פקיד בשירות התעסוקה באשדוד ורופאה הורשעו בעבירות שוחד
05.10.21 / 15:33
עפ"י כתב האישום, הנאשמת נטליה קמינסקי קיבלה כסף מדורשי עבודה ונתנה שוחד למיכאל גולדברג, עובד שירות התעסוקה באשדוד, כדי להבטיח קבלת קצבאות אבטלה תוך הסרת מגבלות וחסמים ביורוקרטיים, וזאת בניגוד לחוק. הפרקליטות הודיעה לבית המשפט כי תעתור ביחס לשניהם לעונש מאסר בפועל של 11 חודשים וקנס
בית המשפט המחוזי בב"ש הרשיע היום את פקיד השמה וייעוץ בלשכת התעסוקה באשדוד, מיכאל גולדברג, בביצוע עבירות רבות של לקיחת שוחד מדורשי עבודה. יחד איתו הורשעה נטליה קמינסקי בריבוי עבירות של תיווך לשוחד.
השניים הודו במסגרת הסדר טיעון כי קשרו קשר וקיבלו כספים ומתנות מדורשי העבודה בלשכת התעסוקה בהיקף של כ-35 אלף ש"ח.
על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד רוית מרום מפרקליטות מחוז דרום, במסגרת תפקידו בלשכת התעסוקה ובתמורה לשוחד, גרם גולדברג לכך שלא תוצע לדורשי העבודה עבודה מתאימה במהלך תקופת זכאותם לדמי אבטלה.
במסגרת הקשר עם קמינסקי ולשם קידומו, זו פעלה בחלק מהמקרים לכך שדורשי העבודה לא יישלחו לכל עבודה מתאימה בתקופת זכאותם לדמי אבטלה על ידי כך שדאגה שלא תמצא עבורם עבודה מתאימה, וזאת בתמורה לסך של 500 ש"ח בעבור כל חודש מתקופת הזכאות.
קמינסקי הנחתה את דורשי העבודה שאם ברצונם שלא להישלח לעבודה מתאימה בתקופת זכאותם, עליהם להגיע ביום ההתייצבות אשר נקבע להם בלשכת התעסוקה, להניח את אצבעם במכשיר ה"התייצבומט", לקחת בידיהם את הפתק המונפק ממנו, ולסור חזרה לביתם, גם במידה שההנחיה על גבי הפתק מורה להם להגיע לדלפק הפקיד המטפל.
בטרם השלכתם את הפתק, הונחו דורשי העבודה על ידי קמינסקי לצלם לה באמצעות אפליקציית ה"וואטסאפ" את הפתק באופן שפרטיהם יופיעו בו בבירור.
את הפתק העבירה קמינסקי לגולדברג, אשר איתר את פרטיהם של דורשי העבודה במערכת הממוחשבת וערך בה רישומים כוזבים בכך שסימן במערכת הממוחשבת כי דורשי העבודה הגיעו ללשכת התעסוקה והתייצבו בפני פקיד מטפל, זאת למרות שידע כי דורשי העבודה כלל לא התייצבו בפני פקיד מטפל, וכל זאת בתמורה לכספי שוחד.
בחלק מן המקרים, הנחתה קמינסקי את דורשי העבודה, לפנות לפקיד מטפל, במידה שגולדברג נעדר מעבודתו באותו היום, או מכל סיבה אחרת, אשר לא מאפשרת לה להעביר לו את פרטיהם במעמד ההתייצבות.
עוד הסבירה קמינסקי לדורשי העבודה, כי במקרה בו יופנו לעבודה מתאימה תטפל בכך באופן אשר בו לא יצטרכו להגיע לראיון עבודה וזאת בתמורה לשוחד.
במקרים בהם הופנו דורשי העבודה לראיון עבודה על ידי פקיד מטפל אחר, סימן גולדברג במערכת הממוחשבת כי דורשי העבודה אינם מתאימים לעבודה אשר אליה הופנו על ידי הפקיד המטפל וזאת על מנת להימנע מקבלתם של דורשי העבודה לעבודה מתאימה, וכל זאת בתמורה לשוחד.
חלק ניכר מהכספים והמתנות אשר קיבלה קמינסקי, היא העבירה לגולדברג. עקב הרישומים הכוזבים, קיבלו דורשי העבודה קצבאות להן לא היו זכאים.
בכתב האישום צוין כי קמינסקי, "ב-24 הזדמנויות שונות, קיבלה כסף מדורשי העבודה על מנת לתת שוחד לגולדברג וזה, בלפחות 15 הזדמנויות שונות, לקח שוחד בעד פעולה הקשורה בתפקידו".