נערות אשדוד מצביעות במדעים
27.06.17 / 15:03
עם סיום שנה"ל, אלת"א אירחה את כנס הסיום של פרויקט "קידום נערות למדעים" בהשתתפותן של כ-200 בנות מ-6 בתי ספר בעיר והוריהן. הכנס, יוזמה משותפת של המשרד לקידום מעמד האישה בעיריית אשדוד וחברת אלת"א מערכות בע"מ, הוא שיאו של תהליך העצמת של נערות הלוקחות חלק באחד המיזמים החינוכיים היוקרתיים בעיר
"מדעים טוב לבנות, טוב למדע ,טוב למדינה" זה המוטו של הפרויקט היוקרתי "נערות לקידום מדעים" שחרט על דיגלו את קידומן של נערות בנושאי מדעים, העלאת המודעות לחשיבותם של לימודי המדעים, הטכנולוגיה וההנדסה ברמה של 5 יחידות, תרומתם של תחומים אלה לעתיד הבנות והעלאת מספר הנשים בשוק העבודה הטכנולוגי.
הכנס לסיום הפרויקט היוקרתי נערך באודיטוריום של חברת אלת"א מערכות בע"מ, ביוזמה משותפת של המשרד לקידום מעמד האישה, בראשותה של הגב' אהובה עמרם – יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, גב' מישל טובלי – ראש תחום קשרי קהילה ומשאבי אנוש באלת"א ועירית מנחם – מהנדסת באלת"א מלווה ושותפה לפרויקט.
במהלך הפרויקט שעניינו קידום נערות בתחום המדעים, זוכות הנערות גם לקורס העצמה וחיזוק הערך והביטחון העצמי, הפרכת סטריאוטיפים מגדריים והסרת חסמים מגבילים, אמונה ביכולותיהן ובאפשרויות לבחור כל דבר שירצו לעסוק בו, ובנוסף הבנות נהנות מסיורים מדעיים במפעלי הייטק ותעשיות טכנולוגיות גבוהות, מרחיבות את ידיעותיהן ונחשפות לעולמות תוכן חדשים.
דוגמאות לפעילות העצמה ניתן לראות במפגש הנערות עם נשים פורצות דרך ומעוררות השראה באלת"א, ביניהן מהנדסות מכ"ם ולוויין שהרצו, הדריכו וערכו סיור בחדר הלוויין וב"חדר הנקי".
סיור במכון ויצמן ופגישה עם פרופ' עדה יונת – זוכת פרס נובל לכימיה שהרצתה על הנושא "אין מקום רחוק מעבר לאברסט" ועם דנה לוי – דוקטורנטית ובוגרת הפרויקט קידום נערות למדעים מאשדוד, שבעוד מספר חודשים מקבלת תואר דוקטור למדעי המוח.
ביקור בצ'ק פוינט ופגישה עם דורית דור – סגנית המנהל אשר סיפרה על המסלול שעשתה בדרכה לתפקיד ועל תפקידה בחברה. כן פגשו הנערות מרצים ומרצות נוספים שדיברו על אבטחת מידע והסייבר, על חשיבות לימודי המתמטיקה והמחשבים ועל מרחב האפשרויות שמציע העתיד המדעי.
ענבל קרייס – סגנית מנהל מפעל חלל של התעשייה האווירית לישראל וקודם לכן שימשה ראש פרויקט פיתוח הטיל נגד טילים "חץ 3" במפעל מל"ם של התעשייה האווירית, הרצתה על פיתוח טיל נגד טילים חץ 2 ו-3 ובין היתר פירטה את המגוון הרחב של סוגי הלוויינים המפותחים ומיוצרים בישראל תוך הדגשה והתמקדות בשימושים האזרחיים של הלווייניים ממשפחת לווייני "עמוס" ועד לוויינים מסוגים שונים שנעשים בהם שימושים לתצפית מסחרית, צבאית, מדעית וכדו'.
גם היא עודדה את המשתתפות והדגישה את חשיבות הבחירה במקצועות המדעים לעתיד בטוח וטוב יותר עבור כולנו. במהלך הטקס, דניאל שבמבנאו ריגשה את הקהל בשיר מקסים וקרולין, תלמידת מקיף ז' נשאה דברים, בשם התלמידות בפרויקט, בירכה והביעה תודה ליוזמים ולמלווים.
גב' עמרם, בדברי הברכה לבנות, אמרה: "עם סיום הפרויקט אתן יודעות כי אפשר לשבור תקרות מזכוכית ואפילו מבטון, שאין הר גבוה ואין פסגה שאי אפשר לשאוף ולהגיע אליה וגם השמיים אינם הגבול.
אתן יכולות לבחור בכל דרך ובכל מסלול שתרצנה ללכת בו מבלי להתייחס לסטיגמות, סטריאוטיפים וקודים חברתיים מגבילים. אין הבדל בין המינים וכל אחת מכן יכולה לבחור במצוינות ובהגשמה עצמית כדרך חיים". אהובה הביעה תקווה כי יותר ויותר מנהלים יכוונו את תלמידותיהם להצטרף לפרויקט ולהרחיב את מעגל הנערות הבוחרות במסלול המדעים. "זהו פרויקט הדגל של המחלקה שלנו וזה צו השעה" סיכמה.