עליית מדרגה מדאיגה במאבקים בעולם התחתון באשדוד - במשטרה עדיין לא עצרו חשודים
23.03.25 / 09:09

שני אירועים חמורים מאוד שהתרחשו בהפרש של שבוע - מטעני חבלה שהונחו צמוד לדירות בעיר כשאחד מהם התפוצץ וגרם לנזק כבד, במשטרה עדיין לא עצרו חשודים בשני האירועים. מדובר בעליית מדרגה שהייתה יכולה להביא לפגיעה בחיי חפים מפשע

בלילה שבין רביעי לחמישי התפוצץ מטען חבלה עוצמתי שהוצמד לדירה של מוכר למשטרה בכיכר סיגל ברובע ה'. בנס גדול לא היו נפגעים באירוע. המטען הונח בקומה השניה וגרם לנזק כבד במבואת הכניסה לדירות במקום והמשטרה פתחה בחקירת האירוע החמור - שמהווה עליית מדרגה משמעותית.
שבוע קודם לכן, בקומה ה-12 בבניין מגורים ברחוב עוזי חיטמן במע"ר דרום, המשטרה הצליחה לנטרל בזמן מטען חבלה שהונח בצמוד לדירה במקום. גם פה מדובר בעליית מדרגה משמעותית, כאשר לא היה צריך הרבה כדי שהמטען יתפוצץ, יגרום לנזק וחס ושלום גם לנפגעים.
במשטרה רואים את אירועים אלה בחומרה רבה, והקצו משאבים רבים לחקירת האירועים האלימים - אך עד לרגע זה טרם נעצרו חשודים.
בתקופה האחרונה הצליחו במשטרה לאתר לבנות חבלה במחסן בעיר, גם אם מדובר בסיכול שקרה לגמרי במקרה, עדיין חומרי החבלה נוטרלו בטרם נעשה בהם שימוש. בנוסף נתפסו חשודים שהובילו רימוני רסס להתחמשות ארגוני הפשיעה באיזור.
גם קבלן ביצוע של ארגוני הפשיעה, שבין השאר פעל באיזור אשדוד, נעצר על ידי ימ"ר לכיש - אך כל אלה לא עצרו את המאבקים הקשים בעולם התחתון באיזור.
צילום: ארכיון
