עו"ד מומחה בתעבורה מעביר הרצאות לתלמידי המקיף בנושאי בטיחות בדרכים
27.11.18 / 12:38
כחלק מהמלחמה בתאונות הדרכים, עו"ד רוני ליס, מומחה בדיני תעבורה, החל להעביר הרצאות לתלמידי מקיף ה' באשדוד, תוך שהוא מציג מקרים אמיתיים שהתרחשו. "נעשה שימוש נרחב בסרטונים ובדוגמאות אמתיות מתוך בתי המשפט של תיקים אותם ניהלתי", אומר עו"ד ליס לאשדוד נט
זוכרים את שיעורי "זהירות בדרכים" כשהיינו ילדים? למדנו מה זה תמרור עצור ומה אומר כל צבע ברמזור. כשחצינו כביש הסתכלנו שמאלה וימינה ושוב שמאלה, ודובי דוברמן היה כוכב טלוויזיה ענק...
היום זוכים תלמידי תיכון מקיף ה' באשדוד לסדרת הרצאות בנושאי תעבורה, תוך המחשה וחשיפה למקרים אמיתיים, אשר בסיומה הם מבינים טוב יותר מהי התנהגות נכונה בכביש ומהי מדיניות הענישה הנוהגת.
אם פעם בני הנוער היו הולכים ברגל או לכל היותר רוכבים על אופניים, הרי שבשנים האחרונות נדמה כי מתחוללת מהפכה של ממש. אופניים 'רגילים' כבר הפכו ללא רלוונטיים, כשאת מקומם תפסו כלים ממונעים שונים. היום כמעט בכל בית ניתן למצוא אופניים חשמליים, הוברבורד, קורקינט ממונע ועוד.
אלא שהשינויים הללו טומנים בחובם גם סכנות רבות; ילדים ובני נוער מעורבים יותר בתאונות, הכבישים מוצפים ברוכבים שמסכנים את עצמם ואת הנהגים ולא עובר יום מבלי ששומעים על נער שנפגע בעת שימוש באחד מהכלים הללו.
לאחרונה החלה משטרת ישראל לבצע אכיפה מוגברת בקרב רוכבי האופניים החשמליים ומחלקת דו"חות לרוכבים שלא כחוק, ונערים רבים מוצאים עצמם מבולבלים; מתי צריך לרכוב עם קסדה? מאיזה גיל מותר לרכוב על אופניים חשמליים? האם ניתן להרכיב נוסע נוסף?
בביה"ס המקיף ה' הבינו את הצורך בהקניית כלים שימושיים לכלל התלמידים בנושא בטיחות בדרכים ורכיבה כחוק, ולפני כשנה הכניסו לביה"ס תכנית אינטראקטיבית ייחודית בנושא, בהובלת עו"ד רוני ליס ממשרד "פורטנוי ליס כלפה". בסדרה מעניינת של הרצאות מלוות בסרטונים ומצגות פותח עו"ד ליס בפני התלמידים צוהר לעולם התעבורה.
"בני הנוער היום רוצים מידע רלוונטי עבורם", מסביר עו"ד ליס. "לא עוד הטפות מוסר משעממות, אלא הסברים בגובה העיניים מלווים במצגות פיקנטיות ובסרטונים מעניינים". לדברי עו"ד ליס, התלמידים יוצאים כשבידיהם ארגז כלים רחב להתנהגות נכונה בדרכים תוך שמירה על החוק. "התלמידים שואלים שאלות, בונים תרחישים ובסוף כולם מבינים מדוע יש לציית לחוק וכיצד התנהגות בטוחה תשמור עליהם בחיים. כולנו זוכרים את שיעורי זה"ב (זהירות בדרכים) כשהיינו תלמידים... רק שהפעם נעשה שימוש נרחב בסרטונים ובדוגמאות אמתיות מתוך בתי המשפט של תיקים אותם ניהלתי".
לסיום מזכיר עו"ד ליס את תפקיד ההורים: "פגשתי בתלמידים ערכיים ואיכותיים, אך לעתים קצת מבולבלים. כהורים חשוב תמיד להיות עם אצבע על הדופק ולזכור שגם לנו יש תפקיד מרכזי בחינוך ילדינו להתנהגות נכונה ובטוחה בכביש".