הוארך מעצרו של הצעיר שכלבו נשך, על פי החשד, אב וביתו בחוף אשדוד
28.04.13 / 21:55

"הכל היה דם מסביב, ותוך כדי הניסיון להתחמק מהפיטבול, הבעלים שלו ניסה לגנוב לי את הפלאפון", סיפרה הנערה המותקפת, עדי.מרות ההמולה, הצליח האב חזי לצלם בטלפון הנייד שלו את חלק ממה שאירע - ובזכות הצילומים הצליחה המשטרה לעצור את בעליו של הפיטבול.
בית משפט השלום באשקלון האריך ביום את מעצרו של הצעיר האשדודי, שחשוד כי כלבו נשך בחוף הים אב וביתו. בנוסף חשוד הצעיר כי היכה את האב בשעה שהאחרון ניסה לאחוז בכלב האמסטף המשתולל. הוא נעצר בזכות צילומים שביצע האב עם מצלמת הטלפון שלו
על פי עדותו של חזי, בשלב זה בעליו של הכלב בועט בו כדי לשחרר את כלבו. "בזמן שאני שוכב על הרצפה ומרתק את הכלב כדי שיפסיק לנשוך אותנו, הגיע הבעלים של הפיטבול ובעט בי בצורה חזקה וכואבת בפנים, כנראה כדי לנסות לברוח מהמקום עם הכלב שלו",סיפר חזי בתוכניתו של עודד בן עמי בערוץ 2. "מעוצמת הבעיטה עפתי לאחור והכלב השתחרר והתחיל לרדוף אחרי הכלבה שלנו", הוא הוסיף.
"הכל היה דם מסביב, ותוך כדי הניסיון להתחמק מהפיטבול, הבעלים שלו ניסה לגנוב לי את הפלאפון", סיפרה עדי.
למרות ההמולה, הצליח האב חזי לצלם בטלפון הנייד שלו את חלק ממה שאירע - ובזכות הצילומים הצליחה המשטרה לעצור את בעליו של הפיטבול.

עורך דינו של החשוד, מהסניגוריה הציבורית, עו"ד ליאור רונן, אמר בדיון: "אבקש לשאול באיזה רשות, באיזה סמכות בא אדם שכלב לכאורה נושך את הכלב שלו, בא וחונק כלב אחר". לדברי עורך הדין מדובר היה בהגנה עצמית של החשוד במעשה. "האירוע הזה של התקיפה ומה שמיוחס לו פלילי, לא היה קורה אם היו נותנים לכלבים לריב, נניח הכלב היה גורם פצעים לכלב השני ועוזב אותו, לא היינו מגיעים לתיק הפלילי". עוד הוסיף עו"ד רונן כי "אני באמת סבור שהתיק הזה לא מצדיק ולו שעה אחת של מעצר, עשו ממנו רוצח סדרתי, וכולם משייכים זאת לבעלי אמסטפים".
בית המשפט החליט להאריך את מעצרו של דימטרי ביום אחד. בהחלטתו כתב השופט אלון רום: "בשנים האחרונות אנו עדים ללא מעט מקרים בהם כלבים פוצעים, לעיתים אף בצורה קשה אזרחים ויש לתת את הדעת לכך כי לא בכדי קבע המחוקק הוראות המחייבות בהקפדה יתרה על מי שהינו בעלים של כלב והכל בכדי להגן על שלום הציבור. ההתערבות האלימה של החשוד ובעיטה בפניו של המתלונן אינה במקומה ולדעתי כבר בשלב זה ייאמר, אינה חוסה תחת הגדרת הגנה עצמית. יתכן שיש מקום להתייחס בהתייחסות מרוככת משהו לתגובה הספונטנית במהלך אירוע אלים שאירע, יחד עם זאת, ברמה המשפטית אין לומר שיש מקום לפטור מאחריות פלילית אף לא לכאורה".
חזי ועדי זקן מספרים את מה שהתרחש בחוף אשדוד בתוכנית "שש עם עודד בן עמי":
