התנגדות משמעותית לבקשת העירייה לתת קרקע נדירה בת 45 דונם למכללת סמי שמעון ללא תמורה
02.01.16 / 19:46
הסיפור נחשף לראשונה באשדוד נט שהעלה תהיות - הכיצד עיריית אשדוד מבקשת להעביר קרקע נדירה, בשווי של כ 100 מיליון ש"ח מרשות תושבי אשדוד למכללה... זאת ללא מכרז וללא תמורה!! עתה הפורום לאיכות הסביבה באשדוד ופורום המאה, המונה עשרות דוקטורים ופרופסורים תושבי אשדוד, מצטרפים להתנגדות. גם חברי מועצה נכנסים לתמונה... לציבור הרחב באשדוד יש עכשיו את האפשרות להביע התנגדות עד ליום ה 10 בינואר.
הודעה מהפורום לאיכות הסביבה באשדוד אל הציבור:
"בימים אלה מודיעה העירייה על הקצאת שטח של כ 45 דונם ברובע המיוחד למכללת סמי שמעון למטרת הקמת קמפוס אקדמאי להשכלה גבוהה ובכלל זה להכשרת מהנדסים והסמכתם.
הרובע המיוחד אמור להכיל בית חולים משוכלל וקמפוס אוניברסיטאי ובו מגוון של פקולטות להנדסה, מדעי החברה, רפואה, תקשורת, משפטים ועוד.
אנחנו מתבקשים להביע את דעתנו או הסתיגותנו למתן שטח למכללת סמי שמעון, ובזה לסתום את הגולל על מגוון מקצועות האקדמאים הנחוצים תושבי אשדוד.
כמו כן, אנא הביעו רצונכם לפתיחת הנושא ולהבאתו לשיתוף הציבור, כפי שנעשה בנושא האגם במרינה.
כל אדם הרואה עצמו נפגע ו/או עשוי להיפגע ממתן הרשות למכללת סמי שמעון, וכל המעוניין להביע עמדה, רשאי לפנות בכתב, עד- יום ראשון, 10 בינואר 2016 למנהלת מח' נכסים, עו"ד מירב ביטון, עיריית אשדוד, רח' הגדוד העברי 10.
ניתן גם לשלוח באימייל לעו"ד מירב ביטון: [email protected]
ורצוי גם העתק לפורום הציבורי לאיכות הסביבה באשדוד: [email protected]
בהצלחה לכולנו."
פורום המאה מצטרף להתנגדות:
פורום המאה לקידום המצוינות באשדוד המונה עשרות דוקטורים ופרופסורים תושבי אשדוד, חוקרים באקדמיה ובתעשייה, מרצים במוסדות אקדמיה מובילים בארץ ובעולם, מודיע לאשדוד נט כי הוא מצטרף לקריאתו של הפורום הציבורי לאיכות הסביבה וכך הם כותבים:
"יש לבחון את נושא הקמפוס האקדמי ואת האקדמיה באשדוד בכלל, לא רק בהיבט הפיזי אלא ובעיקר באופי המוסד האקדמי, ביתרונותיו לצעיריה ולסביבתה ובתחומי הלימוד אשר יתאימו לעיר ולעתידה.
הקמפוס האקדמי המדובר עתיד לכלול את ״מכללת סמי שמעון להנדסה״ ו״האוניברסיטה הפתוחה״ אשר יעתיקו את מקומם למרחב חדש וזו בעצם מהות הקמפוס.
אנו סבורים שאין בכך רע אך יותר מכך-אנו חושבים ומעוניינים לתת לילדי העיר וצעיריה את ההזדמנות ללמוד לתארים מחקריים (דהיינו תואר שני מחקרי ודוקטורט) ולא רק בתחומי ההנדסה.
חקרנו רבות את נושא זה בשנים האחרונות ואף גייסנו שותפים חוץ-עירוניים ומשאבים לעניין. נפגשנו עם גורמי אקדמיה בכירים בארץ ובעולם, עם קובעי מדיניות ארצית ומקומית, שוחחנו עם תושבים, סטודנטים, אנשי בריאות סביבה וכלכלה. כל הלמידה שלנו הביאה אותנו למסקנה כי ללא קיום סקר מתאים ותכנון אסטרטגי של חברת יעוץ מומחית בתחומה-אין כיום בעיר ובכלל מי שמוסמך לדעת מה הכי נכון לאשדוד ואיזה מוסד אקדמי הוא הטוב שיוקם בעיר.
