האם העירייה תסגור את המועדון היחידי לבני נוער אתיופים?


להאזנה לתוכן:

המועדון מספק מקום לפעילות מגוונת ומעצימה לבני הנוער, שללא מקום היו מוצאים את עצמם מסתובבים ברחובות בחוסר מעש. בעיריית אשדוד מתכוונים להפסיק את פעילות של מועדון בטענה שאין מספיק אינטגרציה עם שאר חברה. בני הנוער האתיופים מתכוננים להפגין נגד ההחלטה

לאחרונה נודע לחברי מועדון הנוער "דרור" על כוונת עיריית אשדוד לסגור את המועדון. המועדון, שנמצא ברובע ו', משמש את ילדי הרובע וכן ילדים ובני הנוער שמגיעים מאזורים אחרים. הפעילות המגוונת כוללת חוגי אומנות ויצירה, די ג'י, מקהלה וכן חדר מחשבים, שמספק מענה דל לכל אותם הילדים שאין להם מחשב בבית. במועדון פועל צוות של שישה מדריכים בוגרים, כאשר שלושה מהם בני העדה ואחד מהם הוא גם המנהל של המועדון. הפעילות מתבצעת ברוח דמוקרטית, תוך כדי הענקת תשומת לב אישית והבנת הצרכים של אותם בני הנוער.

כ-170 בני נוער מהעדה בכיתות מ-ז' עד י"ב מוצאים מקום מפלט ממה שטומנים להם רחובות העיר וכן רוכשים חברים וקישורים חברתיים. בין היתר מתמקדת פעילות המועדון בזהות היהודית של בני הנוער, עמדה בתוך החברה הישראלית וכחלק אינטגראלי ממנה ורכישת מימניות חברתיות.

בנוסף, מבצעים במועדון פעילות לילדי הרובע בכיתות ג'-ו'. המדריכים הינם בני העדה שמדריכים כ-60 ילדים שאינם בני העדה. הערך המוסף הוא יצירת אינטגרציה בין עדתית, רכישה ופיתוח רגשי אחריות בכל הנוגע לפעילות זו.

על פי טענת נציגי המועדון, עיריית אשדוד מתכוונת לסגור את המועדון בטענה שאין מספיק אינטגרציה של בני הנוער מהעדה עם שאר החברה. מנגד טוענים במועדון שדבר זה אינו נכון ביסודו כיוון שבבית הספר בו לומדים החניכים הכיתות מעורבות, והם מוצאים את עצמם הרבה פעמים בתור "מיעוט" בכיתה. עוד טוענים במועדון שלמרבית בני הנוער יש גם חברים שאינם אתיופים. עוד טוענים במועדון, שבמידה ויסגרו את המועדון, סביר להניח שרבים מאותם בני הנוער לא יגיעו למתנ"סים וימצאו את עצמם מסתובבים ברחובות בחוסר מעש.

עיריית אשדוד מתקצבת חלק מן הפעילות של המועדון וכן את החזקת המבנה. שאר התקציב משולם על ידי משרד החינוך.

עוד מציינים במועדון את האכזבה הרבה של בני הנוער מכוונת העירייה ומבטיחים למחות על עצם לקיחת "בית שהם אינם נבלעים בתוכו, אלא יוצאים ממנו לחברה". הם מציינים שישמחו לשבת ולחשוב על דרכים יצירתיות לשלב בפעילות המועדון גם נערים ונערות שאינם בני העדה, זאת מתוך הבנת החשיבות שבאינטגרציה. נציגי המועדון: "אנחנו באמת חוששים למה שיקרה עם חניכינו במידה והמועדון לא ייפתח בתחילת שנת הפעילות הקרובה. הסבירות שהם ילכו למתנ"ס השכונתי לא גבוהה במיוחד, בטח שלא בכמויות שבהן הם מגיעים למועדון. בתקופה הקרובה אמורה להתקיים ישיבה סופית שתחליט מה יקרה בנדון- בכוונתנו להגיע אל רחבת העירייה סמוך לישיבה ולמחות ביחד עם החניכים".

מעיריית אשדוד נמסר בתגובה: "המדובר הוא במועדון לעולי אתיופיה המופעל במהלך 3 השנים האחרונות מכספי "הפרויקט הלאומי". בשל צמצומים בתקציביהם, ביקשו נציגי הפרויקט הלאומי מעיריית אשדוד לעזור להמשך הפעלתו של המועדון. הממונה על החינוך בעירייה, מר יהודה פרנקל, סבר שנכון יהיה לספח את המועדון לאחד המתנ"סים בעיר – תוך אפשרות לחוגים בחינם - במטרה ליצור אינטגרציה בקרב מבקריו, עם אוכלוסיות נוספות. לעניין זה קיימות דעות שונות בקרב העדה האתיופית, כאשר חלק מנציגיה, המקיימים קשר ישיר עם הממונה על החינוך שותפים לתפיסה זו ואילו חלק אחר דוגל בהמשך ההפעלה המקורית. משכך, מצוי העניין בחשיבה נוספת והחלטה סופית תינתן כבר בשבועות הקרובים".

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה