הכנה לצה"ל ושרות משמעותי ביחידה לקידום נוער באשדוד
26.11.12 / 11:36

עלייה באחוז הגיוס לצה"ל, מקרב תלמידי היחידה לקידום נוער, היה מהמטרות המוצהרות של מנהלת היחידה. המטרה שנקבעה היתה דמיונית. 85%! רבים פקפקו ביכולת היחידה להגשים מטרה זו. התוצאה: עמידה במשימה בצרוף הרבה מאוד מחמאות

מנהלת היחידה מציינת כי על אף ההישג המרשים, התוכנית העבודה של בית הספר יש מטרה להמשיך בזינוק בתקווה לשמור על ההישג ואף להעלותו. כבר מתחילת השנה קבוצת הכנה לצה"ל צועדת בצעדי ענק ובשבוע שעבר, בהתאם לתוכנית העבודה, יצאו הנערים ל"יום בעקבות לוחמים" ברמת הגולן. "הסיור היה מרתק. הנערים פגשו פנים מול פנים את גיבור ישראל תת אלוף אביגדור קהלני אשר הפעים בהם רוח ומוטיבציה לגיוס משמעותי" אומרים מורי היחידה ומוסיפים כי "הנערים השתתפו וצפו בתרגיל ארטילרי באש חיה בשיתוף כוחות קרקע של גולני ובמיצג חילות".
בנוסף היחידה יצרה קשר הדוק עם לשכת הגיוס בבאר שבע וביחד נוצר יום הנקרא "צו אחוד" בו יתאפשר לנערי היחידה להגיע בצו שכבתי עם חבריהם לכתה וקבלת שרות יוצא מגדר הרגיל של הלשכה בבאר שבע המתחשב בנתוני הנערים. ואכן בשבועיים האחרונים יצאו כ-17 נערים יחד ללשכת הגיוס וסיימו כמעט את כל התחנות בלשכה בפעימה אחת. עובדה הנחשבת להישג מרשים.
תוכנית נוספת של היחידה התבטאה ביצירת קשר עם חיילי בית הספר להגנה אווירית בטללים, אשר מאמצים את היחידה לקידום נוער ואת המלש"ב בתוכנית עשירה ומגוונת ובלווי פרטני של חיילי ביסל"א. "בין יעדי התוכנית, השתתפות הנערים בצפייה במסדר כנפיים של קורס טייס, טקס השבעה בכותל המערבי, מורשת קרב, הכרות מקרוב של סוללת כיפת ברזל ועוד" אומרים ביחידה ומדגישים כי "בכל הפעולות הנ"ל הביעו הנערים שביעות רצון ושיתוף פעולה".
כל זה לא היה יכול להתבצע ללא התערבותו של קידום נוער במחוז וללא מסירות יוצאת מגדר הרגיל של חילות החימ"ש/מד"ניות של היחידה לקידום נוער אשדוד - ענת וחן, שמביעות סולידריות כנה ואמיצה לצורכי הנערים ביחידה ובדבקות משימתית הראויה לשבח. "אנו סמוכים ובטוחים כי הפעולות הנ"ל יגבירו את המוטיבציה בקרב הנערים לגיוס ושרות משמעותי יותר" מסכמים ביחידה.
