קנס כספי כבד על מוסד חינוכי בגין עבירות בניה וביקורת על התנהלות העירייה
04.07.16 / 07:20
שופט בית משפט השלום באשדוד גזר קנס כספי כבד על מוסד חינוכי ברובע ז', לאחר שהורשע בעבירות בניה והפרת צו שיפוטי. בגזר הדין מתח השופט ביקורת על התנהלות עיריית אשדוד, וכך הוא כותב: "עיריית אשדוד נוקטת כלפי הנאשמים ב"קריצת עין", באופן המאפשר להם מחד להפעיל את המוסד החינוכי באמצעות מימון פעילותו , ומאידך הגשת כתב אישום כנגדו או כנגד מנהלו"
קנס של 175,000 ש"ח למוסד החינוכי "תפארת החיים אשדוד" והתחייבות על סך רבע מיליון ש"ח להמנע מעבירות דומות בעתיד, כך גזר שופט בית משפט השלום יהודה ליבליין.
נגד המוסד החינוכי הוגש כתב אישום על ידי ועדת התיכנון והבניה בעירייה, והמוסד ומנהלו הורשעו על פי הודעתם בביצוע עבירה של בנייה הטעונה היתר ושימוש במקרקעין באופן הטעון היתר, וזאת כשאין בידם היתר כדין, בביצוע עבירה של שימוש חורג במקרקעין וזאת כשאין בידם היתר כדין לביצוע שימוש חורג ובביצוע עבירה של הפרת צו שיפוטי.
בטיעונים לעונש ניסתה עיריית אשדוד (המאשימה) לטעון למתחם ענישה של בין קנס בהיקף של אלפי שקלים בודדים לקנסות בהיקף של עשרות אלפי שקלים, כשבצידם חתימה על התחייבות ומתן צווים מתאימים. השופט יהודה ליבליין לא קיבל את טיעוני עיריית אשדוד, וכתב בגזר הדין: "להשקפתי, המאשימה לא הציגה באופן הולם את מתחם הענישה, שכן עיון פסיקת בתי המשפט מגלה כי בגין עבירות של הפרת צווים שיפוטים הוטלו, לא אחת, גם עונשי מאסר בפועל ועונשי מאסר מותנים. בנוסף, עיון בפסיקת בתי המשפט השונים מגלה, כי לא אחת הוטלו קנסות בסכומים של למעלה מ – 100,000 ₪".
עוד כותב השופט בגזר הדין: "נראה, על פני הדברים, כי האופן בו הוצג מתחם הענישה ההולם להשקפת המאשימה (עיריית אשדוד- ע.א.), נובע מחוסר הנוחות המתעוררת בהליך זה לנוכח העובדה ולפיה, עיריית אשדוד מחד מממנת את פעילותה של הנאשמת 1, ובכלל זה את פעילותו של המוסד החינוכי הפועל במקרקעין נשוא כתב האישום, ומאידך גיסא בזרועה האחר של העירייה מוגש כתב אישום זה, שבגדרו הורשעו הנאשמים בהפרת צו שיפוטי אשר הורה לנאשמים לחדול מלעשות שימוש בחלק מן המבנים המוצבים במקרקעין ככיתות לימוד".
השופט לא מתעלם בגזר דינו מהמאמצים שעושה מנהל המוסד החינוכי, על מנת להסדיר את המצב ולמצוא פיתרון ראוי. "בנסיבות העניין, ובהתחשב בעובדה לפיה עיריית אשדוד נוקטת כלפי הנאשמים ב"קריצת עין", באופן המאפשר להם מחד להפעיל את המוסד החינוכי באמצעות מימון פעילותו , ומאידך הגשת כתב אישום כנגדו או כנגד מנהלו, הרי שאני סבור שאין מקום להשתת עונש מאסר על נאשם 2. לכך יש להוסיף כי אני מתרשם כי נאשם 2 עושה כל שביכולתו על מנת להביא לפתרון ראוי במסגרת החוק לצורך תיקון המצב הקיים".
בסופו של גזר דין גוזר השופט קנס של 175,000 ש"ח על המוסד החינוכי, וחתימה על רבע מיליון ש"ח שלא לעבור עבירה דומה. על מנהל המוסד גוזר השופט קנס של 2500 ש"ח. עוד קובע השופט כי עד 1.8.2017 יהיה על הנאשמים להסדיר את ההיתרים הדרושים להמשך פעילותם, היה ולא, תבצע עיריית אשדוד הריסה של המבנים.