שני רכבים הוצתו באשדוד - החשד: סכסוך גירושין שהידרדר לאש
01.04.26 / 08:50
שני כלי רכב עלו באש באישון לילה בעיר, לאחר שאחד מהם הוצת והאש התפשטה לרכב נוסף • במשטרה חושדים כי הרקע לאירוע הוא סכסוך בין בני זוג בהליכי גירושין • החשוד מכחיש כל קשר וטוען כי כלל לא שהה בעיר בזמן האירוע
אירוע הצתה חמור התרחש בלילה שבין שני לשלישי באשדוד, כאשר שני כלי רכב עלו באש - לאחר שעל פי החשד אחד מהם הוצת והלהבות התפשטו לרכב נוסף שעמד בסמוך.
כוחות משטרה שהוזעקו למקום בעקבות דיווח למוקד 100, איתרו את שני הרכבים כשהם בוערים וכוחות כיבוי פעלו לכיבוי הרכבים הבוערים. מהחקירה הראשונית עלה כי מדובר באירוע מכוון, כאשר החשד המרכזי מופנה כלפי בן זוגה של בעלת הרכב - עמה הוא מצוי בהליכי גירושין.
לפי גרסת המשטרה, החשוד אותר בהמשך בתל אביב והובא לחקירה, שם הכחיש את המיוחס לו וטען כי כלל לא היה באשדוד בזמן ההצתה. עם זאת, החוקרים מצביעים על אינדיקציות ראשוניות הקושרות אותו לאירוע, בהן עדויות וממצאים שנאספו בזירה.
בדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום באשקלון צוין כי החשד נגדו קיים אך אינו ברף גבוה בשלב זה. לצד זאת, הודגש כי מדובר בעבירה חמורה וכי יש לאפשר למשטרה להשלים פעולות חקירה נוספות, לרבות בדיקת גרסאות הצדדים ועימות ביניהם .
עוד עלה בדיון כי המתלוננת לא ראתה בפועל את ההצתה, אך קשרה את החשוד לאירוע. מנגד, טען החשוד כי דווקא היא זו שפגעה בעבר ברכבו, במסגרת הסכסוך ביניהם, ולדבריו שלחה עבריינים לפנצ'ר את גלגלי רכבו.
בית המשפט הורה על הארכת מעצר קצרה לצורך המשך החקירה, תוך שהוא מציין כי במקרים מסוג זה, סכסוכי גירושין עלולים לעיתים להוביל להאשמות הדדיות, ויש לבחון את הראיות בזהירות.
החקירה נמשכת.
צילום: ארכיון
