עלייה במספר הנפגעים קשה ואנוש מאופניים וקורקינטים חשמליים ב-2022
17.08.22 / 15:22
לפי המרכז הלאומי לחקר טראומה ורפואה דחופה, חלה עלייה של 11% בכמות הנפגעים עם פגיעת ראש משמעותית בקרב רוכבי אופניים וקורקינטים חשמליים. ד"ר מורן בודס, מנהל המרכז: "רוכבי אופניים וקורקינטים חייבים לציית לחוקי התנועה, לחבוש קסדה תקנית ולעמוד בכל הוראות החוק"
היום (ד') פרסם מכון גרטנר, המרכז הלאומי לחקר טראומה ורפואה דחופה שבמרכז הרפואי שיבא, את סיכום נתוני ההיפגעות מאופניים וקורקינטים חשמליים בישראל לחציון הראשון של שנת 2022.
על פי הנתונים, בתקופה הזו אושפזו 82 נפגעים עם פגיעת ראש משמעותית, נתון הגבוה ב-11% מזה של החציון הראשון של 2021. בפרט, חל גידול של 22% במספר רוכבי הקורקינט החשמלי שסבלו מפגיעת ראש משמעותית.
בדומה לשנים האחרונות, בחציון הראשון של שנת 2022 עמד אחוז הנפגעים קשה ואנוש על כ-16% מכלל הרוכבים המאושפזים עקב תאונות עם אופניים או קורקינט חשמליים. באופן כללי, מסתמנת מגמת עלייה במספר הנפגעים קשה ואנוש בחציון הראשון של השנה, לאורך השנים.
מסכימת כלל המאושפזים בחציונים הראשונים של שנים 2013-2022 עולה כי 374 (81%) מהנפגעים קשה ואנוש הם רוכבי אופניים חשמליים ו-90 (19%) הם רוכבי קורקינטים חשמליים.
ד"ר מורן בודס, מנהל המרכז הלאומי לחקר טראומה ורפואה דחופה: "על אף הירידה הקלה במספר הפצועים שאושפזו בחציון הראשון של שנת 2022 (ביחס לתקופה המקבילה אשתקד), אנחנו ממשיכים לראות מגמות מדאיגות בהיפגעות רוכבי כלים חשמליים זעירים, בפרט קורקינטים".
"בשנים האחרונות, כמעט אחד מכל חמישה פצועים שמגיעים למערך האשפוז הוא פצוע קשה או אנוש" – הוסיף ד"ר בודס. "רוכבי אופניים וקורקינטים חייבים לציית לחוקי התנועה, לחבוש קסדה תקנית ולעמוד בכל הוראות החוק בזמן השימוש בכלים אלה".