כתבי אישום נגד אייל נגר ומאור עזריאל בפרשת השליחויות באשדוד - תיעוד מרגעי המעצר של נגר בפרשה
06.10.26 / 13:46
פרקליטות מחוז דרום הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתבי אישום חמורים נגד אייל נגר מאשדוד ומאור עזריאל מרמלה. על פי האישומים, השניים פעלו לביסוס שליטה בענף משלוחי המזון באשדוד באמצעות איומים, הטלת אימה ופגיעה במתחרים. החקירה הסמויה נמשכה יותר משנה ובמהלכה הפעילו ימ"ר לכיש והמשמר הלאומי סוכנים סמויים ואף הקימו חברת משלוחים פיקטיבית. לנגר מיוחסות אלפי עבירות ופעולות ברכוש אסור בהיקף של מיליוני שקלים
פרשת "מרוץ שליחים", שנחשפה בחודש אוגוסט האחרון לאחר חקירה סמויה ממושכת של ימ"ר לכיש והמשמר הלאומי של מג"ב, מגיעה לשלב כתבי האישום: פרקליטות מחוז דרום הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתבי אישום נגד אייל נגר, בן 40 מאשדוד, ומאור עזריאל, בן 35 מרמלה.
לשניים מיוחסות שורה ארוכה של עבירות, ובהן סחיטה באיומים, גביית דמי חסות, קשירת קשר לביצוע פשע, עבירות מס, הלבנת הון, השמדת ראיות וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
על פי כתב האישום, עזריאל הקים בסביבות שנת 2018 את חברת השליחויות "מר משלוח". החל משנת 2019, נטען, נגר – אשר על פי הפרקליטות נתפס בציבור כדמות המרכזית והמובילה בקבוצה עבריינית אלימה שפעלה באשדוד ובסביבתה – כפה על עזריאל להעניק לו ולבני משפחתו שירותי משלוחים ללא תמורה.
במשך שנים, כך נטען, ביצעו שליחי החברה עבור נגר ובני משפחתו משלוחים ומשימות אישיות, לרבות איסוף, העברה ומשיכת כספים.
לפי האישום: משנת 2023 הפכו השניים לשותפים
על פי כתב האישום, בשנת 2023 חל שינוי ביחסים בין נגר לעזריאל. נגר הציע לעזריאל לצרפו כשותף בעסק, כאשר תפקידו יהיה להשתמש במעמדו ובמוניטין שצבר לצורך גביית חובות, צירוף בתי עסק לחברת השליחויות והרתעת מתחרים.
הפרקליטות טוענת כי עזריאל נענה להצעה, ומאותו שלב פעלו השניים יחד לביסוס שליטתם בענף המשלוחים באשדוד.
על פי האישום, במסגרת הפעילות פעלו השניים להטיל אימה על בעלי עסקים, שליחים ומתחרים, למנוע תחרות ואף להביא לסגירת קבוצות וואטסאפ ששימשו שליחים ובעלי עסקים שפעלו באופן עצמאי.
באחד המקרים המתוארים בכתב האישום נטען כי לאחר איומים שהופנו כלפי שליח שפעל באופן עצמאי, הוא סגר את קבוצת המשלוחים שהפעיל ובהמשך חדל לחלוטין מעיסוקו בתחום.
חברת משלוחים פיקטיבית וסוכנים בלב התשתית
החקירה הסמויה בפרשה נמשכה ממאי 2025 ועד אוגוסט 2026.
במהלך החקירה הפעילו ימ"ר לכיש והמשמר הלאומי סוכנים סמויים, שהציגו עצמם כשליחים וכבעלי עסק מתחרה. כחלק מהתרגיל החקירתי אף הוקמה חברה פיקטיבית בשם "עולם המשלוחים".
על פי כתב האישום, כאשר הסוכנים ניסו לפעול ולהתחרות ב"מר משלוח" באשדוד, הם נתקלו באיומים ובדרישות להפסיק את פעילותם.
בין היתר מיוחס לעזריאל כי אמר לאחד הסוכנים: "מי שנכנס לאוכל של הילדים שלי הוא מקבל טיל לאו לתוך הבית", ובמקרה אחר: "מי שפוגע לנו בטריטוריה תאמין לי הוא משלם את זה בדם".
באחת השיחות, כך נטען, צירף עזריאל את נגר לשיחה, וזה הבהיר לסוכן כי השניים שולטים בתחום משלוחי המזון בעיר וכי הוא עצמו פועל "מאחורי הקלעים".
תשלומים חודשיים, אייפונים וקורס יהלומים
כתב האישום מתאר גם את מערכת היחסים המורכבת בין נגר לעזריאל.
