40,880 ש"ח קנס, הזנחה והתעלמות מדיירי רובע ד'
16.03.15 / 09:31
דיירי רחוב חיים משה שפירא שברובע ד' סובלים בשנים האחרונות לטענתם מהזנחה של שטח החניה הסמוכה לבנייני המגורים שלהם, הצפות, נזקים לרכבים ובנוסף, סופגים קנסות כבדים מהעירייה על לכלוך, הדיירים טוענים שבתקופת כהונתו של צילקר העירייה דאגה לניקיון וכי החניה אינה שמורה לדיירי הבניין וכי היא מהווה שטח ציבורי. בעירייה טוענים כי מדובר בשטח פרטי למרות שכאמור, אורחים רבים המגיעים למקום חונים שם כיוון שהחניה לא מסומנת כשטח פרטי ולא רשומה בטאבו
מה הייתם עושים אילו הייתם מקבלים קנס על כך שחניית הבניין שלכם מלוכלכת? ומה תגידו אם החניה המוגדרת לטענת העירייה כחניה פרטית הפכה לחניה שכל מי שמגיע לאזור חונה בה? זה מה שנלאצים לעבור דיירי רחוב חיים משה שפירא ברובע ד'.
בחורף האחרון פקדו אותנו לא מעט ימים גשומים, דיירי רחוב חיים משה שפירא סבלו מאותם גשמים בעקבות פסולת שהתאספה מעל בור הניקוז בחניה הציבורית/ פרטית הסמוכה לבניין שלהם ובעקבות כך נגרמה הצפה בחניון הסמוך לבנייני המגורים שלהם.
כפי שניתן לראות בתמונות, המים הגיעו לגובה של כמה עשרות סנטימטרים, המים גרמו לנזקים לרכבים החונים, שלושה מהם נהרסו לחלוטין, לאחד מהם לא היה ביטוח מקיף ושני רכבים נוספים ניזוקו באופן בר תיקון, בסך הכל חמישה רכבים ניזוקו בעקבות מערכת ניקוז לקויה.
דיירי הבניינים פנו לעירייה בבקשה שתנקה את שטח החניה, אותם דיירים טוענים בפנינו כי בתקופת כהונתו של צבי צילקר, העירייה הייתה אחראית על ניקיון החניה, אך מאז התחלף השלטון, התחלף גם האחראי על הניקיון שעל פי שנאמר לדיירי הבניין, לא אמור לנקות את החניה.
הדיירים פנו לעירייה במכתב בקשה לנקות את החניה, אך בעירייה הגיבו בהתראה על לוח המודעות של הדיירים, לנקות את השטח. דיירי בניין מספר 1 שילמו לאיש מקצוע באופן פרטי שיגיע וינקה וכך נעשה.
דיירי בניין מספר 3 לא עשו כך, ודיירי שני הבניינים קיבלו דו"ח על סך 730 ש"ח כל אחד ובמצטבר 40,880 ש"ח קנס על כך שהחניה הציבורית/ פרטית מלוכלכת.
אחד מדיירי הבניינים מספר לאתר אשדוד נט: "מאז קבלת הדו"חות אנחנו מנסים ליצור קשר עם העירייה, שלחנו מכתבים, מנסים להתקשר וכלום, פשוט התעלמות מוחלטת. זה לא הגיוני שנשלם על נקיון החניה הציבורית שבה חונים גם אנשים שלא גרים כאן, מתפללי בית הכנסת הסמוך או כל מי שמגיע לסביבה, אין חניות שמורות, זה הפך לשטח ציבורי, בתקופה של צילקר היו מנקים את החניה וכעת אנחנו צריכים לשלם על זה באופן פרטי ועוד חוטפים על זה דו"חות, איפה נשמע על דבר כזה?!"
עוד הוסיף הדייר: " איך יכול להיות שהחניה היא שטח פרטי אם אינה רשומה בטאבו? איך יכול להיות שרק שני בניינים מתוך השלושה קיבלו קנס ושלושת הבניינים קיבלו את אותה התראה, התראה אחת בלבד שמיד לאחריה פעלנו בעצמו לניקיון השטח? חשוב להדגיש גם, כי החניה מלאה בפסולת של צמחים ועלים מהבניינים הסמוכים שלא קשורים לשטח החניה או לפרויקט שלנו, העלים והפסולת עפים לחנייה שלנו ויוצרים לכלוך שכאמור אנחנו צריכים לסבול בגללו".
בעירייה כאמור עדיין לא הגיבו לפניותיהם של דיירי הרחוב, הקנסות נותרו בעיניהם ומי שאמור לנקות את השטח הציבורי הם הדיירים. מכוניות ניזוקו ונהרסו, הפסולת נערמת ונראה שלאף אחד לא באמת איכפת מהאזרח הפשוט.
תגובת עיריית אשדוד: "ראשית יודגש כי מדובר בחנייה פרטית שבאחריות הדיירים.
עיריית אשדוד פועלת במרחב הציבורי באופן קבוע ודואגת לניקיונו ולתחזוקתו השוטף. מאידך הציפייה המינימלית היא כי הדיירים ייקחו אחריות על נכסיהם ושטחיהם הפרטיים וידאגו לניקיונם. העירייה מתערבת רק כשמדובר בהזנחה הגורמת למטרד גדול המשפיע גם על הסביבה ועל המרחב הציבורי. כך המקרה שלפנינו. תושבי הכתובת הנ"ל הגישו תלונות לניקיון החנייה והובהר להם כי מדובר בשטח פרטי הנמצא בתחום אחריותם. משנראה כי מדובר בהזנחה הגורם למטרד נתנו התראות והוחלט לקנוס את הדיירים. באופן לא מפתיע, הועדים התחילו לטפל בבעיית החנייה ובניקיון.
צר לנו, אך עיריית אשדוד באמצעות מינהלות הרבעים ויחידות הביצוע שלה, עושה רבות על מנת להבטיח עיר נקייה ויפה, אך איננה נכנסת לשטחים הפרטיים. דיירים צריכים לדעת כי עליהם לטפל בשטחים הפרטיים וככל שאלו יהוו מטרד לציבור עליהם לשאת באחריות. למרבה הצער ועל אף שהעירייה לא ממהרת להגיש דו"חות, דרך ההתראות והקנסות היא הדרך המדרבנת דיירים כאלה לפעולה.
ממינהלת הרובע נמסר כי גם עניין ההצפה בשטח החנייה איננו כמתואר בשאלתך. ראש המינהלת ביקר במקום בשעת המקרה ודאג לטפל בזה במהירות אף על פי שמדובר בשטח פרטי. בסה"כ הוזמנו עובדים לנקות את הקולטנים והמים זרמו פנימה. להבא, אי ניקוי הקולטנים והערכות לחורף בשטח הפרטי תגרור התראה וקנס. העירייה משקיעה בהערכות לחורף ומקיימת מסע הסברה בקרב הציבור בבקשה שגם הוא ייערך בהתאם. הציבור צריך לדעת שמסע הסברתי נועד לדרבן ולהניע את הציבור לפעולה, על מנת להימנע מאכיפה. אך אם הציבור לא פועל בהתאם שידע לקחת אחריות."