סכנה באשדוד! המצילים הפקירו את החופים


להאזנה לתוכן:

אלפי מתרחצים בחופי אשדוד נותרו ללא שירותי הצלה. הסיבה: המצילים החליטו שלא להופיע הבוקר לעבודה. יש לציין שבשעות אלה נמצאים רבים בחופי אשדוד בכדי להצטנן קצת מהחום הכבד. "מדובר בחוסר אחריות וזלזול בחיי אדם", אומרים לנו הבוקר מתרחצים בחוף

בין המצילים לבין עיריית אשדוד קיים סכסוך על נושאים כספיים ונושאי כח אדם. לפני כשבועיים היו עיצומים, במהלכם הודיעו מספר עובדים על "מחלה" ולא הופיעו לעבודה.

בין השאר ביקשו בעיריית אשדוד ממצילים שבשנים האחרונות לא היו בסוכות המציל, אלה עבדו על החוף וקיבלו שכר מלא, לעלות לסוכות המצילים ולעבוד. בתגובה לדרישה זו, הודיעו המצילים שמגיע להם יום חופש בשבוע וכולם לקחו אותו ביום שבת.

בחופי אשדוד נמצאים בשעות אלה אלפי בני אדם, שנכנסים לים ללא שירותי ההצלה. הטיבה לתאר זאת אחת המתרחצות שאמר: "זה חוסר אחריות וזלזול בחיי אדם. אף אחד פה לא ידע שיש שביתה או כוונה כזאת", היא אומרת בכעס.

מנכ"ל עיריית אשדוד, אילן בן עדי, מציין שמדובר ב-20 מצילים מתוך מצבת של 28. עוד מציין בן עדי: "היה וכתוצאה מצעד לא אחראי ולא חוקי של המצילים יגרם סיכון לחיי אדם או חלילה וחס ,פגיעה במתרחץ,יהיו אותם מצילים אשר ייקחו חלק בפעולות הבלתי חוקיות אחראים באופן ישיר לנזקים .העירייה תדאג למצות אחראיות זו כלפי אותם מצילים הן במישור האזרחי והן במישור הפלילי".

בכדי להבטיח את שלומם של המתרחצים ואורחים הרבים המגיעים לחוף ביום שבת זה,נקט מנכ"ל העירייה מספר צעדים כדי להבטיח את שלומם של המתרחצים.

חופי הרחצה הסגורים סומנו, נתחמו ושולטו, בכל חוף הוצב פקח עירוני עם מגפון למניעת ואזהרת המתרחצים מפני הסכנה הכרוכה ברחצה בחוף ללא מציל, במקביל ע"פ הנחיית המנכ"ל מתבצעים באופן שוטף סיורים ימיים על גבי אופנועי ים המיואש ע"י מציל מוסמך, הסיורים מתבצעים לאורך גזרת החוף הצפוני והדרומי כאשר החוף חולק לגזרות סיור.

בנוסף, מתבצע סיור רכוב בידי מציל מוסמך בסמוך לקו המים גם בגזרת החוף חולקו הסיורים ע"פ גזרות. כמוכן תוגברו סיורי השיטור המשולב בכפלים משבת רגילה כנ"ל גם לגבי הפיקוח העירוני, הודעה פורסמה גם באתר האינטרנט העירוני.

 

 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה