סקר אשדוד נט מראה - מירוץ מטורף לראשות העיר אשדוד
06.01.23 / 10:36
האם תהיה לנו מערכת בחירות עם רכבת הרים כמו שלא ידענו באשדוד מאז ומעולם?
אם אלו יהיו המועמדים שעלו לסקר אשדוד נט (התוצאות המלאות בגוף הכתבה), אז סביר להניח שכן -המשמעות היא שיש סיכוי גבוה מאוד לסיבוב שני (בו מתמודדים בבחירות נוספות 2 בלבד ראש בראש).
הסיפור הגדול הוא -שבקונסטלציה הנוכחית יכול להיות מצב שגם מי שיקבל רק 18% מהקולות, יעלה לסיבוב שני ואז בסיבוב זה - כל הקלפים נטרפים מחדש והכל פתוח לכל תוצאה.
למה מערכת הבחירות לראשות העיר אשדוד 2023 עשויה להיות מטורפת ודרמטית כפי שלא זכור לנו מעולם?
כי על פי הסקר 6 מועמדים (ואם יצטרף עוד מועמד משמעותי, אז יותר) יכולים באופן ריאלי להגיע ל18%. מה שאומר שיהיה צמוד צמוד צמוד בין אלו שיבקשו לעלות לסיבוב שני מול ראש העיר המכהן למשחק על כל הקופה בו אחד מהם יקבל את כתר ראש העיר של אשדוד .
מי זה יהיה? בואו ננתח כל אחד מהם ומה האפשרויות שלו לעלות לסיבוב שני.
תוצאות סקר הבחירות של אשדוד נט - בקרב 18000 מצביעים בסקר
ניתוח המתמודדים הוותיקים
יחיאל לסרי:
בבחירות של 2018 קיבל ד"ר לסרי יחיאל - 41.18% מקולות המצביעים - שהם - 48746 קולות זאת כשהיו 5 מתמודדים. בסקר הנוכחי מקבל לסרי 10% פחות אבל מול 7 מתמודדים כשהוא עדיין לא סגר הסכמי תמיכה עם המפלגות החרדיות כפי שעשה בבחירות הקודמות (וגם לא סגור שיקבל בהמשך) .
אך למרות שלא קיבל עדין תמיכה רשמית מהמפלגות החרדיות, האחוזים הגבוהים יחסית להם הוא זוכה ביחס לשאר המתמודדים, מייצגים גם תמיכה של חלק ניכר ממצביעי ש"ס ומעט ממצביעי יהדות התורה (המפולגת למספר חסידיות).
כדי שיחיאל לסרי יוכל לזכות שוב בראשות העיר בסיבוב ראשון (מעל 40% מהמצביעים), הוא תלוי בדילים שיסגור או לא יסגור עם יהדות התורה וש"ס שיעניקו לו מקדם של 25% על פני האחרים אבל בנוסף עליו יהיה לגייס עוד 16% משאר העולם.
משימה זו נראית אפשרית, אבל אם יעמדו מולו 6 -7 מועמדים בעלי אחיזה בשטח, הרי שהקולות יתפזרו מאוד וגם ה16% הנוספים יהיו משימה לא קלה (הבחירות יוכרעו כמו שאומרים -"על הקשקש" או בשפת הכדורסל - "על הבאזר").
גם במידה וראש העיר לסרי, לא יקבל תמיכה מלאה מהמפלגות החרדיות, יש לו עדיין את הסיכוי הכי טוב לעלות לסיבוב שני - גם בלי תמיכה רשמית של החרדים, הוא ינגוס בחלקים מהם.
לראש העיר המכהן יש קהל תומכים בסיסי משלו. בנוסף חלק מהציבור שלא יתמכו בו בגלל תמיכה החרדים, יבחרו בו רק בגלל אי התמיכה שלהם בו .
מורכב? כן, אבל זה הסיפור של אשדוד (כמו כן ביבי לא ביבי בארצי).
שמעון כצנלסון
כצנלסון זכה בבחירות הקודמות ב- 25.23% מקולות המצביעים, שהם 29861 קולות ומקום שני אחרי לסרי - בסקר הנוכחי הוא עומד על כ 15% ומקום שלישי, מאחר ואלי נכט נוגס בו משמעותית בקהל היעד המסורתי שלו, הוא יכול למנוע ממנו את העלייה לסיבוב שני במידה ויהיה כזה.
אם כצנלסון ונכט היו מתחברים - הם יכולים לנשוק ל 30% עם סיכוי גבוה מאוד לעלות לסיבוב שני.
אם אחד מהם יוצא מהמשחק, המתמודד השני מזנק אוטומטית ל-למעלה מ 20% בנקודת זינוק נפלאה לסיבוב שני.
אז למה הסיכוי לכך נמוך? כי היחסים בין השניים אינם טובים בלשון ההמעטה ואין הרבה אמון ביניהם (גם זה בלשון ההמעטה) ולכן הסיכויים לכך נמוכים. מכאן שכצנלסון צריך עתה למצוא חיבור אחר כדי לעלות לסיבוב השני או לקוות ש-נכט יסיר את מועמדותו.
