תושב אשדוד נעצר בחשד שהעסיק והלין שב”ח במשך שמונה חודשים במפעל
המשטרה טוענת כי תושב אשדוד בשנות ה-50 לחייו העסיק והלין שוהה בלתי חוקי תושב השטחים במשך חודשים ארוכים במפעל שבבעלותו. בית המשפט האריך את מעצרו, למרות טענות ההגנה כי מדובר באדם נורמטיבי ללא עבר פלילי שכלל לא מכיר את השב"ח
תושב אשדוד בשנות ה-50 לחייו נעצר השבוע בחשד להעסקה והלנה של שוהה בלתי חוקי במפעל שבבעלותו, כאשר על פי החשד מדובר בתקופה ממושכת של כשמונה חודשים.
בדיון שהתקיים בבית משפט השלום באשקלון טענה המשטרה כי השוהה הבלתי חוקי, תושב יהודה ושומרון, נעצר אף הוא ומסר בחקירתו כי עבד ולן בעסק השייך לחשוד במשך חודשים ארוכים. עוד נטען כי השב”ח מסר לחוקרים פרטים מוכמנים על מקום עבודתו ומגוריו, אשר תואמים לכאורה את עסקו של החשוד.
נציג המשטרה ציין בדיון כי החקירה נמצאת בראשיתה וכי נדרשות עוד כעשר פעולות חקירה. לדבריו, חלק מהפעולות עלולות להיות משובשות אם החשוד ישוחרר ממעצר.
מנגד, סנגורו של החשוד, עו"ד דני שמואל, טען כי מדובר באדם נורמטיבי, בעל עסק ומשפחה, אשר מסר גרסה מלאה לחוקרים. לדבריו, השוהה הבלתי חוקי כבר נמצא בידי המשטרה ולכן אין הצדקה להמשך המעצר. עוד טען כי ניתן היה לבחון חלופת מעצר במקום להותיר את החשוד מאחורי סורג ובריח.
השופטת דורית בונדה קבעה בהחלטתה כי קיים חשד סביר לביצוע העבירות המיוחסות לחשוד וכי קיימות עילות מעצר של חשש לשיבוש הליכי חקירה ומסוכנות. בהחלטה צוין כי על פי חומר החקירה, החשוד העסיק לכאורה את השוהה הבלתי חוקי במשך חודשים ארוכים, בתקופה שבה המצב הביטחוני רגיש.
עוד ציינה השופטת כי אף שלחשוד אין עבר פלילי, קיים נגדו כתב אישום תלוי ועומד בעבירות איומים ותקיפה.
בסיום הדיון האריך בית המשפט את מעצרו של החשוד עד ליום 22 ביוני, לצורך המשך החקירה, וזאת במקום ששת הימים שביקשה המשטרה מלכתחילה. לאחר ערעור בבית המשפט המחוזי, קוצרה הארכת המעצר עד לתאריך 21.6 לצורך המשך החקירה.
