שוחרים לעתיד טכנולוגי: טקס השבעת השוחרים הצעירים באשדוד
23.10.18 / 11:11
בחמישי האחרון התקיים בסימן 70 שנה למדינת ישראל טקס השבעת השוחרים הצעירים של בית הספר מקיף א' אשדוד, בו עלו ובאו השוחרים הצעירים תלמידי כיתות י' ונשבעו את שבועת השוחר והטכנאי אל מול קהל נרגש של הורים, חברים, צוות בית הספר וצוות מערך השוחרות של חיל האוויר ובמעמד ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי
בחמישי האחרון מלאו את רחבת מגרש הספורט בבית הספר מקיף א' שקושט בבלונים, זיקוקי דינור והמון נרגש שהגיע במיוחד לראות בטקס החגיגי את ילדיהם שנבחרו והצטרפו למערך השוחרים הטכנולוגי של חיל האוויר.
האירוע נפתח כשאלו צעדו "שמאל- ימין- שמאל" והדגימו עמידות "נוח" ו"הקשב" כמו חיילים מן השורה, אותם ליווה מערך דגלנים מדוגם יחד עם פירוטכניקה שהפכה את הטכס לחגיגי במיוחד.
הדס בן שושן מנהלת בית הספר מקיף א', שמובילה במנהיגות מיוחדת את בית הספר ומביאה אותו לשיאים חדשים משנה לשנה, עלתה לשאת ברכות לבוגרים המצטיינים ולשוחרים הצעירים:
"תפיסת בית הספר שלנו מבוססת על ההנחה שלכל ילד וילדה מגיע חינוך מצוין והזדמנות שווה והוגנת. בארבע השנים האחרונות, בית הספר נמצא בעלייה מתמדת בזכאות לתעודת בגרות ובמספר התלמידים המסיימים בהצטיינות בכל מחזור ואף בהצטיינות יתרה וזוכים במלגות להמשך לימודיהם לתואר ראשון. אנחנו מצטיינים ומובילים גם בתחום המעורבות החברתית וההתנדבותית בקהילה, במספר התלמידים הזכאים לתעודת הצטיינות חברתית".
גם קצין ההדרכה הראשי- סגן אלוף אייל סבג עלה לברך את השוחרים הצעירים שהצטרפו באופן רשמי למשפחת חיל האוויר ואמר בגאווה: "זה מיטב הנוער שבעוד מספר דקות, נחשוף את כותפותיו ובעוד מספר שנים יהוו את מקור העוצמה של חיל האוויר שבכל שבעים שנות קיומה של המדינה מהווה מודל לחיקוי בחברה הישראלית ובצה"ל כולו."
ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, דיבר בנאומו על חשיבותו של חיל האוויר הישראלי ובירך את השוחרים הצעירים על בחירתם במסלול משמעותי שכזה. בטקס הוא אמר:
"תמיד תזכרו מאין באתם ואת בית הספר מקיף א', התיכון הראשון של העיר שלנו אשדוד ששמור לאורך כל השנים כמקור גאווה עבור כולנו, במיוחד שלוחת השוחרים שנחשבת כיום לאחת השלוחות הטובות ביותר במדינת ישראל. לשוחרים אאחל הצלחה בלימודים ושבעוד שנים תביטו אחורה בגאווה ולבוגרים- עלו והצליחו ותביאו כבוד וגאווה לעיר ולמדינה".
בבית הספר מקיף א' התלמידים זוכים לתמיכה רבה ועושים התפתחות אישית ולימודית משמעותית מיומם הראשון ועד לסיום לימודיהם. מספר בוגרי בית הספר המצטיינים גדל משנה לשנה, חלקם הופכים למצטייני נשיא והשנה אפילו זכינו לראות בגאווה את פרופ' מכלוף מרסל בוגרת במקיף א' מדליקה משואה ביום העצמאות ה-70 למדינת ישראל.
בשנים האחרונות התעוררה מדינת ישראל לאחר שזיהתה מחסור חמור של תלמידים בשוק הישראלי הזקוק להם במקצועות הטכנולוגים. משום כך ובשיתוף פעולה בין משרד החינוך לחיל האוויר, הוקם מערך השוחרים שהולך גדל ומתפתח משנה לשנה וללא ספק עושה חיל.
חיל האוויר שם דגש על קידמה טכנולוגית, תרבות אירגונית ואיכות גבוהה של אנשים המשרתים בו ומתאפיין במיטב הטכנולוגיה שרק מקצתן חשופות לציבור הרחב. אולם סוד כוחו של חיל האוויר אינו טכנולוגיה אלא במארג אנושי אדיר המורכב מלוחמים, טכנאים ואחרים אשר במסירות ובמקצועיות מאפשרים לחיל המפואר הזה לבצע את משימותיו באיכות, בכמות ובזמן כדי להבטיח את בטחונה של מדינת ישראל.
למה שוחרים? כפי שעולה משיחה עם בוגרי המקיף במסלול, השוחרים עידן בנדואיל והילה רבייב
השניים החלו את לימודיהם במקיף מכיוון שגרו בקרבת מקום, ולמרות שהוריהם עברו להתגורר ברובעים מרוחקים, הם לא ויתרו ונשארו ללמוד בבית הספר, כי היה חשוב להם העתיד שבמגמה הטכנולוגית שבה לומדים 10 יחידות אלקטרוניקה ו- 5 יחידות פיזיקה.
שניהם צוחקים ואומרים: "גם אנחנו חשבנו שמדים ומסדרים זה מבאס, אבל בכל זאת, מצאנו בזה לא מעט יתרונות בסופו של דבר."
הם מספרים כי מסלול הלימודים טוב ואיכותי ויש בו מעטפת של חניכים, מדריכים ובנוסף, המקצוע חשוב לצבא עם תנאים טובים שכבר מובטחים קדימה. בלי קשר הם מציינים כי הם נהנים ללמוד אלקטרוניקה ופיזיקה ויודעים, לדבריהם, שזה העתיד. רבייב מוסיפה "הייתי שמחה לראות יותר ויותר בנות מצטרפות ללמוד במסלול הזה."
בכיתות זוכים התלמידים בהכנה למסגרת הצבאית ונחשפים להרבה יותר תפקידים בכירים בחיל האוויר, עם הבטחה לתפקיד במערך הטכני ואפילו עם הגיוס הם מקבלים מיד דרגת רב"ט.
בשנה זו החל מסלול חדש בחיל האוויר- 'אקדמיית המערך הטכני תכנית הדרים' - מסלול שמיועד לשוחרים בלבד המסיימים לימודי הנדסאים בהצלחה אשר יידרשו בהמשך לעבור תהליך מיון קפדני שבסיומו ישרתו שנה וחצי כטכנאים בבסיסי חיל האוויר, ייצאו לקורס קצינים וילמדו תואר ראשון במקביל. בסיום שלוש שנים יהפכו קצינים טכניים במערך הטכני של חיל האוויר ובעלי תואר ראשון.