אולי מוסד לחינוך והוראה? אולי לבריאות וסביבה? מה לגבי שלוחת אוניברסיטה מובילה מארה״ב אשר תאפשר לימודים מתוקשבים לכלל מגזרי האוכלוסייה בעיר?.
הפורום מצטרף לקריאה לבחון שוב ובאופן מקצועי את עתיד האקדמיה באשדוד תוך העלאת הנושא לסדר היום הציבורי ובחינתנו מול הגורמים המקצועיים המתאימים ועם תושבי העיר מקשת הגילאים והמגזרים.
פורום המאה ממשיך וימשיך לפעול בנושא זה כמו גם בנושא הנגשת המדע לקהילה ועידוד למצוינות בכל רבדי חיי היום יום בעיר. מוזמנים להצטרף לעשייה ובינתיים לפנות לגורמים אליהם הפנה הפורום הציבורי לאיכות הסביבה על מנת להניע מהלך ציבורי לטובת עתיד העיר וילדיה:
חבר מועצת העיר, עו"ד נעים שומר: "מדובר בפגיעה חמורה בתוכנית להקמת האונברסיטה. הקצאת הקרקע לסמי שמעון מעוררת לא מעט שאלות ותמיהות ויש לתת לציבור את התשובות עליהן":
במכתב לראש העיר כותב חבר מועצת העיר ע"וד נעים שומר -
"אין ספק שהשטח המתוכנן לקמפוס האונברסיטה יהא צר מאוד מלהכיל את כל היעודים והיעדים של האונברסיטה כפי שאנו מכירים באונברסיטאות אחרות.
הנהלת העיריה הביאה לאישור מועצת העירייה, תוכנית מוטעית ובסורדית להקצות למכללת סמי שמעון שטח של 46 דונם מתוך אותם 150 דונם המיועדים לקמפוס האונברסיטאי.
בפועל יוותר שטח של 104 דונם להקמת אונברסיטה, כאשר מתוך יתרת שטח עלובה זאת, יש לקזז קרקע מתאימה להקמת 450 יחידות דיור אשר לא ברור מהו שיעורה?"
הקצאת הקרקע לסמי שמעון מעוררת לא מעט שאלות ותמיהות ויש לתת לציבור את התשובות עליהן.
למה להעניק חינם אין כסף דווקא למכללת סמי שמעון כשליש מהשטח האונברסיטאי???
למה לא פורסם מכרז? למה 46 דונם מעונקים ששוויים כ100 מיליון ש"ח, מעונקים בחינם??"
החשיפה של אשדוד נט:
סיפור ההחלטה להקצות שטח ענק שבחזקת הציבור באשדוד, עליו שילמה ומשלמת העירייה מקופת הציבור, נחשף כאן באשדוד נט וגרם לתגובה אגרסיבית נגדית של העירייה כנגד האתר אשדוד נט ועורכו. הנושא נמצא כיום בהליכים משפטיים.
אתר אשדוד נט הביע תמיהה מההחלטה להקצות קרקע כה יקרה, ללא מכרז וללא תמורה לציבור שמחזיק בקרקע.
אשדוד נט חשף כי מכללת סמי שמעון עמדה לרכוש קרקע סמוכה בסכום של כ96 מיליון ש"ח מיזם פרטי ואף שילמה מקדמה לטובת הסכם זה... אולם לפתע עיריית אשדוד הודיעה כי היא מתכוננת להעביר למכללה קרקע במיקום זהה וזאת....ללא כל בקשת תמורה עבור הקרקע וללא מכרז!.
לא זו בלבד שההחלטה עברה ללא כל דיון ציבורי משמעותי אף לא בין חברי מועצת העיר.
לדעתנו יש חשיבות שהעיריה תעזור למכללה, הפעילה באשדוד מזה שנים, להשתדרג...אולם תמוה הדבר בעינינו שההקצאה נעשת ללא קבלת תמורה לתושבי אשדוד שהם בפועל בעלי הקרקע.
מה עוד שאותה המכללה הייתה מוכנה לשלם לגוף פרטי אחר כ100 מיליון ש"ח ויותר לפי שווי של היום, בעד קרקע גובלת.
הנושא נמצא בימים אלו בבדיקה של גורמים משפטיים ואחרים וכאמור לציבור יש זמן להביע את עמדתו עד ליום ראשון הבא (ה10/01/2016).
גם חברי מועצת העיר שלא עודכנו בפרטים, החליטו להיכנס עתה לתמונה