שוהים בלתי חוקיים מחלחול נתפסו בדירה באשדוד – בית המשפט האריך את מעצרם
26.04.26 / 08:20
שני תושבי חלחול שביהודה ושומרון אותרו בדירה בעיר ללא אישורי כניסה לישראל. השניים הודו כי הגיעו לעבוד באשדוד, ובית משפט השלום בבאר שבע האריך את מעצרם לאחר שקבע כי קיים חשד סביר נגדם וכי לשניהם עבר רלוונטי בעבירות דומות
שני שוהים בלתי חוקיים, תושבי חלחול בגילאי 35 ו-38, נעצרו באשדוד לאחר דיווח שהתקבל במוקד 100 של המשטרה על נוכחות שוהים בלתי חוקיים בעיר.
על פי המשטרה, ניידת שהגיעה למקום איתרה את השניים בתוך דירה בעיר. בבדיקת השוטרים התברר כי אין ברשותם אישורי כניסה או שהייה בישראל. במהלך חקירתם הודו השניים כי הגיעו לעבוד באשדוד.
בדיון שנערך בבית משפט השלום בבאר שבע ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בחמישה ימים לצורכי חקירה. נציג המשטרה ציין כי לשניים עבר פלילי רלוונטי: לאחד הרשעה קודמת בגין כניסה לישראל שלא כחוק, ולשני עבירות על חוק הכניסה לישראל, התחזות וזיוף.
סנגורם של החשודים טען כי מדובר בעבירת שהייה בלתי חוקית בלבד, ללא עבירות נלוות, וכי אין הצדקה להמשך מעצרם לצורך חקירת צד שלישי הקשור לדירה שבה נמצאו.
השופטת עדי אייזדורפר קבעה בהחלטתה כי קיים חשד סביר הקושר את השניים לעבירות המיוחסות להם, בין היתר על סמך הודאותיהם. עוד ציינה כי מתקיימת עילת מעצר מסוג מסוכנות וכי חלק מפעולות החקירה מחייבות את המשך מעצרם. בהתאם לכך, הוארך מעצרם עד ליום 27 באפריל בשעה 13:30.
בנוסף מתחה השופטת ביקורת חריפה על האיחור בהבאת העצורים לדיון, לאחר שהובאו לבית המשפט סמוך לחצות, שעות רבות לאחר צאת השבת. היא הורתה ליחידת נחשון להסביר בתוך חמישה ימים את הסיבה לאיחור החריג.
