מדוע לממשלה אין עניין להתערב ביחסי העבודה בנמל אשדוד?
28.02.18 / 14:51
העיצומים החוזרים ונשנים בנמל הביאו את התאחדות התעשיינים ואיגוד לשכות המסחר לשגר מכתב בהול לשר התחבורה ישראל כץ, בדרישה שיתערב מיידית לפתרון סכסוך העבודה שגורם להפסד של מיליוני שקלים, חברות ספנות מטילות "היטלי צפיפות" על נמל אשדוד בשל השירות האיטי והתפוקות הנמוכות שנגרמים בשל העיצומים. אז מדוע הממשלה שותקת?
טלי חרותי- סובר ב- דה מרקר:
"פנייתם של לקוחות הנמלים לממשלה חשובה - אך לא בהכרח תישא פרי. לשרי האוצר, הכלכלה והתחבורה אין עניין אמיתי להתערב ביחסי העבודה בנמל אשדוד.
יתרה מכך, לממשלה גם אין כל עניין להתערב בקידום תוכנית ההתייעלות, שתעלה למדינה מאות מיליוני שקלים, משום שהיא מבוססת על תהליכי פרישה מרצון של כ–300 עובדים בכל נמל. לתפישת המדינה, העובדים עלולים למצוא את עצמם ללא עבודה, או ללא המשכורות הגבוהות שלהם, כבר ב–2021 - השנה שבה ייפתחו הנמלים החדשים בחיפה ובאשדוד.
במלים אחרות, במשרדי הממשלה חושבים שהאי־שקט באשדוד הוא פרפורי הגסיסה של העולם הישן, שבנוי על השאלטר החזק שיש לעובדים וצפוי להיעלם עם כניסת התחרות. גם השר ישראל כ"ץ מרוצה מקצב בניית הנמלים החדשים, ומחכה שהתחרות תעשה את שלה."
ובאותו נושא, דחה היום בית הדין הארצי לעבודה את הערעור של חברת נמל אשדוד שביקשה להאשים בביזיון בית המשפט את יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות אבי אדרי ואת ראשי ועדי התפעול והציוד המכני בנמל, גדי בוטבול ועמית שרף.
הערעור לבית הדין הארצי הוגש לאחר שבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע קבע כי חברת נמל אשדוד לא הוכיחה את קיומה של האטה בעבודה או את טענתה על כך שניתנה הנחיה ארגונית לשבש את עבודת הפריקה והטעינה של האניות ברציפי הנמל.
בבקשת רשות הערעור אשר נדחתה בבית הדין, חברת נמל אשדוד טענה כי קביעתו העובדתית של בית הדין האזורי שגויה ויש להתערב בה. טענה זו כאמור נדחתה והנהלת הנמל לא הוכיחה כי הייתה האטת עבודה שמקורה בהפרת הצו השיפוטי.