באחד המקרים נטען כי עזריאל חייב מסעדות שונות בכזב בכ־25 אלף שקל עבור משלוחים שבוצעו למעשה עבור נגר.
לאחר שהדבר התגלה, נטען, נקבע כי עזריאל ישלם למסעדות סכום של 400 אלף שקל, ומתוך חששו מנגר שילם לפחות 200 אלף שקל.
עוד נטען כי בעקבות אותו אירוע הגדיל נגר את התשלום החודשי שדרש מעזריאל – מ־10,000 שקל ל־15,000 שקל ובהמשך ל־20 אלף שקל בחודש.
בנוסף, על פי האישום, נדרש עזריאל לממן קורס יהלומים לבת זוגו של נגר ושני מכשירי אייפון בעלות של אלפי שקלים.
לעזריאל מיוחס גם כי לאחר גילוי הרישומים הכוזבים ביקש למחוק ממערכת המשלוחים את רישומי שנת 2025.
מיליוני שקלים ועבירות הלבנת הון
לצד עבירות הסחיטה והאיומים, מייחסת הפרקליטות לשניים גם עבירות כלכליות בהיקפים נרחבים.
לפי כתב האישום, לפחות משנת 2023 היה נגר בעלים סמוי בחברת "מר משלוח", כאשר השותפות בינו לבין עזריאל הוסתרה ולא דווחה לרשויות המס.
לנגר מיוחס ביצוע של כ־1,300 פעולות ברכוש אסור בהיקף של כ־7.7 מיליון שקל.
לעזריאל מיוחס כי רווחים בהיקף של כ־13.2 מיליון שקל, שעל פי האישום מקורם בעבירות, הוטמעו בחשבונותיו ובחשבונות חברת "מר משלוח". לאחר מכן, כך נטען, ביצע אלפי פעולות ברכוש אסור בהיקף של כ־27.8 מיליון שקל במטרה להסתיר ולהסוות את מקור הכספים.
עוד מייחסת הפרקליטות לעזריאל עבירות מס בגין השמטת הכנסות וניהול ספרי חשבונות כוזבים בשנים 2022–2026.
לפי הודעת המשטרה, כתוצאה מהעבירות המיוחסות לנגר התקבלו כספים בהיקף של יותר מ־2.3 מיליון שקל.
הפרקליטות: "הזכות להתפרנס הפכה לרשות שיש לקבל"
בבקשת המעצר עד תום ההליכים שהוגשה נגד נגר כתב עו"ד מוחמד סולימאן מפרקליטות מחוז דרום כי התמונה העולה מהאישומים היא של פשיעה מאורגנת שהשתלטה על ענף המשלוחים בעיר.
לדברי הפרקליטות, נגר רתם עסק לגיטימי ואת עובדיו לצרכיו והפך את הפחד מפניו לכלי שליטה שהניב כסף, שירותים וכוח.
עוד נכתב בבקשת המעצר כי תחת אותה שליטה, פתיחת עסק, ביצוע משלוח או ניסיון להתחרות הפכו לצעדים שעלולים היו לגרור איום או פגיעה, וכי "הזכות להתפרנס הפכה לרשות שיש לקבל, והסירוב לדרישותיו – לסיכון אישי".
בבקשת המעצר שהוגשה נגד עזריאל ציינה הפרקליטות כי אף שעל פי האישום הוא עצמו היה קורבן בחלק מהאירועים, אין בכך כדי להפחית מחומרת המעשים המיוחסים לו.
לדברי הפרקליטות, עזריאל פעל במשך שנים תחת חסותו של עבריין בכיר, הטיל אימה ופגע בפרנסתם של אנשים שביקשו לפעול ולהתפרנס בתחום השליחויות.
כתבי אישום ובקשת חילוט
באוגוסט 2026 עברה החקירה לשלב הגלוי, וכוחות גדולים של המשטרה פשטו על מספר יעדים ועצרו את החשודים.
עם השלמת החקירה וגיבוש התשתית הראייתית הגישה פרקליטות מחוז דרום את כתבי האישום נגד השניים.
לנגר מיוחסות, בין היתר, עבירות רבות של סחיטה באיומים, גביית דמי חסות, קשירת קשר לביצוע פשע, השמדת ראיה, עבירות מס, רישום כוזב במסמכי תאגיד והלבנת הון.
לעזריאל מיוחסות, בין היתר, עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, סחיטה באיומים, גביית דמי חסות, איומים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירות מס, הלבנת הון והשמדת ראיה.
לצד כתבי האישום ביקשה הפרקליטות מבית המשפט להורות גם על חילוט רכושם של השניים.
החקירה נוהלה על ידי היחידה המרכזית של מרחב לכיש בשיתוף המשמר הלאומי של מג"ב.
