[object HTMLHeadingElement]

מזמור מהמקורות


להאזנה לתוכן:

בשבוע שעבר, אירח "מזמור"- בית הספר הגבוה למוזיקה גבעת ושינגטון את הכנס השנתי של "מקורוק ישראל" - פרויקט ארצי פורץ דרך המשלב בין לימוד מקורות באופן חוויתי ויצירה מוזיקאלית מקורית. הפרויקט שנולד בעמק חפר ב-210 פועל השנה ב-18 מוקדים ברחבי הארץ מכרמיאל בצפון ועד באר שבע וירוחם בדרום ומופעל ע"י עמותת 'אלול' בירושלים בהובלתו של המייסד דויד אביב.

 תמונה ללא תיאור

במסגרת הכנס התקבצו נערים ונערות בגיל תיכון, דתיים וחילוניים, מהמרכז והפריפריה, עולים וותיקים המשתתפים בפרויקט ליום לימוד, כתיבה ויצירה והופעות הרכבים על במה מול קהל.

את הכנס פתחה גילה מיכאלי-זקס, רכזת בית הספר "מזמור" בדברי ברכה על  העשייה הברוכה וסיפרה כי העשייה במזמור עולה בקנה אחד עם פרויקט 'מקורוק ישראל', כמקום שמעודד יצירה מוזיקלית תוך חיבור לזהות היהודית.

כחלק מהלימוד המוזיקלי עלה לבמה הרכב סטודנטיות של מזמור בהובלת היוצר יאיר הררי עם מגוון שירים מקוריים וחדשים. בין השירים, אותם כתב הררי, סיפר לקהל על השיר 'אחישנה', אותו כתב יחד עם אליה כהן, לרפואת חברם אלחי יצהרי ז"ל שנהרג בתאונת דרכים לפני כשנה. חברות ההרכב: שירה הרסט- הפסנתר, טל אברמוביץ'- בס  ועינב גולן -תופים.

מאות הנערים שמלאו את האולם קיבלו אותם באהבה ובמחיאות כפיים נלהבות ולמדו עוד דבר או שניים על יצירה מוזיקלית.

לאחר ההתכנסות חולקו באי הכנס לקבוצות בכיתות וחדרי האימון במזמור ללימוד ויצירה מתוך המקורות סביב הנושא 'לוחות, שברים ותיקונים'. לאחר הלימוד העיוני אותו הובילו מנחי בתי מדרש מנוסים של תוכנית בארי של מכון הרטמן, התקיימו סדנאות יצירה- כתיבה, הלחנה ועבודה בהרכבים- אותן הובילו אמנים ישראלים ידועים המובילים את התהליך במוקדים השונים ברחבי הארץ- אפרת גוש, אריאל הורוביץ, איה כורם, ירמי קפלן, נמרוד לב, נעם רותם ומיקי שביב.

בסוף התהליך עלו לבמה הנערים והאמנים להצגת התוצרים של יום העבודה והיצירה המשותפת

 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות