוך נוצרי למהדרין. הספר הוא על תלאותיה של דורית, על ההתמודדות בארץ זרה, על אהבה גדולה ומלחמה שלה לשמור על משפחתה וזהותה היהודית.


הסופרת עומרית קאלק, שזהו ספר הביכורים שלה, היא תושבת אשדוד לשעבר (כיום בגרמניה), נולדה בישראל בשנת 1977. את ילדותה היא העבירה בעיר יבנה, עד אשר הורים התגרשו והיא עברה עם אמה לאשדוד.  אמה של עומרית פתחה ביחד עם משפחת לי את המסעדה הסינית צ'ון לי, שכיום נמצאת מתחת למלון אורלי. באשדוד נמצאים גם אביה ואחותה של עומרית.
 

"המעבר מיבנה לאשדוד הייתה נורא קשה עבורי במיוחד בגיל ההתבגרות. אשדוד הייתה בתקופה ההיא עם תדמית של עיר מלאה שלוחים,עבריינים,ערסים וכדומה ונורא פחדתי. עברנו לרובע י"ג לדירת גן וחוויתי בזמן התיכון המון מעברים בין בית הספר הפרטי רון  ואז רציתי ללמוד עם החברים שלי ביבנה, אז עברתי לגינזבורג ביבנה. את השנתיים האחרונות של הבגרויות למדתי במקיף א', שם הכרתי אנשים נחמדים ואשדוד נפתחה עבורי, למדתי לאהוב אותה וגיליתי המון צדדים מעניינים בעיר הזו שהייתה גדולה, מעניינת ושהכילה כל כך הרבה תרבויות וחיים", מספרת לנו הסופרת הצעירה.
 

תמונה ללא תיאורעומרית הצעירה, מיד לאחר שירותה הצבאי החלה בלימודים במכללת אשקלון, שם לגמרי במקרה היא שמעה ביחד עם חברתה מיכל על חברת "אופר אין אמריקה", שהציעה לעבור לשנה לאמריקה ,לקבל משכורת, רכב, מקום לינה ואפילו לימודים על חשבון המשפחה המארחת. "לא עברו חודשיים וכבר מצאנו את עצמנו באמריקה, אני בשיקגו ומיכל בוושינגטון" מספרת עומרית. היא מתקבלת ללימודים בבית הספר לאומניות המכובד בשיקגו, ובמקביל למדה קורסים באנגלית ברמות גבוהות  כדי שיסייע לה בהתאקלמותה בארה"ב.


אך החיים מובילים אותנו לעבר גורלנו, ויום אחד פוגשת עומרית את אהבת חייה. "כשראיתי את בעלי בפעם הראשונה, ראיתי בחור שנראה כמו דוגמן גרמני שהיה בלונדיני למדי, ושהיה רזה למדי וכמובן שסגנון הלבוש שלו ממש לא מצא חן בעיניי, כך שזו לא הייתה אהבה ממבט ראשון, אך הדברים התגלגלו והוא ממש הוכיח את עצמו בצורה הרומנטית שלא האמנתי שקיים בכלל גבר מהסוג הרומנטי בממדים שהוא הראה. המכתבים, המתנות ושיחות הטלפונים הארוכות שכנעו אותי לשנות את כרטיס הטיסה לגרמניה".
 

גרמניה הייתה כל – כך פסטורלית עבור עומרית, שטיילה ברחבי גרמניה ונפעמה מיופייה. במשך תקופה היא הייתה נוסעת לגרמניה וחוזרת לארץ, עד אשר באחד הימים מגיעה הצעת הנישואין. עומרית מספרת: "הסכמתי למען האהבה, אך במשך הזמן הבועה התנפצה והתרבות הישראלית, המשפחה והחברים היו חסרים לי מאד. זה היה  כמו סיוט גדול שלא האמנתי שזה קורה לי, להיות אישה נשואה שמחכה כל יום לבעלה שיחזור הביתה והכי גרוע שהוא היה נאלץ מטעם העבודה להיעדר מספר ימים או שבועות למדינה אחרת ואני נמצאת בבית בעיירה שקושי רואים בה אנשים".
 

היא מחליטה שהיא חייבת למצוא עבודה, אחרת היא תצא מדעתה. היא מתחילה לעבוד בבית ספר לשפות ומלמדת שם אנגלית. היא מתחילה לחוש טוב יותר, אך כדי לטעון את עצמה באנרגיות חדשות היא תמיד הייתה טסה לישראל, לאשדוד. במשך הזמן נולדו שתי בנותיה, שהיום הן בנות 6 ו-9. למרות גידול הילדות בארץ ניכר, עומרית מתעקשת להעניק לבנותיה גם חינוך יהודי. בביתה בעיירה הגרמנית, התגורר בעבר פעיל נאצי. עומרית התעקשה לשים מזוזות בכל משקופי הבית. "אני מרגישה שזה הניצחון הקטן שלי. דווקא בבית שהיה גר בו פעיל נאצי, אני מקיימת את היהדות, וכך אני מחנכת את בנותיי".
 

תמונה ללא תיאורכיום, כדי לבלות את מירב הזמן עם בנותיה, עומרית עובדת כמטפלת אימהית דרך הממשלה בגרמניה. היא מקבלת מהמוסד לילד והנוער ילדים לטיפול. "אני מרוויחה מכל הכיוונים, להיות עם הבנות שלי וגם לטפל בילדים הזקוקים לי ולהרוויח משכורת שנותנת לי עצמאות כספית ונפשית".
 

על כתיבת הספר אומרת עומרית: "כתיבת הספר הייתה בשבילי כמעין תרפיה וסגירת מעגל ולכן החלטתי קודם להוציא את הספר בעברית".
 

סיפרה של עומרית קאלק - "שינקן עם סחוג", יצא לאור בתחילת חודש אפריל על ידי הוצאה לאור קונטנטו דה סמריק בתל אביב. השקת הספר תיערך כאמור  ב-9 באפריל במרכז מונארט באשדוד וכל אחד מוזמן לאירוע,  שם גם ניתן יהיה לרכוש את הספר. האירוע יתחיל בשעה 19:00 בערב ואנחנו בהחלט נהיה שם.
 

 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות