הוגש בג"צ למניעת נתיחת גופת התינוק שטבע בג'קוזי באשדוד (וידאו מהפינוי)
עופר אשטוקר
04.04.18 / 11:52
להאזנה לתוכן:
לבית המשפט העליון הוגשה עתירה דחופה של משפחת התינוק מאשדוד ולפיה יתבקש בית המשפט שלא להשחית ולפגוע בגופת התינוק מאשדוד. עורך הדין איתמר בן גביר שנשכר לצורך יצוג בעתירה יחד עם עורך הדין משה אלמליח כותב בעתירה כי היא מוגשת בראש ובראשונה כדי לעשות חסד של אמת עם תינוק קטן שסיים חייו תוך חודש ימים, וזעקתו עולה בארץ ובשמים: " אל תשחיתו את את גופתי"
האירוע הקשה בו מצא את מותו תינוק בן חודש באמבט ג'קוזי באשדוד מגיע אל בג"צ - עתירה הוגשה על מנת למנוע את נתיחת הגופה כפי שמבקשת המשטרה. כזכור, הורי התינוק חשודים בפלילים באירוע.
בעתירה נטען כי ניתוח שלאחר המוות הוא פגיעה קשה בכבוד המת ואיסור גמור וחמור בתורת ישראל ונטען כי ניתוחים כגון זה נעשים כאשר סיבת המוות לא הובררה כל צרכה, אלא שבמקרה דנן נטען בעתירה כי בידי המשטרה ראיות למכביר על סיבת המוות ועקב הוראות צו איסור פרסום הדברים ימסרו לבית המשפט בדלתיים סגורות.
בעתירה נטען בין היתר כי: "שאלה אחרת, היא שאלת משקלו של כל אינטרס ואינטרס ועל כפות המאזנים בתיק זה עומדת שלילת טענת הגנה אפשרית ( דחוקה מאוד מאוד מאוד) אל מול הפגיעה בכבוד המת, ולמעשה הפגיעה החוקתית: הפסיקה הישראלית קבעה לא אחת כי הזכות לכבוד עומדת לאדם גם לאחר מותו ! כך למשל נקבע כי כבוד האדם שבחוק היסוד כבוד האדם וחירותו פורש עצמו גם על כבוד המת וכי כבוד המת כולל בתוכו גם את כבודם של בני המשפחה וכפי שנפסק בפרשת קסטנבאום המפורסמת:כבוד האדם אינו רק כבודו של האדם בחייו. זהו גם כבודו של אדם לאחר מותו, וזהו גם כבודם של יקיריו השומרים את זכרו בליבם".
העותרים טוענים כי בעידן הנוכחי יש לתת משקל רב לפגיעה החוקתית שנוצרה, יש גם לדון בדברים על פי פסקת ההגבלה ולנהוג באופן מידתי על כל מבחני המשנה הקיימים(קשר רציונאלי, אמצעי שפגיעתו פחותה, פרופורציה בין האמצעי למטרה) הרי שיש לבטל החלטת בית המשפט השלום ולהוציא צו על תנאי ולהופכו להחלטי.
טענה נוספת של העותרים היא כי בעידן של היום יכולה המשטרה להסתפק בבדיקות חלופיות שיאפשרו לקבל נתונים שונים וכי בכל מקרה נסיבות העניין והעובדה כי הדברים ידועים היטב למשטרה דווקא מלמדות על כך שאין במקרה דנן לערוך את הנתיחה. העותרים ידגישו, קיים אמצעי חלופי, ניתן היום לערוך בדיקה חלופית שלא תגרום לפגיעה בכבוד המת והעותרים הודיעו וידגישו שוב, אין להם כל בעיה לבדיקה חלופית. העותרים מבקשים מבית המשפט להוציא צו ביניים ולעכב את הנתיחה עד לאחר דיון והחלטת בית המשפט העליון.
עו"ד איתמר בן גביר אומר כי :"מדובר בתיק שבו נזעקת זעקת התינוק וזעקת כל העולם היהודי, אני מקווה שבית המשפט העליון יאזן בין האינטרסים השונים וישקול גם שיקולים של כבוד המת, אפשר וניתן לסיים פרשה זו ולהביא העולל לקבורה במדינת ישראל מבלי להשחית את גופתו ולפגוע בכבודו".
עו"ד אלמליח אומר כי:" ניתוח של אחר המוות הוא מצב בלתי הפיך, וברור לנו שסיבת המוות ידועה למשטרה ויש להצטער כי המשטרה מתעלמת מריגשות הציבור וכבוד הנפטר ומבקשת לפגוע בתינוק".