פרשת העוקץ הרומנטי - זה העונש על הונאת בת הזוג במאות אלפי שקלים
29.01.25 / 13:33

בית המשפט גזר את דינו של גבי גאון (63) שהואשם בכך שהוציא במרמה מבת הזוג שלו מאות אלפי שקלים, תוך שהוא מציג מצג שווא שהוא שותף בעסק לייצור משקאות חריפים. גאון הבטיח למתלוננת בתיק כי יתחתן איתה ושותפות בעסק לכאורה, כל זאת כדי להביא אותה שתמסור לו את הכסף. בכספים שלקח מהמתלוננת כיסה גאון את חובותיו בשוק האפור

בשנת 2020 נחשפה פרשת עוקץ רומנטי לאחר הגשת כתב אישום נגד גבי גאון מאשדוד - כתב האישום שהוגש לבית משפט השלום באשקלון באמצעות עו״ד ערן צרויה מייחס לגאון עבירה של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
מכתב האישום עולה כי גאון היה שותף בחברה לייצור משקאות חריפים, אך מכר את חלקו בחברה לשותפו לאחר שנקלע לחובות לשוק האפור.
במרץ 2019 ניהלו גאון ול.ג. קשר רומנטי. עוד נטען כי בפגישה הראשונה ביניהם הציג גאון מצב שווא כלפי המתלוננת לפיו בבעלותו עסק לייבוא משקאות חריפים וכי הוא בעל נכסים רבים.
במהלך הקשר, כך לפי כתב האישום, הוא הבטיח למתלוננת כי יעניק לה חלק בעסק וכי היא ״תהייה שותפתו בעסק״ על אף שידע כי ״מדובר בהבטחות שווא שאין באפשרותו לקיימן״ בנוסף גאון הבטיח למתלוננת מספר פעמים, על פי הנטען, כי בקרוב יתחתנו וכי העסק יפרנס אותם. ואף הציג לה לכאורה מסמכים הנושאים את שם העסק והסיע אותה למושב שתולים, שם הראה לה כביכול מחסן של העסק שבבעלותו וכי בעקבות מצג השווא שגאון הציג למתלוננת הוא קיבל ״במרמה, סכומי כסף שונים בסך 300,000 שקלים בהם השתמש לכיסוי חובותיו ב׳שוק האפור׳״, כשהמתלוננת סבורה כי היא משקיעה בעסק שיפרנס אותם בעתיד. הסכום הועבר אליו באמצעות מזומן, צקים, העברות בנקאיות והכל תוך מצג שווא וטענות שקריות כביכול לפיהן הכספים דרושים לטובת העסק בלבד.
כתב האישום מפרט את הפעמים אשר המתלוננת העבירה לו כספים. בין היתר נטען כי גאון שיכנע את המתלוננת ליטול הלוואה בבנק בסך 200,000 שקלים ולהעביר אליו. עוד הוא סיפר לה ששותפים שהשקיעו בעסק כסף דורשים לאלתר את הכסף בחזרה לצורך חתונת בנם, וסיפר לה כי הוא מאויים על ידם וכי הוא לא יכול לקחת הלוואה מהבנק היות ועליו להחזיר הלוואה קודמת.
בשלב מסוים, כך נטען בכתב האישום עלה חשדה של המתלוננת כי רומתה בידי גאון ופנתה אליו והתעמתה איתו. גאון התוודה בפניה והבטיח כי ישיב לידה את כל הכספים שנטל ממנה במרמה.
״הנסיבות המחמירות אשר שזורות במעשי קבלת הכספים מהמתלוננת, הן הניצול המתמשך של האמון שנתנה הנאשמת בנאשם (גאון) שהיה בן זוגה, הלקיחה החוזרת ונשנית של כספים במרמה בסכומים שהלכו וגדלו. היקף פעולות הרמייה וההונאה שביצע הנאשם על מנת לקבל את מבוקשו תוך ניצול מכוער של המתלוננת והותרתה בקשיים כלכליים וחובות כלפי הבנק״ - נכתב בכתב האישום.
עסקת הטיעון וגזר הדין של גבי גאון
בחודש פברואר 2024 הורשע גאון במסגרת הסדר טיעון בהליך גישור בעבירה של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
בשלב הטיעונים לעונש העידה המתלוננת בתיק, ואמרה לבית המשפט כי במשך חמש השנים האחרונות חייה נהרסו, היא עברה השפלה נפשית כשהבינה שהעסק שתואר לה לא קיים, לטענתה עונש של מאסר בעבודות שירות הוא עונש קל.
הפרקליטות ציינה בשלב הטיעונים לעונש כי הנאשם סיים לשלם את הפיצוי למתלוננת, כפי שהוסכם בהסדר הטיעון, פיצוי בסך 150 אלף שקל (סכום ההונאה היה כפול). על פי הסדר הטיעון, הפרקליטות ביקשה להטיל על גאון עונש של 6 חודשי מאסר שירוצו בדרך של עבודות שירות.
סניגורו של הנאשם אמר בשלב הטיעונים לעונש כי עברייני מרמה מבצעים את המעשים שוב ושוב פעם אחר פעם. "הנאשם אינו עבריין מרמה טיפוסי שכן במקרה דנן מדובר בנאשם בן 60 נעדר עבר פלילי, מדובר באירוע נקודתי ומאז האירוע חלפו 4 שנים ולא נפתחו נגדו תיקים", טען הסניגור.
הסניגור ביקש להטיל על מרשו עונש מאסר על תנאי, הן כיוון שגאון השיב למתלוננת מחצית מהכסף, וכן מהעובדה כי הנאשם סובל מבעיות רפואיות.
השופט צבי פורר מבית המשפט באשקלון, ציין בגזר הדין: "העונש לו עותרת המאשימה הינו עונש סביר ההולם את נסיבות ביצוע העבירה ומתחשב כמובן בעובדה שהנאשם השיב את מחצית הסכום. אתחשב מעט לקולה לנוכח השבת הסכומים ולאור מצבו הרפואי".
בית המשפט גוזר על גאון 4 חודשי מאסר בפועל שירוצו בדרך של עבודות שירות במתנ"ס באשדוד, 6 חודשי מאסר על תנאי, פיצוי למתלוננת בסך של 150 אלף שקל (שכבר הועברו למתלוננת).
