התלמיד שהפך למנהל בית הספר אורט ימי וזכה עימו בפרס החינוך הארצי
14.07.16 / 17:23
כפר הנוער קציני ים אורט אשדוד שבפיקוח המינהל לחינוך התיישבותי ופנימייתי זכה בפרס החינוך הארצי. עבור פיטר ברודסקי מדובר בסגירת מעגל מרגשת, פיטר הוא בוגר הכפר שבחלוף השנים הפך למנהל בית הספר והביא אותו להישגים משמעותיים
שר החינוך נפתלי בנט, העניק השבוע למוסדות החינוך המצטיינים את פרס החינוך המוסדי לשנת תשע"ו. הטקס התקיים באוניברסיטה העברית בירושלים בהשתתפות מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן, מנהלי בתי הספר, הצוותים החינוכיים, ראשי הרשויות המקומיות, מנהלי המחוזות ועוד.
פרס זה מוענק למוסדות החינוך (גני ילדים ובתי-ספר) על תרומה ייחודית לחינוך. לזוכים יוענקו תעודות הערכה ופרסים כספיים בסך 20,000 ₪ (בתי ספר) ו- 7500 ₪ (גני ילדים).
בין מקבלי הפרס נמנה כפר הנוער קציני ים אורט אשדוד שבפיקוח המינהל לחינוך התיישבותי, פנימייתי ועליית הנוער במשרד החינוך. מי שמכהן כמנהל בית הספר, פיטר ברודסקי, מדובר בהתרגשות של ממש. פיטר הוא בוגר הכפר, שחזר בחלוף השנים בתור מורה לבית הספר והפך למנהל.
בין ההישגים של בית הספר:
* זינוק מטאורי של כ-50% בזכאות לבגרות בחמש השנים האחרונות - תש"ע 27% -תשע"ו 75% זכאות בקרב כלל התלמידים, ו-90% זכאות בקרב חניכי הפנימיה.
* כ-60% מהתלמידים ניגשים לחמש יח"ל בתחומי המדעים.
* בארבע השנים האחרונות, 100% גיוס לצה'ל בשרות משמעותית ואחוז הנשירה הנמוך.
* קשר הדוק בין צוותי החינוך בבית הספר ובפנימיה במטרה לקדם את התלמידים בכל ההיבטים.
* למידה משמעותית תוך שימוש במשאבי הטבע ובים, שלחופו שוכן הכפר, ככלי ללמידה והעצמה של התלמידים.
פיטר ברודסקי, מנהל בית הספר קיבל את הפרס בהתרגשות וסיפר: "אני בוגר כפר הנוער קציני ים אורט אשדוד והמחנכת שלי היתה יהודית לוי שהיום היא מנהלת הכפר. לאחר שירות צבאי, חזרתי לעבוד בכפר כמדריך בפנימיה ומאז מילאתי מגוון תפקידים עד שהפכתי למנהל בית הספר. כיום, גם בני גיא לומד בכפר וזו סגירת מעגל מרגשת".
לדבריו, ביה"ס בניהולו חרט על דגלו ערכים של הכלה, מצוינות אישית, חברתית-אזרחית ולימודית ופועל לקידום ההישגים הלימודיים החינוכיים והחברתיים של כל תלמיד ותלמיד. ביה"ס מוביל את תלמידיו לפיתוח מסוגלות אישית בכל תחומי החיים ומתרגם זאת בתכנית החינוכית האישית הבונה לכל תלמיד.
יהודית לוי מנהלת הכפר: "ככפר נוער השוכן לחוף הים, אנו משתמשים בים ככלי חינוכי, להעצמת התלמיד בכל תחומי חייו, הן בהיבט הלימודי, החברתי והמשפחתי. תלמיד המתנסה בהתמודדות עם הים רוכש ביטחון עצמי, עבודת צוות ויכולת פיקוד. עובדה זו מקרינה על השתלבותו של התלמיד בכפר הנוער ומעצימה את הצלחותיו. הקשר בין מכלולי הכפר: משק, ביה"ס ופנימייה, מאפשר חינוך הוליסטי 24 שעות ביממה, בתיאום מתוזמר בין כל הצוות הכפרי. עדות לכך, היא האקלים החינוכי המיטבי בכפר, ועל כך נאמר שהשלם שווה יותר מסך חלקיו".
שר החינוך בנט בירך את מוסדות החינוך המצטיינים ואמר: "המוסדות הזוכים הם דוגמא ומופת לשילוב בין ערכים, חינוך ושליחות. לא פחות משחשובה הלמידה עצמה, חשובה הדרך שמציתה סקרנות בעיני התלמידים ומעניקה להם חוויה משמעותית. מערכת החינוך בישראל מוקירה תודה לאנשיה, שמחנכים את ילדי ישראל לדרך ארץ, לערכים, לאהבת האדם ולכבוד לסביבה".
ד"ר בני פישר, מנהל המינהל לחינוך התיישבותי, פנימייתי ועליית הנוער בירך את כפר הנוער: "אני גאה על זכייתכם. בית ספר עשה בחמש השנים האחרונות מהפכה חינוכית שמציבה אותו בחוד החנית של מוסדות החינוך המובילים בארץ, הן בחדשנות פדגוגית ובאחוזי הזכאות לבגרות שזינקו משמעותית והן בתחום של חינוך ערכי, צמצום פערים ומניעת נשירה. הקשר ההדוק והמיוחד בין צוות בית הספר לצוות הפנימיה איפשר לבנות לכל נערה ונערה תכנית קידום אישית שהוכיחה את עצמה, ועל כך אתם ראויים לפרס ומהווים מודל לחיקוי".