[object HTMLHeadingElement]

עליה במספר הילדים שנכווה ממים רותחים - במשרד הבריאות יצאו בקמפיין הסברה (וידאו)


להאזנה לתוכן:

שני ילדים קטנים באשדוד טופלו על ידי אנשי ההצלה בעיר, בהפרש של שעות בודדות בין המקרים, לאחר שנכוו ממים רותחים. לאחרונה מסתמנת מגמת עליה במספר הילדים הנפגעים ממים רותחים שגורמים להם כוויות קשות - ובמשרד הבריאות החליטו לצאת בקמפיין הסברה לציבור

מיחם מים רותחים - אחד הגורמים לכוויות אצל ילדים (צילום: אשדוד נט)
מיחם מים רותחים - אחד הגורמים לכוויות אצל ילדים (צילום: אשדוד נט)
מתנדבי רפואת חירום של איחוד הצלה מסניף אשדוד וצוותים של מד"א הוזעקו אמש לרחוב הפלמ"ח בעיר בעקבות דיווח שהגיע  כוויות. כוחות ההצלה העניקו טיפול רפואי ראשוני לילד כבן שנה וחצי במצב קל עם כוויות בגפיו התחתונות. לאחר שנשפך עליו מים רותחים מקומקום. 

והבוקר שוב: כוחות ההצלה הוזעקו בסביבות השעה 06:00 לרחוב אבא הלל סילבר באשדוד בעקבות דיווח  על כוויות. החובשים העניקו טיפול רפואי ראשוני לתינוקת כבת חצי שנה במצב קל עם כוויות בפלג גוף עליון לאחר שנשפך עליה תה רותח. 

שני מקרים אלה מצטרפים למקרים נוספים עליהם אנו מדווחים פעמים רבות מידי באתר אשדוד נט. גם ברמה הארצית מזהים במשרד הבריאות עליה במספר הילדים שנפגעים כתוצאה מפגיעת מים חמים. בעקבות ריבוי המקרים (אלפי מקרים בשנה), במשרד הבריאות יצאו בקמפיין הסברה בניסיון למנוע את הפגיעה הבאה בילדים.

קצת נתונים סטטיסטיים על אירועי כוויות בילדים:


כוויות היא אחת מההיפגעויות השכיחות בעונה החורף, וקבוצת הגיל בסיכון הגבוה ביותר היא תינוקות ופעוטות מגיל לידה ועד 4, המהווים 78.1% מנפגעי הכוויות. בכל שנה מגיעים אלפי ילדים עם כוויות בדרגות שונות לבתי החולים . למרות הנטייה של רובנו לחשוב כי הבית הוא המקום הבטוח ביותר עבור ילדינו, מתברר כי 84% ממקרי הכוויה מתרחשים בבית - לרוב במטבח או בסלון.

מבדיקה שנעשתה התברר כי 70% מהילדים אשר אושפזו בגין כוויה, היו בקרבת מבוגר או במרחק ראייה ממנו. המשמעות היא כי הבעיה אינה בהשגחה אלא דווקא במניעה. הרחקת מקור הסכנה מילדים צעירים היא הדרך הבטוחה ביותר למנוע כוויות.

פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות ויו"ר התוכנית הלאומית לבטיחות ילדים: "רוב הכוויות אצל ילדים קטנים נגרמים מנוזל חם, מכיוון שעור התינוקות מאוד דק, נוזל חם שנשפך עליו עלול לחדור לשכבות הפנימיות של העור יחסית בקלות ובמהירות ולגרום לפגיעה חמורה, שתגרור אחריה טיפולים קשים וכואבים לאורך שנים, ואף עלולה לגרום לצלקות פיזיות ונפשיות לעד. ניתן למנוע את מרבית הכוויות באמצעות שמירה על כללי בטיחות פשוטים".

ההנחיות למניעת כוויות אצל ילדים:

• מרחיקים מישג ידם של ילדים סירים חמים וספלים עם שתייה חמה: לא מניחים ספל על שולחן נמוך, בקצה השולחן או בקצה השיש. לא מניחים סיר עם תבשיל חם על הרצפה.
• לא מחזיקים תינוק על הידיים בזמן הבישול או בעת שתיית משקה.
• יש להרחיק מיחם וקומקום מקצה השיש כדי למנוע משיכתם על ידי הפעוט.
• בעת הבישול רצוי להשתמש בלהבות האחוריות של הכיריים ובכל מצב יש להפנות את ידיות כלי הבישול לכיוון הקיר.
• משתמשים באמצעי חימום ללא אש גלויה. אמצעי החימום הבטוחים ביותר הם מזגן או רדיאטור.
• יש להתקין בברזי הבית אמצעי להגבלת טמפרטורה ל-49 מעלות צלזיוס.


 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות