כך משפיעים המזויפים על מערכת הבחירות באשדוד
13.09.18 / 09:59
הדמויות הפיקטיביות והבוטים הפכו שחקנים משמעותיים בבחירות לרשויות 2018, הם מגיבים לכל פוסט, מפיצים פייק ניוז , משחירים את פניהם של מועמדים ורשימות שמתמודדות ובתחכום רב גונבים את דעתכם. כיצד נבחין במזויפים?
הדמויות המזויפות ומערכות אוטומטיות להפצת פייק ניוז הפכו לכלי משמעותי ביותר בבחירות באשדוד 2018.
כאשר רשימה למועצת העיר או מועמד לראשות העיר מעלה פוסט לפייס, מיד עולים עשרות תגובות מזלזלות, פוגעות, טענות שהרשימה היא שליחה של כוחות רשע, בעלת כוונות זדוניות וכו'.
עוד תגובה ועוד תגובה ועוד תגובה והנה גם אתה ואת, הגולשים האמיתיים והתמימים מתחילים להאמין שיש דברים בגו.
הבחירות המקומיות 2018 עברו לראשונה מהמדיות המודפסות למרחב האינטרנטי ויש לפתע תחושה שהכול מותר, שלזייף ידיעות ותגובות זה במרחב הלגיטימי. למרות שמדובר שגנבת דעת. בבחירות 2018 זה הפך לשוד של ממש וטוב אם המועמדים ידעו שהציבור ממש לא אוהב שמנסים לגנוב את דעתו!
הפלטפורמה של פייסבוק מאפשרת לכל אדם לפתוח פרופיל אישי ולהפיץ מידע כוזב, להגיב לכתבות של מתחרים ושל המועמד אותו הם משרתים, לנסות להשחיר את פניהם של רשימות, לגרום לציבור שלא להתייחס אליהם ברצינות, להפחיד אותם ממתמודד זה או אחר לראשות ולייצר לו דה לגיטמציה עד השנאה של ממש.
כדי לפתוח דמות פיקטיבית צריך מידע מינימלי: כתובת מייל. זהו. כל השאר ללא פיקוח – התמונה יכולה להיות כל תמונה, השם יכול להיות כל שם, ומאחורי הפרופיל החדש יכול לעמוד כל אחד.
ישנם באשדוד רשימות שמחזיקות כל אחת מהן רשת של עשרות דמויות פיקטיביות שמופעלות ע"י 5-6 אנשים בלבד והן מגיבות לכל פוסט פוליטי. יש המפעילים מכונה ("בוט") שעונה אוטומטית לכל פוסט.
פוליטיקאי שמבקש לפגוע במתמודד יכול לרכוש מאגר בוטים שיסתובבו ברשת ויגיבו תגובות נאצה אצל המתחרה ויפגעו בשמו.
פייסבוק, מנסה שנים להילחם בתופעת החשבונות המזויפים – מלחמה שהיא לא מפסיקה להפסיד בה.
אף על פי שהציבור מודע לכל התופעות המזיקות שמתרחשות ברשתות החברתיות, הוא עדיין מצביע באצבעות, וממשיך להגיע אליהן ולצרוך בהן את מרבית המידע שלו.
איך מזהים חשבון מזוייף?
לחצו על השם של המגיב והוא יפנה אתכם אל הפרופיל האישי שלו.
בדרך כלל בחשבון מסוג זה יש מעט מאוד תמונות של הדמות. אם תראו רק תמונות בודדות של הדמות עצמה, היא כנראה פקטיבית שכן קשה יותר לגנוב מגוון תמונות מאדם מסויים (אפשרי אבל לפחות מקובל).
מי שמעז לעשות זאת, פותח פרופיל בעברית בלבד ומחפש פרופיל של אדם בארץ רחוקה והוא פשוט גונב ממנו את התמונות המראות כאילו לדמות יש חיים שלמים.
גם על אדם זה ניתן לעלות, אבל זה נעשה באופן יותר מקצועי ע"י זיהוי התמונות ברשת.
איך יודעים מי מפעיל את החשבון המזוייף:
אפשר להתחיל בדרך השלילה - לבדוק את מי הוא תוקף ומכאן להסיק את מי הוא לא מייצג.
לאחר מכן ניתן לבדוק למי הוא מחמיא ואז נוצר הבינגו.