החווה החוקרת
18.03.19 / 08:44
350 תלמידים מ-28 מוסדות חינוך באשדוד הציגו לא פחות מ-90 מחקרים, ביריד החקר המסורתי המתקיים בחווה למדעי החקלאות והסביבה. האורחים הרבים, מפקחים ונהורים כמו גם אנשי חינוך ונציגי החברה המאמצת 'אדמה אגן', לא יכלו שלא להתפעל מהתוצרים ומהרמה שהציגו התלמידים ביריד. גאווה ענקית להורים ולמערכת החינוך
"הלימוד "מחוץ לקופסא" גרם ל"זרעים" לנבוט" במילים אלו סיכמה רונית פור, אמא של יונתן מבית ספר 'אופק', את האופן בו חוותה את יריד החקר העירוני החמישי שהתקיים השבוע בחווה למדעי החקלאות והסביבה.
היה זה במסגרת היריד, שנערך השנה בסימן אחדות וייחודיות, ובו הוצגו 90 מחקרים שבוצעו על-ידי 350 תלמידים מ-28 בתי ספר מכל רחבי העיר.
במהלך הטקס אמר אלון מרקוביץ', תלמיד כיתה ט' ממקיף ח', "חשוב לציין שהפעם התהליך היה עבורנו הרבה יותר משמעותי וברמה גבוהה יותר".
אלון השתתף בתהליך החקר בחווה כנציג בית ספר רתמים בהיותו בכיתה ה', וכמו רבים מחבריו היום כתלמיד בכיתה מדעית, בחר לחזור ולהעמיק בחקר: "נחשפנו לעבודה עם כלי מדידה מורכבים, רכשנו כלים ללמידה ולעבודת צוות למדנו להכיר טוב יותר את עצמנו תוך השתלבות בקבוצה."
תלמידי מקהלת בית ספר אמירים בניצוחה של דבי פרידמן הנעימו בשירתם. לאחר מכן, האורחים סיירו בין מגוון העבודות ולבסוף התכנסו בחמישה עשר מושבים שהיו פזורים בכל רחבי החווה.
בכל מושב משתתפי הפרויקט זכו לקבל במה להצגת התוצרים שלהם בפני הוריהם, מורים, מנהלים ומפקחים. התלמידים נחשפו לתוצרי החקר של עמיתיהם מבתי ספר אחרים.
"החווה אירחה אותנו למפגש נעים ואינטימי, שנקרא 'מפזרים זרעים של מדע'" אמרה רונית פור והוסיפה "כמבקרת ביריד, היה ברור לי מדוע הילדים כל כך נהנים מעצם ההגעה למקום.
החיבוק של הצוות לצד המקצועיות היו באוויר. הילדים הציגו את התוצרים והתוצאות במקצועיות ומתוך הבנה מלאה שנבעה מעבודה אמתית ומחויבות."
"יריד החקר השנה עלה על קודמיו, הן ברמת העבודות והצגתן והן בהכנת המקום והאירוע" כתבה אילנה סיסו מקשרי קהילה ב'אדמה אגן'.
"היה עונג צרוף לראות את מאות התלמידים, מלאי גאווה מציגים את המחקרים שלהם. מחקרים מגוונים וחדשים ברמה גבוהה, המשלבים בתוכם תהליך שלם של השקעה ולמידה, פיתוח יכולות חשיבה וחקר, המבטאים את מימוש החזון של הפרויקט המיוחד הזה."
הוסיפה רחל לוי – מנהלת קשרי קהילה בחברת 'אדמה אגן' ומתן ספי תלמיד מבית ספר היובל חתם "ההשתתפות ביריד נתנה לנו תחושת ביטחון, הרגשתי שאני שולט בנושא עליו חקרנו. בזכות החקר יכולתי לייעץ לקהל לגדל תות שדה במשך יום קצר (פחות שעות הארה) כדי לקבל יותר ניצני פריחה ופירות".
חדווה אליעד, מנהלת החווה: "יריד זה הוא מקור גאווה והגשמת החזון החינוכי שלנו. השנה הפקנו לקחים ואפשרנו לכל 350 התלמידים להציג את תוצאות מחקרם בפירוט בפני הקהל.
אשרינו שזכינו לגדל דור כה משובח. אנו בטוחים שפרויקט זה מנביט בקרב התלמידים ניצנים של מדע, אהבה לטבע ולסביבה שיתעצמו במשך השנים הבאות".