עד 100 אלף שקל לתואר: הפדרציה היהודית תעניק מלגות ענק לסטודנטים מהפריפריה
08.06.22 / 08:38
הפדרציה היהודית של ניו יורק והאוניברסיטה העברית משיקים מסלול מלגות לסטודנטים מהפריפריה בתחומי המדעים, ההנדסה והקיימות. המלגות יינתנו לסטודנטים מרקע חברתי כלכלי נמוך, שהם דור ראשון להשכלה גבוהה ויש להם נתוני קבלה גבוהים. בשנה הקרובה יחולקו מלגות במכללה להנדסה סמי שמעון באשדוד, באוניברסיטה העברית, באוניברסיטת בן גוריון בנגב ומכון לב בירושלים
האוניברסיטה העברית והפדרציה היהודית של ניו יורק (UJA) הודיעו על השקת מסלול מלגות נדיבות במיוחד של עד 100 אלף שקל לתואר, במטרה לסייע לסטודנטים מהפריפריה להשתלב בתעשיית ההייטק - כך כפי שמפרסם שחר אילן, כתב "כלכליסט".
המלגות יוענקו לסטודנטים בתחומי מדעי החיים, הנדסה ומדעי המחשב, ביו־רפואה ותחומי הקיימות, אגרוטק ופודטק.
לדברי מנכ"ל המשרד הישראלי של הפדרציה של ניו יורק, שר הרווחה לשעבר איציק שמולי, תקציב המלגות יעמוד על כ־16 מיליון שקל לשנה והכוונה היא לחלק כ־500 מלגות בשנה ב־6-8 מוסדות. בשנה הקרובה יחולקו מלגות באוניברסיטה העברית, באוניברסיטת בן גוריון בנגב ובמכללות להנדסה סמי שמעון באשדוד ומכון לב בירושלים.
קרן המלגות מבוססת על תרומה של כ־100 מיליון דולר מעיזבון המיליונר המנוח אלברט בנין. המלגות באוניברסיטה העברית לבדה יינתנו בהיקף כולל של 15 מיליון שקל לחמש שנים (כלומר 3 מיליון לשנה) ליותר מ־200 סטודנטים.
המלגות יינתנו לסטודנטים מרקע חברתי כלכלי נמוך, שהם דור ראשון להשכלה גבוהה ויש להם נתוני קבלה גבוהים. זאת, במטרה למשוך לתעשיית ההייטק כוח אדם שאחרת לא היה מגיע אליה בשל קשיים לממן את הלימודים ובמטרה לצמצם פערים חברתיים.
במסגרת המסלול החדש ללומדים תואר שלוש שנתי תינתן תמיכה בסך 79 אלף שקל, כלומר כ־26.3 אלף שקל לשנה. מתוכם 61 אלף שקל יהיו מלגה ו־18 אלף שקל יהיו "הלוואה חברתית" ללא ריבית, שתוחזר לאחר שהסטודנטים יתחילו לקבל שכר מעל 10,000 שקל בחודש.
ההלוואה תהפוך למענק אם הסטודנט ימשיך לתואר שני. תלמידים במסלולים ארבע שנתיים יקבלו תמיכה של 104 אלף שקל, מתוכם מלגה של 80 אלף שקל והלוואה של 24 אלף שקל.
הסיוע מכסה את כל שכר הלימוד וכן עוד מלגת קיום של כאלף שקל לחודש במטרה להקטין את הצורך של הסטודנטים לעבוד לפרנסתם. הסטודנטים יקבלו ליווי אישי לאורך שנות התואר, שבסופו יינתנו שירותי השמה להייטק.
לדברי רקטור האוניברסיטה העברית פרופ' ברק מדינה, "המסלול יאפשר לעשרות רבות של צעירים וצעירות להשתלב באקדמיה ולהקדיש את עיקר זמנם ומרצם ללימודים. היעד הוא לפעול לצמצום הפערים חברתיים ולהכשיר אנשים לתעשיות ההייטק".