25.02.18 / 08:36
השמחה, היא תשובה בעומק שבכוחה למחוק את כל העוונות, חסרונות. "הופכת זדונות לזכויות".
השמחה, נובעת מעמוד שדרה חזק, שאדם יודע: "גם בחושך-אתה ה' אור לי", הקב"ה משגיח ונמצא אתו. כל מי שעובד על השמחה, מקבל עזרה משמים
עצות מעשיות לשמחה
1. שירה- לשיר איזה ניגון של שמחה. כשאדם שר לעצמו שיר שמחה הוא מקבל השפעה מעולם השמחה של המלאכים.
השירה והניגון משנה ממש מצב צבירה של אדם.
לשם ניסיון שימו מוסיקה עצובה ברקע ושימו לב כמה קל להאמין למחשבות עצובות וקשה להאמין למחשבות שמחות, ולהיפך.
כאשר אני שמה מוסיקה שמחה ומבקשת להסתכל על מחשבות שכתבתי הרבה יותר קשה להאמין למחשבות העצבות, ומאידך הרבה יותר קל להאמין למחשבות השמחות ומלאות אמונה!
ר ' נחמן אמר שלכל אחד יש ניגון שאיתו הוא הולך, קם בבוקר, הולך לעבודה וכו'- אם רוצים להשפיע על הניגון שיהפוך למשהו שמח יש לשיר שיר, לזמזם בדרך ניגון אהוב, להמציא ניגונים, לעצור רגע ולרשום עכשיו חמשה שירים שאני אוהבת ולשיר אותם החודש הזה. לשים מוזיקה שמחה על הבוקר- זה משנה את היום.
2. ריקוד - כתוב בספר הכוזרי: הריקוד הוא עבודה לאלוקים. זה תיקונים גדולים מאוד. ע"י ניגונים ומחיאת כף נימתקים כל הדינים. עולים עם הרגליים ומתנתקים מיסוד העפר. הרמבם כותב: " אל תהיה חסיד שוטה" ולא תרקוד בגלל הכבוד שלך ע"י הריקוד אדם מכניע את יסוד העפר.
בזמן שאי אפשר לרקוד מכל מיני סיבות העצה היא לדמיין את עצמנו רוקדים. זה אימון עמוק בשכל אלוקי, בחיבור בין הפכים, בתוך מצב קשה לדמיין את עצמנו רוקדים זה לא נתפס הגיוני, הריקוד מסמל לנו משהו שמח, ולכן יש כאן ממש אימון מעשי באמונה שלמה שגם זו לטובה!
3. מילתא דשטותא - ר' נחמן אמר שאי אפשר להגיע לשמחה אלא על ידי מילתא דשטותא, על ידי שטיות כמו פרצופים קולות השתטות וכו'
מה השטות עושה? שוברת את התפיסה הרצינית והכבדה שלנו לגבי החיים והמציאות, וכך מכשירה את המוח לקבל תפיסה עמוקה ורוחנית של המציאות, השטות מכשירה אותנו להבין שכל רוחני גבוה יותר.
הצחוק הוא סם מרפא. הצחוק- משחרר אנדרופינים בגוף.
הצחוק- מחבר אותנו לילד הפנימי בתוכנו. שבד"כ אין לנו קשר איתו. ילדים, צוחקים בממוצע 400 פעמים ביום ומבוגרים רק 15 פעמים ביום. כדי להגיע ל-400 פעמים צריך להתחבר לילד הפנימי, לשחק משחקים עם הילדים כמו תופסת מחבואים וכד'
אפשר להתאמן עם חברות או בין הבעל לאישה, מלחמת כריות, הורדת ידיים, לקפוץ בחבל, פרצופים,חיקוי של דמויות.
** משחק בעד ונגד- לקחת נושא שיודעים שהוא נגד ואני בעד, ולהחליף תפקידים. ברוח של הומור. אפשר לקחת גם סתם נושא. עדיף, נושא שכבר יודעים שהשני נגדו או בעדו.
** משחק ונהפוך הוא- לדבר על המציאות בצורה הפוכה. לדוג',אני חוזרת הביתה, ורואה בית הפוך. נתן לומר, איזה כיף שחזרתי לבית נוצץ ומסודר.
4. אמונה וביטחון- אמרנו שמקור השמחה היא אמונה וביטחון ולכן יש לתרגל בחודש אדר את האמונה והביטחון על ידי משפטים
5. חיוך– גם מאולץ. חיוך, זה אישור של קבלה לאדם. "גדול המלבין שיניים לחברו מהמשקהו חלב".
6. נתינה רוחנית -להתקשר למישהי ולשמח אותו. לקחת על עצמי לשמח כל יום מישהו.
"משנכנס אדר מרבין בשמחה"
חוה שמולביץ - לבחור באור - מכשירה מטפלות לריפוי הנפש עפ"י התורה