אלימות ברשת דרך עין העדשה של ילדי שכבה ה' מבית הספר שחר באשדוד
13.05.18 / 15:24
תערוכה חדשה מציגה אלימות ברשת דרך עין העדשה של ילדי שכבה ה' בבית הספר היסודי חמ"ד השחר באשדוד. התערוכה מציגה את האלימות ברשת כפי שהם חווים אותה דרך צילומים שצילמו הילדים. התערוכה מוצגת בבית הספר בימים אלו לתושבי העיר.
בית הספר היסודי חמ"ד השחר באשדוד, מפעיל את פרויקט 'עיר ללא אלימות'. בשיתוף הרשות העירונית למאבק בהתמכרויות ואלימות מטעם עיריית אשדוד. במסגרת הפרויקט יש בביה"ס 'מרכז מוגנות' שעובד עם הילדים על נושאים חברתיים של מוגנות וכן מחוץ לדעות ביה"ס. אחד מהנושאים שיותר מעסיקים את הילדים זה מוגנות ברשתות החברתיות.
שימוש נכון ברשתות החברתיות. אי לכך, הוחלט בבית הספר לפתח את יכולת ההגנה של הילדים דרך קורס צילום מקצועי שהתקיים אחת לחודש בשעות אחר הצהריים בבית הספר. מדריכי צילום מקצועיים העבירו את החוג ובמסגרתו הילדים למדו את יסודות הצילום ואיך לחפש 'פריים' מנצח.
הקורס היה ממוקד ועסק בגלישה בטוחה ובמניעת אלימות ברשת וגרם לתלמידים לפתח את חוש הביקורת שלהם בנושא ולהבין לעומק את הסכנות הטמונות לעיתים בגלישה.
הקורס הסתיים השבוע והתמונות נתלו ברחבי בית הספר - עשרה צילומים שצילמו התלמידים עצמם מנקודת מבטם. התמונות מבטאות את חשיבות השימוש הנכון והמוגן ברשת ואת כוחם של הטלפונים הניידים בכלל.
יונתן אדרי תלמיד כיתה ה' 1, שצילם את התמונה בה רואים ילדים יושבים במעגל כלפי חוץ, סיפר: "בתמונה שלי בחרתי להביע את הניתוק שהסמארטפונים יצרו בין האנשים. כל הילדים בתמונה יושבים עם הפנים החוצה ובעצם לא מסתכלים אחד על השני. הם לא מתקשרים, רק עם הטלפון שלהם הם מתקשרים. אני חווה הרבה ילדים וחברים סביבי ששקועים כל היום בטלפון ולא מסתכלים אחד לשני בעיניים. אני באופן אישי כן משתדל לצאת לשחק עם חברים ולפתח עוד תחביבים חוץ ממשחק בנייד.
אתה מרגיש שהחוג תרם לך?
החוג צילום תרם לנו מאוד. היינוצריכים לחשוב על הסכנות שיש ברשתות החברתיות וגם על הנזקים שעלולים להגרם לילד שעושים עליו חרם. גם למדנו כמה כדאי לשים לב למילים שיוצאות לנו מהפה. אני מרגיש שיצאנו עם יותר מודעות לכח של המילים והאחריות של חרם ברשת."
רמי כהן מנהל ביה"ס היסודי חמ"ד השחר אשדוד אמר: " תלמידים חשופים היום בגילאים מאוד צעירים לתכנים פוגעניים ברשת וגם הרשת פעילה מאוד כבר בגיל הצעיר. לאור צורך אמיתי שעלה מהשטח, ראינו לנכון להכניס את הקורס למערכת הלימודים. הקורס עשה הדים רבים בכיתה והמודעות גברה, קשיים חברתיים רבים שהיו בכיתה נפתרו. הקורס העצים ילדים שהיו להם קשיים בהשתלבות חברתית והעצים את הבטחון העצמי שלהם".