עלייה של 22% בפגיעות ילדים מאשדוד בחופש גדול 2010
19.08.10 / 04:01
בדיקה בדו"ח התפלגות הפונים ילדים ונוער מהעיר אשדוד לחדר מיון ילדים בבית החולים 'קפלן' ברחובות העלתה כי חלה עלייה של כ- 22% בכמות הנפילות, חבלות וחתכים בקרב ילדים ונוער עד גיל 18. כל זאת, בין התאריכים 16 ביולי ועד 15 באוגוסט בשנת 2010 בהשוואה לאותם תאריכים בשנת 2009
בחודש זה בחופש הגדול בשנת 2010 התקבלו לחדר המיון עם חבלות כ- 60 ילדים ובני נוער בעוד בחופש של שנת 2009 כ- 50. בנוסף, היו פערים גם בקבלה בגין נפילות (10 ילדים ב – 2010 מול 5 ילדים ב – 2009) וחתכים (23 ב – 2010 מול 19 ב – 2009).
אולגה ארדן, אמו של תום (9) מאשדוד (בתמונה), סיפרה כי אחותו רצה אליה הביתה ואמרה שתום נפל והתעלף במהלך ריצה. "למזלנו, היו מבוגרים בסביבה שסייעו לו להתאושש ולקחנו אותו למיון ב'קפלן'. הכוחות הרפואיים כאן ערוכים ומוכנים כבר לנפילות וחבלות ומייד טיפלו בו באופן מקצועי". מרבית הילדים משתחררים ימים ספורים לאחר הטיפול הרפואי בבית החולים. "בסך הכל, הטיפול המיטבי של הצוות הרפואי מחזיר אותנו לשגרת החופש הגדול במהרה", אמרה אולגה, "ועכשיו צריך להמשיך ולתכנן את הפעילות עד לסוף החופש הגדול...".
איריס לישה, אחות אחראית בטיחות ילדים בבית החולים 'קפלן', אמרה כי הסיבות האפשריות לפער הקיים בין החופש הגדול בשנת 2009 לשנת 2010 הוא החום הגדול שהיה בתקופה האחרונה שיכול והפך את ההורים לפחות סבלניים ופחות צמודים לילדים. מעבר לכך, להורים יש פחות כסף לבילויים ובזבוזים ולכן החבלות והפציעות מתרחשות ברובן בתוך הבית או בקרבתו. "בחודשי הקיץ השגרה המשפחתית משתנה, שעות הפנאי רבות וסדר היום מתערער. שינוי זה חושף את הילדים לסיכונים שונים מאחר והם שוהים שעות רבות בבית ובמקומות בילוי. לכן, יש לדאוג לנוכחות של בוגר אחראי שישהה עם הילדים כשההורים אינם בבית ולהשאיר מספרי טלפון לשעת חירום בהישג יד", היא מוסיפה. קרין קידר-כהן, פסיכולוגית בבית החולים, הוסיפה כי העדר מסגרת לימודית קבועה והזמן החופשי הרב אשר מתפנה לילדים מעוררים דאגה רבה. "הצבת גבולות היא אחת המשימות ההוריות החשובות. היא עוזרת להגן על הילד מפני דחפים מאיימים, מעניקה לילד הכוונה, מסייעת בגיבוש כוחות שליטה והתאפקות וככלל מקלה עליו להסתדר בחברה".