תושב אשדוד בין הנתבעים בפרשת אתר "סדרות" הפיראטי
05.08.23 / 04:24
על פי כתב התביעה, הנתבע מאשדוד נתן למפעילי האתר הפיראטי שירותי אחסון בישראל. על האתר צוין בתביעה: "מדובר במערכת עבריינית משומנת העוסקת בהקלטה, הפצה, סליקת כספים תוך הלבנתם והעלמתם מרשויות המס, ניצול קטינים וכל זאת תוך פגיעה בזכויות היוצרים הישראליים"
המאבק של ענקיות השידור בישראל נגד אתר "סדרות" הפופולארי עולה שלב עם הגשת תביעה נגד 14 אנשים החשודים במעורבות באופן ישיר בתפעול האתר הפיראטי, ביניהם תושב אשדוד החשוד שנתן לכאורה למפעילי האתר שירותי אחסון בישראל.
התביעה הוגשה על ידי ארגון זיר"ה שהקימו ענקיות השידור yes ,HOT, יונייטד, סוכנות ADD, צ'רלטון ועוד במטרה להגן על זכויות יוצרים, זאת לאחר מבצע חקירות מאומץ של הארגון, שכלל שימוש באמצעים טכנולוגיים ואנשי סייבר, במטרה אחת - להוריד את האתר מהאוויר.
מכתב התביעה עולה כי מדובר לכאורה בארגון פלילי שמעסיק עשרות עובדים ומתנדבים, מגלגל עשרות מיליוני שקלים, מתנהל כמו מכונה משומנת ונהנה מאהדה ציבורית רחבה.
"מדובר במערכת עבריינית משומנת העוסקת בהקלטה, הפצה, סליקת כספים תוך הלבנתם והעלמתם מרשויות המס, ניצול קטינים וכל זאת תוך פגיעה בזכויות היוצרים הישראליים" – צוין.
עוד בכתב התביעה מפורט המבנה הארגוני של האתר שבראשו עומד כמעין מנכ"ל בפועל, בעלי חוות שרתים, מתכנתים (חלקם קטינים), עורכי תוכן, מקליטי סדרות וסרטים מ-yes ומ-HOT וגם משירותי סטרימינג כמו נטפליקס ודיסני פלוס.
עוד בארגון פועלים משווקים ומנהלי קהילות ברשתות החברתיות, וגם בני נוער בעלי ידע במטבעות דיגיטליים, שממירים את דמי המנוי שמועברים אליהם בשקלים דרך אפליקציית ביט - למטבעות קריפטו - כך על פי כתב התביעה.
אתר "סדרות טיוי" הוא כאמור אחד האתרים הפופולאריים בישראל לצפייה ישירה בסדרות. לאתר כ-975 אלף משתמשים רשומים, ולפי ההערכות כ-10 אלפים מנויים משלמים. התשלום נקרא "תרומה" והסכום הממוצע הוא כ-50 שקל לחודש, כלומר הכנסה של כ-6 מיליון שקלים בשנה רק ממנויים.
מדובר באחד האתרים הפופולריים ביותר ברשת בישראל ובכאב ראש רציני לגופי שידור כמו yes ו-HOT.
על פי כתב התביעה, חברת חקירות סייבר אירופאית שנשכרה לצורך החקירה נגד האתר מצאה כי כספי "התורמים" מועברים בתחילה לארנק דיגיטלי חדש שאין בו הרבה פעילות, וממנו מועברים מיד לארנק דיגיטלי אחר, שהיתרה בו עמדה במועד החקירה על כ-17 מיליון דולר.
במקביל להגשת כתבי התביעה הצליחו בזיר"ה לשתק השבוע את פעילות האתר לאחר שורה של מבצעים, חלקם ממש חובקי עולם, שבהם אותרו השרתים של סדרות בחו"ל, וגם בישראל. מנגד מנהלי האתר לא יושבים בחיבוק ידיים ומגיבים לפעולות שמבוצעות במטרה לפגוע באתר לטענתם.
בהודעה שהתפרסמה בפייסבוק לפני ימים אחדים, צוין כי האתר פועל במתכונת חלקית עבור מנויים בלבד וכי רוב התוכן אינו זמין, כאשר הצפי לחזרה מלאה של רוב התכנים בעוד כחודש."אנחנו לא מקבלים תשלום עד להודעה חדשה" – עוד נכתב. "מי שמתעקש וכן רוצה לשלם ולסייע לנו בפעילות האתר מוזמן לפנות לנציג התשלומים".
בציוץ שהעלה האתר לפני כמה חודשים תחת שם המשתמש "אלי כהן", נכתב: "העם רוצה צפייה חופשית. לאחרונה זיב"ה פנו לרשויות החוק בארה"ב בבקשה לקבלת סיוע לסגור את אתר סדרות טיוי, מתוך מטרה להפוך את הצופים בישראל לצרכנים שבויים של יס והוט. תאגידי טלוויזיה מונעים מהאוכלוסיות החלשות את האפשרות לצפות בתכני תרבות".