אלי לחמני
בבחירות הקודמות זכה לחמני ב 24.25% מקולות המצביעים, שהם - 28704 קולות.
בסקר הנוכחי הוא עומד על כ 18% ואנו רואים ששרון מרק נוגסת לו מהקולות וייתכן שגם ברק סרי נוגס בשוליים. כלומר אם השניים לא מתמודדים לראשות העיר, לחמני מזנק והוא יהיה המועד בעל הסיכוי הגבוה ביותר לעלות לסיבוב שני
אופציה סבירה יותר, אם לחמני ידע לצרף אליו למשל את אחד מהמועמדים - שרון מרק, הלן גלבר, או אלי נכט, הרי שיחדיו, הם עשויים להגיע לפלוס מינוס 30% מקולות המצביעים מה שמקנה בקונסטלציה הנוכחית עלייה לסיבוב שני.
הלן גלבר:
בבחירות האחרונות היא קיבלה - כ 7% מקולות המצביעים שהם 8565 קולות. בסקר של אשדוד נט היא מתחזקת מעט ועולה לכ 10% .
סביר להניח שמצבה בסקר היה יכול להיות טוב יותר, אם שרון מרק לא הייתה מתמודדת, אך מצד שני גם לחמני היה מתחזק ומוביל על פניה).
לגלבר יש בסיס פעילים נאמן שהולך אחריה באש ובמים ולכל חיבור שהיא רק תרצה, אבל זה לא מספיק כדי לתת את הפריצה לכיוון ה20%, צריכה למצוא חיבורים משמעותיים (למשל- חיבור נשים שלה ושל מרק יכול למשוך קולות ולהראות שינוי מרענן לחלק מהמצביעים בעיר).
רבים לא יודעים כי בבחירות הקודמות גלבר שאפה והייתה קרובה לקבל תמיכה מיהדות התורה כשגם היו גורמים בש"ס שניסו ללחוץ על תמיכה בה, אך החיבור הזה כשל ברגע האחרון והיא צללה למקום הרביעי הרחק מה3 המובילים.
עתה יש לה עוד מספר חודשים לנסות ולחזק את מעמדה לכיוון ה20% שבקונסטלציה מסוימת ומיוחדת, יכול להעלות אותה לסיבוב שני.
ניתוח המתמודדים החדשים
אלי נכט
לא היה צפוי שהוא יכריז על מועמדות לראשות העיר, ועצם העובדה שהוא נכנס למשחק, משנה למעשה את המשחק.
נכט הוא עובדה בשטח ובסקר הנוכחי של אשדוד נט, הוא מקבל כ 13% מהקולות, מה שאומר שעם עבודת שטח משמעותית, הוא יכול עד מועד הבחירות להגיע למספר 20% שכאמור במצב של ריבוי מועמדים, המספר הזה יכול להעלות אותו לסיבוב שני ואז למשוך אליו את רוב הקולות החילוניים מול מועמד שיזכה לתמיכת הציבור החרדי. זה נשמע דמיוני אבל גם שבן גביר יהיה השר לביטחון לאומי של מדינת ישראל, היה נשמע עוד יותר לא אפשרי ואפילו מופרך בפחות זמן מהזמן שיש לנכט.
אם כצנלסון לא יתמודד לראשות העיר, הרי שלא מעט קולות יעברו אוטומטית לנכט והוא יהפוך להיות שחקן משמעותי במרוץ לסיבוב השני ששם כאמור הכל פתוח.
שרון מרק
מועמדת מפתיעה שהכריזה לפני כשבועיים שהיא נכנסת למערכה. בסקר הנוכחי היא עומדת על כ 10% כאשר היא נהנית מהקולות של הציבור שמחפש משהו רענן ואחר מאשר הקיים.
כדי להיות שחקנית משמעותית על המרוץ לסיבוב השני, היא צריכה לעלות בסקרים לכיוון ה 20% . שם כאמור המאבק יוכרע על אחוזים בודדים ועד לרגע האחרון בין המתמודדים שיגיעו למספרים בסקרים שבין 15-25% כשכל אחד מהם יכול ברגע האחרון לעקוף את כולם בזכות התפתחות כזאת או אחרת.
ברק סרי
סרי עדין לא הצהיר שהוא מתמודד לראשות העיר. הוא ממתין בסבלנות לקבל את תמיכתו המלאה והבילתי מסויגת של אריה דרעי. סרי מכהן כעוזרו של דרעי מזה שנים ונחשב למקורב אליו מאוד. התקווה של סרי - שדרעי ידע גם להביא לו את התמיכה של יהדות התורה. במקרה כזה ברק סרי יכול לזנק מ 3.5% בסקר הנוכחי של אשדוד נט ל כ25% עד 30% בקלפי (מאחר וגם תמיכה מלאה של ש"ס בסרי, תביא לו כ 60-70% ממצביעי ש"ס וכ80-90% ממצביעי יהדות התורה המפולגת בתוכה באשדוד). תמיכה זו של החרדים בהחלט תספיק לברק סרי להביא אותו לסיבוב שני, שם כאמור המשחק נפתח מחדש.
הבחירות ייתקיימו בעוד כ10 חודשים - המירוץ החל - והכל יכול להיות - מה שבטוח - לא יהיה משעמם